17.6.14

Tuumasta toimeen

On sitä suunniteltukin. Varaston seinää. Moukari ja muut välineet avuksi ja jo alkoi tapahtua.

Ensin kävin houkuttelemassa pojan matkaan. Vein kukkia sen yrityksen ovenpieliin oikein kunnon istutukset periäidilliseen tyyliin. Sitten lupasin aterian kiireen vuoksi lähiravintolassa, joka sattui olemaan kunnon Satamaravintola ja siellä, kuinkas muuten, merellinen sisustus. Löydätkö tämän yksityiskohdan alimmaisesta kuvasta : )Ravintolan ruoka varmaan ajaa tarkoituksensa: mahan täyttäminen, juuri muuta en siitä sanoisi. Niin ja halpaa.

Hassua, kun naisihminen rupeaa remonttihommiin, kaikki lähialueen miehet aktivoituu : D Lisätyökaluja tuli naapureilta pyytämättä ja muitakin neuvoja. Kiitos niistä. Näytti siltä, että joku heistä olisi halunnut tulla mukaan tekemään, jos olisi kehdannut. Pitihän minun taas kerran astua naulaan oikein kunnolla. Auts.


Monta tuntia siinä pyörähti, mutta saimme koko seinän puretuksi. Vein kuorman kaatopaikalle ja siellä oli taas avuliaita ihmisiä. Peruuttivat puolestani, kun en ole jaksanut opetella peräkärryperuutusta ja tyhjensivät roskat apunani. Jopa harjasivat kärryn puhtaaksi. Täydet 10 pistettä miehille. Olivat pyörineen kahville lähdössä, kun näkivät epätoivoisen ilmeeni auton ratissa ja riensivät apuun : ) Päästin pojan pois, kun oli juuri parantumassa kovasta flunssasta, mutta hän sen suurimman työn tietysti teki.

Juuri kun meinasin huokaista ja relata, soi ovikello ja siellä oli talon yläpohjan eristeiden ilmainen tarkastaja, joka sitten tekisi tarjouksen eristämisestä. Tulisi seuraavana päivänä. Kerroin, että sielllä on lastentarvikkeita vähän tiellä (toivon joskus saavani lastenlapsia : } Ei kuulemma haittaa. Silloin kissa ryntäsi ovesta ulos kuin tornaado ja suoraa päätä puretun autokatosseinän läpi naapurin puolelle. Minä että herraj...la ja napakoin askelin kissan perään. Jos olisin juossut, kissa olisi lisännyt vauhtia. Sain sen kiinni aidan vierestä. Mies ihmetteli ovella edelleen ja nauroi vähän episodille, mokoma. Sanoin, ettei 800 euron kissaa niin vaan päästetä vapaana juoksentelemaan. Tosin tällaisen paksukaisen ruokkiminen on tullut maksamaan jo monta tonnia, mutta sitä en sanonut : D

Sunnuntai oli hiukan toisenlainen päivä, kun näytin vieraalleni vähän Oulua ja löysin sellaista, mitä en ollut itsekään ennen nähnyt. Tässä koiranheisipuu kukassa - vai onko se lumipallo?


Oulun Eden.


Poreallas?


Meneehän se loma näin kaupungissakin. Tänään kaivan kuvetta ja ostan seinätarvikkeet : -- [  
Onneksi lupasi kesän kylmimmän päivän. Sopii mulle mainiosti; ei ole mukava helteellä rakentaa. Toivottavasti teillä muilla on lämpimämpää : )

8 kommenttia:

 1. Kylmää on täälläkin. Hyvää rempan jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Mukava saada apua, kun sitä tarvitsee. Kylmää täälläkin, aamulla satoi oikeasti luntakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo rakentaminen on jotenkin miehillä verissä - ja minulla : D

   Poista
 3. Ei pääse hiki heti valumaan kun remppaa tekee. Eikä harmita että jää auringonpaiste saamatta;)

  VastaaPoista
 4. Sinulta nyt onnistuu ihan mikä vaan, vaikka koko talon rakentaminen =D Helpommalla kyllä pääsee, kun antaa miesten ymmärtää ettei me naiset hallita noita "miestentöitä". Minullekin naapurin ukko vaihtoi innoissaan pyöränrenkaan, kun luuli etten osaa, en vaan laiskuuttani viitsinyt, =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hölmöksi heittäytymisen kyllä osaan. Se toimii työpaikallakin, koska kukaan mies ei kestä liian "näppärää" naista : D

   Poista

Luetuimmat : )