5.4.14

Jo joutuu armas aika...

Tiedän, että suvivirsi on saanut raavaankin miehen itkemään ja koulujuhlissakin viimeistään siinä vaiheessa, kun lapsikuoro alkoi laulaa "jo joutui armas aika", kostui itselläkin silmäkulma. En oikein ymmärrä, miksi virren oikeutuksesta on pitänyt edes keskustella. Se on niin meidän kaikkien juttu. Kevään tulo ankariin ja ankeisiin olosuhteisiin menneiden vuosien kodeissa on ollut varmasti hyvin voimallinen kokemus.


Jäniksemmekin popsii herkkuja tuolla koivikossa ja nyt sillä on epävirallisen raadin valitsema nimi: Tupsukka! Nimiehdotus tuli Kuvastimessa -blogista. Juhannuksen tienoilla, kun Tupsukka aikoo saada ensimmäisen poikueensa, se laittaa pojan nimeksi Suden ja Kaisumarjatan ehdottaman Jussin. Kielitaitoisimmalle pikkupupulle Anjan ehdottaman Ollen. Koiriapelkäämättömälle Sessen Jupun. Simpukan Joonas tulee lintuystävälle ja Sussin Elmeri on poikueen kuopus. Tupsukka lupaa tehdä monta monta poikuetta, joten tulee varmasti Jussi senior, junior, Olle ensimmäinen Suuri jne...

Kiitos nimiehdotuksista. Suvivirttä odotellessa hyvää kevättä : )

10 kommenttia:

 1. Suvivirren ajatus on minustakin kiitollisuus ja ilo kevään tulosta.

  Kivan nimen sai jänö Tupsukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan edes pitänyt sitä virtenä vaan upeana kevätlauluna.

   Poista
 2. Ääh1 Harmittaa niin vietävästi, kun taas keskustellaan Suvivirren poistamisesta kevätjuhlista! Miten se voi ärsyttää niin paljon? Kevät ja Suvivirsi kuuluvat ehdottomasti suomalaiseen kulttuuriin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt siihen taisi tulla jonkinlainen ratkaisu eli kaksi ensimmäistä säkeistöä saisi jäädä.

   Poista
 3. Tämä on sitä politiikkaa. Laitetaan ihmiset kohisemaan suvivirrestä, niin saadaan ihan salaa pienennettyä lapsilisiä, eläkkeitä, opintotukia ja työttömyystukia.
  Nyt on facebookissa tämmöinen juttu https://www.facebook.com/events/624773524273677/?ref_notif_type=plan_mall_activity&source=1 johon minäkin aion osallistua lähettämällä tyhjän leipäpussin kirjeen kanssa. Niin suututtaa herrojen touhut, että nyt minäkin heräsin politiikkaa seuraamaan, eikä siihen mennytkään kuin 60-vuotta. ☺ Soikoon suvivirsi rauhassa ja leipää kansalle ☺ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, kuinka sinulla puikot kilisee ja marmatat ääneen kissoille ja Eetulle : D
   Aion kuitenkin pitää edelleen blogini politiikkavapaana enkä ota kantaa, mutta sitä mieltä kyllä olen aina ollut, että päättäjissä ei ole ne penaalin terävimmät kynät, joita Suomenmaasta kyllä löytyisi.
   Olen nähnyt yhden jos toisenkin "hyvän" miehen menevät pilalle vallankahvassa.

   Poista
 4. Jo minun aikanani meidän koulussa laulettiin vaan ne kaksi ekaa säkeistöä, vasta tämän jupakan alkaessa kuulin että niitä on enemmänkin. Olen kyllä samaa mieltä kuin edellinen kommentoija, silmänkääntötemppu poliitikoilta ja medialta tahallista kiihottamista. Suvivirsi saa puolestani soida, vaikka en kirkkoon kuulukaan. Lastenlapseni ovat muslimeita Suomessa, veisaavat suvivirttä ja osallistuvat myös kirkonmenoihin, ei se kenenkään uskoa/uskonnottomuutta kaada jos oppii ymmärtämään muidenkin arvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisellä kerralla, kun kuulin koko suvivirsimetakasta, meinasi leukani loksahtaa aika pahasti. Luotin kyllä siihen, että järki voittaa ja laulu saa jatkua. Itse asiassa minäkään en niitä muita säkeistöjä muista.
   Minusta koulun uskonnonopetuksessa oli parasta yläluokilla, kun kävimme kaikki mahdolliset uskonnot läpi. Se oli hurjan mielenkiintoista ja opettavaista. Mieleeni jäi joitakin hyvin upeita asioita yhdestä jos toisestakin uskonnosta.

   Poista
 5. Mayo, kiitos kunniasta että sain antaa nimen Tupsukalle....=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaan oli sopivin : )

   Poista

Luetuimmat : )