6.3.14

Harhaliike

Vahingossa tehty ele voi laukaista sodan - näin on kerrottu. Jännitys tuntuu levinneen ihmisten mieliin. Perhosen siiven isku saa aikaan katastrofin muualla. Pitäkää ihmiset pyssynne kurissa!

Töissäkin tuntuu tältä:


Pesällinen ampiaisia kuhisee aivan vieressä ja varon tökkäämästä siihen. Joskus sieltä puikahtaa joku vihainen enkä ehdi kysyä, mistä se on suuttunut, kun juoksen karkuun. Ongelma ei kuitenkaan ole ampiainen vaan ihminen, jos se on vihainen ilman syytä. Tai sitä pelottaa, sitä pelottaa, että siitä ei pidetä ja että toinen on tykätympi. Uhattu ihminen on vihainen. Ja sitten kateus! Joukkovoimalla saadaan kadehdittu pullautettua pesästä. Ampiaisilla se tapahtuu voimakeinoin, ihmiset mustamaalaavat ja juoruilevat.

Sodassa, ampiaispesässä ja työpaikoilla on aikuisuus ja suora keskustelu unohdettu. Noh, ehkä sitä ei voi vaatia ampiaisilta.


8 kommenttia:

 1. Kyllä on puhutteleva ja ajattelemisen aihetta antava postaus, kiitos tästä.

  VastaaPoista
 2. Ihmis muuri on kuin ampiaispesä.Jos sohaisee tapahtuu kummia.

  VastaaPoista
 3. Niinpä niin; totta puhut. Miten ne ihmissuhteet työpaikoilla voivatkaan joskus olla solmussa?

  Lempein ajatuksin Piipe

  VastaaPoista
 4. Niinpä. Meilläkin taas töissä kiehuu ja kuohuu, yritän vain pysyä poissa tieltä.
  Kyllä me ihmiset osataan soppaa keittää...

  VastaaPoista
 5. Hui kamala miten iso ampparinpesä!

  VastaaPoista
 6. Tässä asiassa naiset ja miehet eivät kyllä ole tasavertaisia. molemmissa porukoissa työskentelystä on kokemusta. Miehet kun suuttuu, niin ne vetää toista turpaan ja sitten ollaan taas kavereita. Naiset taas harrastaa sitä takanapäin haukkumista ja ilkeilyä ja se voi jatkua vuosia. Naisten porukka on paljon salakavalampi ja tuhoisampi työpaikoilla. Vaikka itse olenkin nainen, niin silti minusta miehet ovat paljon reilumpia toisiaan kohtaa.
  Kohta on onneksi kesä ja ampiaiset ja kesälomat ♥

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille kaikille kommentoijille yhdessä ja erikseen. Tuntuu olevan tuttua asiaa monelle.
  Sudelle sanoisin, että työpaikalla, jossa on molempia sukupuolia, kertomasi asenteet menevät sekaisin. Pahin nakertaja saattaakin löytyä sieltä miesten puolelta.

  VastaaPoista

Luetuimmat : )