12.7.10

Loman alku

Eihän se loma ala ennen kuin pääsen tästä tietokoneesta eroon. Minulla ei nimittäin ole läppäriä ja niin kauan kuin tätä tekstiä pukkaa, on selvää, että elämä ja loma menee ohi jossakin muualla. Tämän päivän annoin itselleni luvan kököttää kaupungissa: pitää muuttaa kanien huoneen järjestys ihan Ullan iloksi ja hakea apteekista jotakin, jolla saan keuhkojen kärjet yhteistyöhön ulkoilman kanssa. Poika sanoi, että kuulostan yskiessäni "vanhalta juopolta" ja minä siihen, että mikä siinä nyt on niin väärin : D

Kävimme kuitenkin lauantaina merellä Oulun edustalla. Se oli yksi synttäriyllätyksistäni tyttärelle. Siellä yritti eräs korkin päälle astunut mieshenkilö "jututtaa" minua. Taisi olla aika pahasti astunut, koska poika sanoi, että näytän kalkkilaivan kapteenilta. Niinhän se on kun ei henki kulje.


Kunhan tässä teen tuhat ja yksi hommaa päivän aikana, lähden ehkä huomenna ajelemaan mökille. Siellä odottaa rauha ja hiljaisuus ja toistasataa vuotta vanha sohva. Siinä ei "halua" istua, koska istumapaikkaan jää joksikin ajaksi kuoppa, mutta ihana se on. En ole halunnut remontoida koko huonetta ollenkaan, koska kaikki on niin vanhaa ja sopii yhteen.Tyynyt siihen ei sovi eikä rantahattu, mutta anopin pitsit kyllä. Anoppini teki valtavasti pitsejä ja muita virkkauksia. Hän oli saanut Helsingin pommituksissa jalkaansa sirpaleen ja ikuisen kivun ja virkkaaminen kuulemma helpotti oloa. Tuon ölylampun valossa olen lukenut kokeisiin. Nousin aamuyöllä lukemaan enkä halunnut herättää äitiä, joka nukkui samassa huoneessa, joten laitoin öljylampun sängyn viereen : )


14 kommenttia:

 1. Hyvää lomaa - sohva näyttää ihanalta!

  VastaaPoista
 2. Voi miten romanttinen kuva, itse tykkään tuollaisista.
  Ihana öljylamppu tuo tunnelmaa.
  Vielä kerran hyvää lomaa! :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis sisustus, älä vain muuta mitään, vanha on paljon kauniinpaa ja romanttisempaa kuin uusi. Soffa on pitseineen on kaunis.

  VastaaPoista
 4. Mitkä ihanat pitsit! Äitini on virkannut monta kaunista sängynpeittoa ja anoppini pöytäliinoja ja tyynynpäällisiä. Kaunis kuva, kaunis sohva ja kauniit kukat. Voin kuvitella miten huokaiset onnesta päästessäsi mökkisi rauhaan. Nauti!

  VastaaPoista
 5. Hyvää alkanutta lomaa. Kutsuvalta sohvasi näyttää, tuollaisessa ympäristössä lomaa on nautinnollinen viettää.

  VastaaPoista
 6. Hyvää lomaa ja mökin rauhaa! Kaunista on mökilläsi :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis sohvasi odottaa kutsuvana, hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 8. Minunkin piti sanoman ihan samaa,että ihanan romanttinen kuva :-D Mukavaa lomaa ja toivottavasti pian paranet. Ikävä tuo Paavo-pupun tarina :-(

  VastaaPoista
 9. Pehmyt piirto: minua ei kovin helposti saa ihmisvilinään lomalla pitkäksi ajaksi. Piipahtaa tietysti voi. Kaikki "pakolliset" tapahtumat kierrän kaukaa.

  Sesse: kiitos kiitos : )

  Miiwi: joskus istun vieressä ja katselen sitä. Mietin aikoja, jolloin sitä on käytetty ja sitten viety mökille ns. romuna.

  Soile: kiitos, mutta tällä hetkellä olo ei ole kovin hyvä. Paavon lähtö oli surullinen. Se oli niin vaatimaton ja lempeä.

  VastaaPoista
 10. Ihania lomahetkiä sinulle!
  Itse olen aika lailla irtautunut kesällä tästä tietokoneelta, vaikka läppäri onkin, mutta ei sitä vaan malta avata kun on kaikkea ihanaa kesäpuuhaa!

  Väliin harmittaa tietysti, että kommentoinnit ja päivitykset jää vähiin, mutta tulee se syksy sieltä taas....

  Nautiskellaan, löhöillään ja ihaillaan kesää!

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti olet pääsyt jo kunnolla lomatunnelmiin. Eipä tule minunkaan paljoa konetta käytettyä, vaikka läppäri mukana kaikkialle toki kulkisikin.

  Onpa kaunis, tuo päiväpeitto!

  VastaaPoista
 12. Hanna: vielä olen tässä. Taas jätin huomiseksi sen, mitä piti tehdä tänään eli lähteä.
  Älä nyt syksystä puhu : ) Kiitos toivotuksista.

  Anskukka:
  Kiitos, kiitos. Kyllä minä tästä kohta...

  VastaaPoista
 13. Ihanaa lomaa ja lepoa upeassa mökissäsi.

  VastaaPoista
 14. Kaarnikka, kiitos. Mökki on tunnelmaltaan mukava, eihän se mikään hieno ole : )

  VastaaPoista

Luetuimmat : )