6.1.13

Kesäprojekti 2013

Laitan jokaiselle kesälle yhden tavoitteen rakennusten parantamiseksi. Ensi kesänä se on tämän vanhan aittarakennuksen seinät. Katto korjattiin viime kesänä joten kuva on vanha. Laitan mieluummin loma-aikani ja -rahani remontointiin kuin mihinkään muuhun. Samalla opetan lapsia huolehtimaan rakennuksista ja nauttimaan työstä ja työn tuloksista. Itse tehden kaikki on edullisempaakin, kun tässä elämänvaiheessa pitää laskea pennoset hyvin tarkkaan.


Aitta ei jostain syystä ole oikein suosiossa. Mökki on rannassa ja aitta on metsemmässä joten aurinkoinen ranta vetää puoleensa. Olen vetänyt aittaan sähköt; eräs miesystäväni laittoi kanssani siihen ikkunan, jota siinä ei siis ollut aikaisemmin. Ajattelin laittaa isomman ikkunan ja siirtää tuon vaikka sivulle. Pitkään on kutkuttanut moottorisaharäpylääni sahata oviaukko aittojen välille.

Tässä pojan kanssa katon kimpussa. Piti ottaa huomioon, että olen oikeakätinen ja hän vasenkätinen : ) Kyllähän nuo lapset yrittää luistella hommista sanomalla, että ihan hyvähän se on tuollaisena, mitä sitä muuttamaan, mutta sitten rupean tekemään yksikseni ja kohtahan se pojan omatunto alkaa kolkuttaa : )


Nyt jos joku ymmärtää jotakin hirsiseinien käsittelystä, kaikki neuvot tervetulleita. Olen ajatellut maalata ne sisäpuolelta. Ulkoseinissä alkaa läheltä katsottuna olla pieniä homepilkkuja. Ne kai pitää painepestä pois, mutta sitten jännittääkin.

18 kommenttia:

 1. Söpö aitta ihanasti mustikkavarpujen keskellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on monet mustikat poimittu : )

   Poista
 2. Ihanan näköinen aitta, tuolla varmasti sielu lepää. Ja mustikat heti ovesta ulos mennessä, oi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tartte pörrätä ruohonleikkurilla : )

   Poista
 3. Aivan ihana kesäparatiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tartte mennä merta edemmäs kalaan : )

   Poista
 4. Mainioita projekteja. Rakennusten kunnostaminen kannattaa aina, se on meidän motto myös, kuten itse tehdään kaikki, mitä osataan.
  Aitta on sievä ja niin kauniissa paikassa luonnon helmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi vanhan arvostus on yleisestikin kasvanut, mutta tuo aitta on jostain 60-luvulta eli ei kauhean vanha.

   Poista
 5. Hyvä idea tehdä suunnitelma korjauspuuhista ja erinomainen oppi pojille, kaikista noista taidoista on paljon iloa myöhemmin. Itse tekemällä saa suurta tyydytystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos en päätä ajoissa, voipi jäädä tekemättä : )

   Poista
 6. Tuo aittahan on ihan mielettömän viehättävä. Kyl mää vaan tuolla viihtyisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaadettiin vähän puita lisää, että sinne paistaa aurinko enemmän, mutta helteellä sinne onkin hyvä mennä karkuun paahdetta : )

   Poista
 7. Kyllähän tuolla varmaan unet maittaa kesäöinä ihan erilailla kuin jossain kaupunki-asunnossa. Oioi, voin vain kuvitella ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unta kyllä riittää sen jälkeen, kun on saanut inisevät hyttyset lahdatuksi eikä sada, jolloin ropina kattoon saattaa häiritä.

   Poista
 8. Ihanan näköinen aitta ♥♥

  VastaaPoista
 9. Voi kun kaunista mäntymetsän siimeksessä.
  Olen aina ihaillut luonnonläheisyyttä asuinympäristössä. (siksi tupanikin ympärillä on pelkkää luonnonpuutarhaa..)
  Kaunista ja työntäyteistä kesää toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnollisuus on valttia. Ei mikään ryteikkö kuitenkaan : )

   Poista

Luetuimmat : )