7.9.12

Ääneen sanottu muuttuu todeksi

Ikkunallani on valaan luu. Se on ollut siinä 60 vuotta, jo ennen minua siis. En tiedä onko se enkä tiedä pidänkö siitä, mutta minulle on sanottu niin. Se on ollut siinä niin kauan, että en pysty heittämään sitä pois!

Jos sinulla on salaisuus ja salaat sitä niin kauan, että alat itsekin uskoa, että sitä ei ole olemassakaan ja joku sanoo sen ääneen, huomaat, että kaikki ovat tienneet sen ja se on totta. Ei minulla ole salaisuuksia, mutta ihmismieli kiehtoo minua suunnattomasti, on perjantai ja haluan revitellä. Ihmisiä huijataan ja huijaus jatkuu seuraaville sukupolville. Minulle kerrottiin eräästä esineestä, että se on tullut tsaarin hovista eikä minulla ollut mitään syytä epäillä asiaa, sen verran luotettava oli kertoja, kunnes eräänä päivänä... Yhtä helppo on alkaa kuiskia jostakin ihmisestä, että sillä kasvaa häntä. Kun riittävän moni sanoo ääneen, että sillä kasvaa häntä, se on totta : )


Vaatimattomuus kaunistaa ja kylmä kahvi, pieni on kaunista ja yksinkertainen. Nosta tässä sitten suomalaisten itsetuntoa, kun istun sisäisen kauneuteni kanssa litkimässä kylmää kahvia. Hyvää syyskuuta. Nyt sen täytyy olla hyvä, kun sanoin sen ääneen!


Pihlajanmarjat ovat happamia kuten kettu sanoi : )

12 kommenttia:

 1. Älä nyt ole liian vaatimaton, äläkä juo liikaa kylmää kahvia, ettet muutu sokaisevan kauniiksi. Olishan se ikävää lähipiirillesi :)
  Totta turiset, että ajatuksilla on mahtava voima. Ainakin omilla ajatuksilla omaan elämänlaatuun. Minä päätin aikoja sitten olla tyytyväinen omaan elämääni ja tottavieköön, olen nykyään onnellinen ja tyytyväinen tähän omaani.
  Niitä jännittäviä tarinoita ja huijauksia, hyvähän se on että niitäkin on. Antaahan ne mielenkiintoa ihan arkisiinkin asioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotapa vaaraa en tullut ajatelleeksi : )
   Kaikki on korvien välissä! Jos kuvitellaan, että kahdella ihmisellä on samanlainen elämä, toinen voi olla onnellinen ja toinen ei eli asenteesta kiinni. Upeaa, että olet löytänyt oman onnesi tässä ja nyt : )

   Poista
 2. Voihh!! Siksiköhän olen päässyt rupsahtamaan, kun juon kahvin kuumana :D
  Syksyn pimeys on tyrmäävää, mutta kynttilän liekki tekee siihen valoisan aukon. Joskus ihmettelen suuresti, että minulta katosi taikausko vuonna 1997. Nyt ei enää tarvitse sylkäistä kolme kertaa, kun musta kissa kulkee tien yli.
  Valaanluu kannattaa kuitenkin säilyttää ihan varmuuden vuoksi.
  Hyppäsin bloggeriin vuodatuksen oikuttelun takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tapahtui samana vuonna sellaista, että en pelkää mitään. Voin kulkea vaikka pimeässä metsässä.
   En minä taikauskosta luuta säilytä (muutin vähän tekstiäni jälkeenpäin, koska ei se taikakalu ole. Käytin vain kirjoittajan vapauksia hyväkseni : ).

   Poista
 3. Ihminen tarvitsee tarinoita ja taruolentoja.
  Lapsille kerrotaan joulupukista, eikä Heille kerrota että se on satuolento.
  Tarve on elämyksiin, arjen koristeluun.

  Taisinpa olla viiden vuoden paikkeilla, kun Minulle paljastu karvas totuus, että vanhempani ovat huijanneet Minua.;))
  Satuin aattoiltana pukin lahjoja jakessa näkemään naamarin alareunasta tutun kaulan ja puseron kaulusta.
  Kajautin ilmoille kuuluvasti, ettet Sinä mikään pukki ole, vaan naapurin Kusti.
  Äitini hyssytteli vaiteliaaksi ja sanoi, että näyttää vaan samalta.
  Pitihän usko pukkiin säilyttää kahdelle nuoremmalle sisarelleni. :D

  Olen uskoni kylmään kahviin menettänyt ajat sitten.;)

  Kiitos!
  Hyvää syyskuuta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulupukki on mahtava keksintö. Hauskinta minusta siinä oli se, että raavaat miehetkin (kuten isäni) raskaan työn ohella rupesivat täysillä mukaan joulupukkijuttuihin. Joskus tuntui, että vaikka lapset eivät enää uskoneetkaan pukkiin, aikuiset halusivat sen vielä käyvän.

   Sinä olet ollut tarkka tyttö - jo silloin : )

   Poista
 4. Jopa sattui, kun tässä juuri litkin kymää kahvia, jonka olin ensin mikrossa lämmittänyt ja joka sitten taas pääsi jäähtymään. Semmoisella kahvilla täytyy olla kaksinkertainen vaikutus. Minä kyllä kunnioittaisin valaanluuta ja muistaisin sanoa sille jotakin joka päivä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun pitää laittaa kuva, kuinka kauniiksi tuollainen kahvi tekee. Otamme sitten saman metodin käyttöön : )

   Poista
 5. Meillä tuo kahvisanonta oli käännetty muotoon: kylmä kahvi pitää kauniina. Harmillista, kun en juo kahvia ollenkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku, joka ei ole viitsinyt keittää uutta kahvia, on keksinyt sanonnan. Ei mitään todellisuuspohjaa, joten ole huoletta : )

   Poista
 6. Syksyiset terveiset täältä Pohjanmaalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin täältä Pohjois-Pohjanmaalta : )

   Poista

Luetuimmat : )