19.1.10

Ikävän homman karkoitusyritys


Kyllä niin keljuttaa yks homma, joka pitäisi tehdä; on pitänyt tehdä jo pari viikkoa ja lopulta sitten päätin, että se on tehtävä tänään. Se on yks kirjallinen juttu. Kun nykyisin ei enää ole veroilmoituksen tekoa tammikuussa, pitää joku sijaistoiminto riesaksensa keksiä. No nyt sitten kirjoitan tätä, että saan vähän siirretyksi sen homman aloitusta. Ja laitan kisulin kuvan. Olkoon sitten vaikka nimeltään "kisuli muurahaismetsästäjä".

Se on niin ikävää, kun kissaa ei voi mökillä päästää vapaaksi, mutta se on kuitenkin parhaaksi kissalle ja meidän hermoille ja emme toki haluaisi, että se metsästäisi pikkulintuja. Muurahaisen päälle se laittaa tassunsa ja on olevinaan suuri leijona. Kun tassu nousee, kävelee muurahainen muina miehinä eteenpäin. Se on kai niin nahkea ja sitkeä otus, ettei kissan karvainen tassunpohja pahemmin haittaa.

Yritän aina ulkoiluttaa kisulia rannalla, mutta se on NIIN pitkästyttävää hommaa. Mehiläisiä se yrittää napata mustikkavarvikosta, metsämaitikoista ja vanamoista. (Keräsin niitä onnettomia kasveja 80 kappaletta nuoruudessa ja jotakin vielä muistan.) On sillä kuvassa valjaat, jos tarkasti katsoo. Se reppana on niin alistunut, että pysähtyy avonaiselle ulko-ovelle odottamaan valjaita niskaansa. Toinen kisu ei ole vielä ollut mökillä ja voin kuvitella itseni ulkoiluttamassa niitä kädet solmussa kun kumpikin menee eri suuntiin ja valjaat kietoutuu puihin ja pensaisiin. Pitänee suunnitella niille mökillekin iso ulkohäkki. Sellainen, joka on luonnoneläimille turvallinen ja istuu muutenkin luontoon. Jess, nyt minä innostuinkin, mutta teen ensin sen ikävän kirjallisen työn ja lopetan tämän mukavan kirjallisen työn. Tässä vielä sen toisen norjalaisen metsäkisun tassunpohja ja tällä ei varmasti muurahaisia nujerreta. Muurahainen luulee vain joutuneensa heinikkoon : )


7 kommenttia:

 1. Muurahainen tassun alla ja kissa kuvittelee olevansa leijona! Ja sitten murkku vain jatkaa matkaa...hauskasti kerrottu juttu.
  Odottaako se sun kisu oikeasti, että laitetaan valjaat ovella? Sehän onkin aikamoinen, tottunut kai sitten. Luulisi, että kun oven avaa, kissa pujahtaa heti ovenraosta, eikä valjaita odota : )

  VastaaPoista
 2. Viime kesänä odotti mökin ovella, mutta ei ehkä enää ensi kesänä. Karkasi nimittäin täällä kaupungissa ja juoksi samantien naapurin pihalle. Mökillä voi olla sekin juttu, että kisu aristelee järveä, joka näkyy heti ovelta joten se tarttee ihmisen ja valjaat turvaksi.

  VastaaPoista
 3. Näinpä tässä yhtenä kesänä sellaisenkin ihmeen, että kissa oli sellaisessa narussa kiinni niinkuin koirat joskus. Rautakanki maassa ja siinä naru pyöri ympäri. Tuskin kissalle oikein mukavaa. Meillä oli häkki , jossa kissat ulkoili ja niillä oli kaiken näköistä härveliä ja kiipeilypuuta. Toinen ei tehnyt tarpeitaankaan enään muuta kuin sinne häkkiin. Saivat kesällä jahdata hyönteisiäkin "vapaana".

  VastaaPoista
 4. Paikallisissa lehdissä on ollut juuri kovasti juttua, kun eräälle kissalle kävi huonosti sellaisen rautakanki-naru -systeemin kanssa.

  Teidän kissat sentään teki tarpeensa ulkohäkkiin; meidän kissat "pihtaa" ja käyvät vasta sisällä hiekkalaatikolla : D

  VastaaPoista
 5. Ohoh onpas pitkät huiskukarvat tassunpohjassa! Hauskan näköistä :)

  Meilläkin olisi suunnitelmissa rakentaa kissoille pihalle jokin ulkotarha - tai oikeastaan miehellä kun hänen mussukoitaan nuo kissatkin ovat. Mies vain ei ole kovin kätevä käsistään joten vähän niin ja näin mitä siitä rakentamisesta tulee.. =)

  VastaaPoista
 6. Ei ne kissat arvostele, vaikka tulisi millainen tahansa. Meillä alkoi kanihäkistä ja siihen on sitten tehty lisäosia, joten se on melkoinen ilmestys. Kyllä siitä teilläkin hyvä tulee : )

  VastaaPoista
 7. Kiva, kun poikkesit meitin blogissa :) Upeita nuo kissat; niin tuuheat turkit ja leijonamainen ulkomuoto! Olen aivan heikkona juuri tuon "mallisiin" kissoihin <3 Joskus kyllä haluaisin itselleni jonkun norjalaisen metsäkissan tai maine coonin tyyppisen kaverin, ei ole edes niin väliä olisiko puhdasrotuinen vaiko ei, kunhan olisi sellainen iso tuuheaturkkinen möllikkä ;) Mutta tällä hetkellä meidän huushollia hallitsee Juuso-kingi eikä tänne toisilla kissoilla ole asiaa :D

  VastaaPoista

Luetuimmat : )