6.11.13

1/3

Asiantuntijat sanovat, että työ on/saisi olla "vain" 1/3 ihmisen elämästä. Muut osat olivat muistaakseni harrastukset ja ihmissuhteet. Osuus on ihan vuorokausituntien suhteessakin, mutta siinä mallissa osa menee nukkumiseen (kissalla 4/5 : )


Ongelma ei varmasti ole se, että harrastukset ja ihmissuhteet haukkaisivat ihmisen mielenkiinnosta liikaa. Tahtoo vain käydä niin, että jos työ saa silmät räpsähtämään auki keskellä yötä eikä uni enää tule, se on vienyt enemmän kuin 1/3 ja silloin on tehtävä jotakin tasapainon säilyttämiseksi.

Tällainen työorientoitunut ihminen on aina (tähän saakka) nukkunut yönsä hyvin ja varmasti osin siitä syystä, että uskallan heittäytyä lapselliseksi ja hullutella silloin tällöin. Voi kuinka ihanaa olisi kirjoittaa lastenkirja joskus : )

Siitä huolimatta, että työn osuus ajatuksissa kasvaa yli 1/3, menen työpaikan pikkujouluihin, koska minulla on naivi toive, että tilaisuus yhdistäisi ripirinnan ahertavia ihmisiä erilaisuuksista huolimatta.

Harjoittelin pj-lookia Muksulla. Olisiko iltavalaistuksessa Leningrad-lehmipoika-look sivusuuntaan mitään?


Mekkovalinta on vielä kesken eikä Muksusta oikeastaan ollut apua. Tai oikeastaan oli; tajusin, että näytän yhtä koomiselta missä asussa tahansa : D


Tekstilläni en halua pahoittaa kenenkään työttömän mieltä (sehän voi iskeä meistä keneen tahansa milloin tahansa) vaan muistutella lähinnä itselleni sen 2/3 tärkeydestä.14 kommenttia:

 1. Minä olin työ-elämässä yli 30 vuotta, joten nyt minun pitää elää sitten yli 90 vuotiaaksi, että ehdin levätä ja harrastaa ne loput 2/3, eikös se niin lasketa =D
  Pikkujouluihinkin pääsin vain aniharvoin, sillä ne tahtoo olla aina viikonloppuina ja tarjoilijathan on silloin aina töissä :( Epistä =( Nyt vietetään kissojen kanssa pikkujoulua joka viikonloppu, eikä meitä pysty estämään kukaan =)♥
  Hauskaa pikkujoulua sinulle.♥ Ehkä kuitenkin etsisit jotain muuta päällesi, kuin tuon kuvassa olevan kukkamekon =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan varmasti lasket oikein ja olet osuutesi työstä tehnyt, mutta toisaalta kyllähän sinun työsi jatkuu edelleen. Kovin ahkerana olet nykyisin. Kissapikkujouluissa on se hyvä puoli, että kaikilla on varmasti hauskaa ja porukka on rentoa : )
   Muuten hyvä mekko minullekin, mutta pituutta saisi olla lisää, että häntä menee piiloon : D

   Poista
 2. Ei kai tästä nyt voi kukaan loukkaantua? Ei ainakaan tämä työtön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanoin, olisiko vain paavi, joka ei ole vaarassa joutua työttömäksi. Presidenteilläkin on määräaikaisduunit : ) Niin ja paavikin voi sairastua, kuten on nähty.

   Poista
 3. Olisikohan klassinen pikkumusta toinen vaihtoehto? Ihana kuva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran elämässäni valitsin kukkamekon kaverin häihin ja tunsin olevani kävelevä pensas. Suosin yksinkertaista, mutta kohdallani tullee kysymykseen isomusta : )

   Poista
 4. Heheee, voi ei noita kissoja, ne saa hymy aina huulille, vaikka olis väsynyt.
  Muksaa pikkujoulua, kyllä se asu löytyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat laskee verenpainetta. Se on fakta : ) Kiitos.

   Poista
 5. Mun mielestä tuo 1/3 osa työtä on ihan liikaa :) Onneksi itse olen osa-aika työssä :) Mutta mukavaa pikkujoulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homma voisi toimia siten, että nuoret sais paiskia töitä 2/3 ja iän myötä osuus pienenisi niin, että lopussa ihminen kävisi työpaikalla vain kahvilla ja ruokatunnilla : D

   Poista
 6. muksullahan on oikeen tyylikäs mekko, mutta ehkä hieman kesäinen, kokeile sille pikkumustaa? ;)
  sessen kanssa samoilla linjoilla, että 1/3 on liikaa..varsinkin kun on tylsä työ ja tekis mieli hääräillä kaikkea muuta paljon enemmän ;)
  Ihana kirjoitus, onnea asuvalintaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tosi surullista, jos työ on ihmisen tärkein asia. Toisaalta se on henkilökohtaista; ihmiset on rakennettu eri tavalla. Taidan jättää kissaraukan nyt rauhaan, antaa sen kulkea alasti : D

   Poista
 7. Olin työelämässä 42 vuotta ja nukuin aina hyvin. Nyt olen eläkkeellä ja tuppaan valvomaan öisin tuntikausia. Minulla unettomuus siis johtuu laiskottelusta:) Kukkamekko pukee Muksua oikein herttaisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa sinulla pitkä työura. Päivärytmin katoaminen vähän pelottaa ajatellessani eläkevuosia.En kyllä käyttäisi "laiskottelu" -sanaa sinun kohdallasi sen verran aktiivisesti touhuilet : ) Muksu kiittää.

   Poista

Luetuimmat : )