5.1.12

"Tottakai naisia myös tarvitaan"

Näin sanoi tänä iltana presidenttiehdokas lueteltuaan ensin 6 miestä, jotka hän ottaisi asiantuntijaraatiin maanpuolustus- ja talousasioissa. Pehmukkeeksi hän lisäsi, että sosiaalipuolella hän valitsisi naisen nimi + nimi ja sitten se yksi vaaleatukkainen rouva. Voi vitsi; jos tuosta miehenkuvatuksesta tulee presidentti, voisin melkein muuttaa muualle. Jos ette ole ennen havainneet minun harmistuneen, nyt se ei jää epäselväksi. Kun olen käynyt katsomassa katolisen maan lastenkotia, jonne murto-osa sen maan miljoonista katulapsista on "päässyt", en voi ymmärtää ehdokkaan ajatusmaailmaa. Tässä yksi niistä "onnellisista".


Kun nainen hankkii akateemisen oppiarvon, tyhjentää p...huussin kesämökillä, remontoi, sahaa, lapioi, leipoo ja ompelee, hoitaa leskeydyttyään yksin lapset ja huolehtii vanhuksista, istuu palavereissa ja saa tuplatyöstä pienempää palkkaa kuin miehet, en voi edes sanoa, että "tottakai miehiä myös tarvitaan". Ei niitä tarvita! Terveisiä vaan presidenttiehdokkaalle! Ei tuommoisia miehiä. Kuvassa olevasta pojasta toivottavasti kasvaa Mies, jollaisia tarvitaan. Mies, jonka ei tarvitse rummuttaa rintaansa kuin apina, että "minä olen paras, minä olen MIES".

Joku on nyt pahasti hakoteillä ja se en ole minä = Minna Canthin päivänä syntynyt.

Tunnen paljon hyviä, hyviä IHMISIÄ, miehiä ja naisia ja sitten on tämä kolmas sukupuoli = munattomat miehet.

7 kommenttia:

 1. Voitasko lähtee sitten yhtämatkaa, jos tarve vaatii ? :)
  Edellisessä työpaikassani mies-pomo maksoi miehille enemmän palkkaa kuin naisille aivan samasta työstä. Syynä oli kuulemma "muna-lisä". Hmm...kai se sitten on niin raskasta roikottaa niitä värkkejä aina mukanaan, että siitä pitää maksaa lisä-ansiota. Joillakin miehillä tuntuu järkikin valuneen tuonne jalkoväliin :) Katsoin muuten saman ohjelman, enkä tiennyt miten päin olis oikein ollut. Eikai suomalaiset ole ihan niin hulluja, että hänet valitsevat, eikai.

  VastaaPoista
 2. Sude: otetaan kuitenkin meno-paluuliput. Luulen, että hänet aika pian nauretaan suohon Euroopassa ja muualla. Kiitos kovasti kommentista!

  VastaaPoista
 3. Vaistoan tuohtumusta tekstissäsi :D Eikä ihme. Tosin voisin todeta että eihän munattomat lisäänny, eihän?

  VastaaPoista
 4. Olen jo muutaman kerran politiikkaan liittyen sanonut, että jos jne, niin muuta Ruotsiin. Ehdolla on nytkin, jos tuosta se presidentti tulee.

  VastaaPoista
 5. Onneksi olet Minna Canthin päivänä syntynyt. Toivoa siis on. Kevättä!

  Viime syksynä, kun Juhani Ahon syntymästä oli 150 vuotta, hänen syntymäkotiinsa, Lapinlahden Väärnin pappilaan tölmähti "Minna Canth", joka puhui suorat sanat päivänsankarille ja miesten arvomaailmalle: naisen aseman epäoikeudenmukaisuudelle. Väänsin kuulokojeeni kovemmalle vaikka hyvin kuulin normiasennossakin. Mutta niin vaan teki mieleni antaa terveen puheen tulla luihini ja ytimiini.

  *
  Vai semmoinen oli presidenttipelin nappula 5.1. En kuunnellut ja tokko kehtoon männä Yle Areenaankaan. Kai se on mäntävä.

  ***
  Toivon laillasi, että kuvasi pikkupojasta kasvaa Mies. Kevättä!

  VastaaPoista
 6. "Jos on totta, että miehet ovat parempia kuin naiset,
  koska he ovat vahvempia, niin miksi meillä ei ole Sumo
  painijoita hallituksessa?"

  Kishida Toshiko

  VastaaPoista
 7. Varjoyrtti: näyttävät lisääntyvän, kumma kyllä : )

  Famu falsetissa: oletkos kysynyt Amandalta? : )

  Lastu: rohkeita sanoja on ilo kuunnella. En ihmettele, jos tykkäsit. Kevättä sinnekin : )

  Ari: Toshiko sanoi hyvin. Kiitos sinulle!

  VastaaPoista

Luetuimmat : )