19.9.10

Hyvästi kesä

Syksyn pelko heinäkuun lopulla ei ole sallittua, mutta nyt on. On aika muuttaa se syksystä nauttimiseen ja aika jättää kesälle hyvästit.


Jätän sinut kivivanhus suojaamaan mökkiämme. Voit siinä katsella puolestani auringonlaskut, valuttaa sadevedet järveen, ottaa lumihuivin harteillesi, katsella kuunsiltaa ja taivaan tähtiä. Tähtiä, joita olen vieressäsi seisoen katsonut niska kenossa. Tähdet muodostavat kuvun maan ylle ja olen yhtä pieni muurahaisen kanssa koko maailmankaikkeudessa. Ensi kesänä hypähdän paljain jaloin viereesi katsomaan onko mikään muuttunut. Ensi kesänä - jos Luoja suo.


Sinut kivilaituri jätän taistelemaan myrskyjen kanssa. Kiitos suojasta, jota olet tarjonnut lintupoikueille ja kiitos kun annoit lokkiemon levähtää poikasensa kanssa kiven korkeimmalla huipulla. Näky oli kesän kohokohta minulle: joka päivä poikanen piipitti äitinsä kupeessa : ). Keväällä nähdään. Luultavasti olet kerännyt ajelehtivat tavarat: kaislat töröttävät laiturilla sillä puolella, mistä on eniten tuullut, on pilkkimiesten tuulessa karanneita tarvikkeita (ei paljon, koska kalamiehet ovat tarkkoja) ja jos tulen liian myöhään, lintuset ovat jo tehneet pesänsä laiturille.

Siellä sinä seisot jouluaattonakin, kun taloissa tuikkivat valot ja mökkimme on pimeä, mutta me tulemme taas!
Huolehdi sillä aikaa metsän jänösistä, oravista, metsälinnuista, hirvistä, ketuista ja ketä niitä nyt onkaan, joille metsät ja rannat oikeasti kuuluvat.

10 kommenttia:

 1. Suloiset jäähyväiset kesälle ja mökille ♥ Kaunista.

  VastaaPoista
 2. Ihanan kauniisti kerrottu, ja kiitos on tärkeä asia.
  Kohta minäkin hyvästelen mökkini ja monet tutut paikat siellä, muistan sitten sinun kauniin kiitoksesi kesälle ♥

  VastaaPoista
 3. Kivi ja kivilaiturisi ovat siellä keränneet kesän lämpöä itseensä hirmuisen määrän ja hehkuvat vielä pitkään jälkilämmöllä. Siellä ne sinua odottavat ensi kesänä : )

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa syksy ja hämärä. Hyvästi kesä ja valoisuus. Luonto tarvitsee nyt lepohetken. Syksy onkin sinulle mielenkiintoinen ja jännittävä.

  VastaaPoista
 5. Minulla on kohta samat hyvästelyt edessä. Kauniita ajatuksia ja sanoja, kuviin sopivia.

  VastaaPoista
 6. Kauniit jäähyväiset kirjoitit, onhan se haikeaa jättää noin ihanat maisemat!

  VastaaPoista
 7. Hellästi sanoilla hyväillen jätit jäähyväiset kesärannoille ja sen asukeille. Siellä ne odottavat uskollisesti, sinua palaavaksi.

  VastaaPoista
 8. Syksyssä on vähän melankoliaa...mutta jos Luoja suo niin vuodenkierrot ne menee taas ympäri ja äkkiä on taas kevät :)
  Mukavia syys hetkiä kuitenkin!

  VastaaPoista
 9. Elisa: kiitos.

  Seijastiina: kaikilla varmaan samanlaisia tunteita, jos ei talvisin käy mökillä.

  Taru: niin todella tekevätkin; lämmittävät pitkään : )

  Tiuku: "lepohetki" oli lohduttavasti sanottu : )

  Manteli: kiitos.

  Miiwi: ehkä sellaista arvostaa enemmän, josta välillä luopuu.

  Pehmyt piirto: odottamisesta en ole varma. Linnut taitavat toivoa, että saisivat pesiä rauhassa laiturille : )

  Hannele: kiitos.

  Sesse: kiitos positiivisuudesta.

  VastaaPoista

Luetuimmat : )