3.1.15

Lumen kauneus, ihmisen rumuus

Iloisena menin tekemään lumityöt ennen kuin se ehtii sulaa. Se vaarahan siinä on, että luonnollinen liikuntatilaisuus jää käyttämättä jos ei pidä kiirettä. Uhkasivat taas plussa-asteilla.

Kesken kolauksen (kolalla, joka oli kuin olisi hiekkapaperia työntänyt, koska se oli jäänyt hankeen väärinpäin ja lumi tarttunut siihen) silmäni karkasivat tietysti asioihin, jotka pakottivat hakemaan kameran.


Salamakin toimii tietyissä olosuhteissa. Onko tilhet niin viisaita, että odottavat kovia pakkasia syödäkseen marjat vai onko marjat jotenkin pilalla?

Tässä kuvassa on kaksi kuuta.


Pihalla ajatus kulkee kirkkaammin. Katsoin eilen Tastulan ohjelman Romanian koirista ja kyllä tuli taas sellainen huraa-hetki: ostan maalta talonrotiskon ja hankin sinne kaltoinkohdeltuja eläimiä. Suututtaa niin kovasti eläinten kohtelu. Entäs jos saan angina pectoriksen tai jotain sinnepäin ja sitten ne koirat ja kissat kituu, kun makaan ketarat oikosenaan matkalla postilaatikolle. Ajatuksen kirkkaudessa on vielä hiomista.

Paras ratkaisu Romanian ongelmaan on saada paikalliset ihmiset järkiinsä. Eihän se pysyvästi auta, jos sieltä roudataan Suomeen koiria. Jos koiran löytäjä saa summan, joka vastaa 30 % hänen kuukausiansiostaan, varmaa on, että koiria löytyy ja hylkääjät tietävät sen.


10 kommenttia:

 1. Meillä lumet meni jo.

  Tuo on totta, mitä koirista kirjoitit, pikku paroista. Kyllä ihminen on julma ja ajattelematon elukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka itselläni olisi asiat kuinka huonosti tahansa, en lakkaisi välittämästä eläimistä. Minusta se ei ole perustelu eläinten kaltoinkohtelulle, että "kun ihmisen asiat pitää hoitaa ensin".

   Poista
 2. Lumityöt on hyvää liikuntaa. Minä olen varmaan jo ylikunnossa, kun pukkaan lunta niin tiheään. Yhtä kaikki, tykkään lumesta. Se on kaunista, ja puhdasta, houkuttelee kuvaamaankin.
  Täällä ovat pihlajanmarjat kadonneet. Ei niitä kovin paljon ollutkaan.
  Tuota koiraohjelmaa en tullut katsoneeksi. Totean vain, että ihminen on eläimiä kohtaa liian usein raakalainen. Sellainenkin, jonka elanto tulee eläimistä, vähänkös sikoja, kanoja, broilereita pidetään huonosti. Ihan pahaa tekee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan lapsuudesta, kuinka kylän ihmiset inhosivat isäntää, joka hakkasi sikaansa niin, että siltä meni munuainen rikki. Elettiin kuitenkin vasta 60-lukua, jolloin eläimet olivat hyötyeläimiä eikä niiden hyvinvoinnista varsinaisesti puhuttu, mutta kuitenkin niitä enimmäkseen kohdeltiin hyvin.

   Poista
 3. Vapaaehtoiset suomalaiset ja romanialaiset tekevät hyvää työtä koiratarhoilla sekä yrittävät saada siellä ihmisten asenteita muuttumaan. Olen itse tukenut heidän toimintaansa rahallisesti, jotta saavat hankituksi ruokaa ja hoitotarvikkeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tekstistäni jäi epäselväksi, korostan sitä nyt, että arvostan suuresti sitä työtä, mitä suomalaiset ja paikalliset tekevät koirien auttamiseksi. Koiria on kai tuotu 600 Suomeen. En muista missä ajassa? Kiitos sinulle auttamisesta : ) Asennemuutos on hyvin tärkeää myös.

   Poista
 4. Onneksi en nähnyt sitä ohjelmaa. Olis tullut vaan niin mahdottoman paha olo, kun en pysty asialle tekemään mitään. Naapurissa on Virosta haettu katukoira, mutta eihän se auta tilannetta kuin yhden koiran kohdalla. Ei kai tämä eläinten julma kohtelu lopu koskaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjelmassa kyllä lähdettiin positiivisista asioista eli kerrottiin koirista, joille kävi hyvin, mutta olihan siinä se kohta, jossa vierailtiin tarhoissa. Ehkä se olisi ollut sinulle liikaa, kun jäi minullekin kummittelemaan mieleen.

   Poista
 5. Mennyt multa ohi. täytyy kattoa areenalta, vaikka pahaa alkaa tehdä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietoisuus on hyväksi, mutta mehän olemme jo valmiiksi eläinrakkaita, joten ehkä sinun ei kannata katsoa, jos mielesi pahoitat : )

   Poista

Luetuimmat : )