1.10.15

Miniminiloma

Jos puolessatoista vuorokaudessa ehtii matkustaa Oulusta Helsinkiin ja takaisin - junalla, käydä Ateneumissa ja Korkeasaaressa, nauttia upean lounaan, shoppailla, valokuvailla, ajella metrolla (eka kertaa elämässä) ja paljon muuta, eikö se täytä loman tunnusmerkit? Varsinkin, kun tämä kaikki, paitsi matkat, tapahtui rakkaan tyttären kanssa : )

Maalainen (oululainen) tietysti ihmettelee kaikkea, kun ilman autoa näkee enemmän.  Eikö P-juna enää olekaan punainen laatikkojono kuten työmatkoillani 70-luvulla. Kylläpä paikallisjunat on hienoja. Sain vastakkain tulevat junat samaan kuvaan.


Kaikki minut "tuntevat" tietävät, että mikään muu kuin taidenäyttely ei saa minua tällaiseen hullutukseen. Sunnuntaina oli viimeistä päivää "Tarujen kansat" esillä ja viime tippaanhan tämäkin piti jättää. Kyllä oli upea näyttely ja en aiemmin tiennytkään, että Norjassa on niin hyviä taidemaalareita. Kuviahan siellä ei saanut ottaa, joten laitetaan Korkeasaaresta, jonne menimme bussilla ihan ylläri ylläri päähänpistosta.


Kuvia nonstoppina.Tämä paras kuva on tyttären ottama kamerallani:
Päivä oli kaunis ja ihana. Jalkasärky vaan oli maksimaalinen, kun sitä kävelyä tuli niin paljon, mutta paluumatkalla makuuvaunussa nukuin kuin porsas, kun ei tullut edes ketään ventovierasta samaan hyttiin. Minusta alkoi tuntua, että Oulussa ihmisille tarjotaan ihan vääriä asioita. Takaraivossa kyllä kuiskii, että viekää ne pukit muualle sieltä Korkeasaaresta ja antakaa kissaeläimille lisää tilaa. Ne on sentään petoja eivätkä voi mitenkään harjoittaa luonteelleen ominaista käytöstä. Olisi siis edes tilaa.


Lopuksi norjalaisen Theodor Kittelsenin linkki naps ja yksi kuva sieltä teemaan sopivasti:
12 kommenttia:

  1. Hieno reissu, epäilemättä. Ex tempore -jutut ovat niitä parhaimpia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin tulee oivallus ja sitten se vain toteutetaan : )

      Poista
  2. Olipa hienoja töitä linkin takana, mahtava mielikuvitus taiteilijalla. Tuommoisia minäkin haluaisin nähdä ja osata tehdä. Samat on kiinnostuksen kohteet minullakin jos tulis Helsinkiin lähdettyä, taidenäyttelyt ja Korkeasaari. Kiasmassakin voisin poiketa kun en ole siellä koskaan käynyt, ihan uteliaisuuttani. Antoisa reissu on sinulla ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinähän osaat tehdä upeita tauluja! Kiasmassa olen kerran käynyt ja sen hetkinen näyttely oli pelkkää potaskaa minun mielestäni, mutta sehän varmaan vaihtelee : )

      Poista
  3. Kiva reissu selvästi!

    VastaaPoista
  4. Paljon ehdit noin lyhyessä lomasessa. Junamatka on väliin kiva tehdä, eiks vaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään junalla matkustamisesta ja nukkuminen junassa onnistui oikein hyvin. Lippujen hinnatkin ovat laskeneet.

      Poista
  5. Oli varmasti antoisa reissu, vaikka lyhyt olikin. Hienot kuvat eläimistä olet ottanut, ovatko nuo lumileopardeja?

    Asun Uudellamaalla, mutta olen tavattoman laiska lähtemään Helsinkiin, hyvä jos kerran vuoteen käyn :) Viimeksi minut sai sinne käynti museossa, toinen syy on, että lähden junamatkalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumileopardi on tänä kesänä saanut poikaset, joten osa noista on niitä. Ehkä ne siirretään sitten johonkin toiseen tarhaan. Se on kyllä maailman kaunein kissaeläin!

      Poista
  6. Kävin myös kesällä katsomassa Atskin näyttelyn ja ihastuin myös Kittelsenin töihin :). Suosikkini ei löytynyt kuitenkaan tarustojen kuvituksista, vaan se oli metso lumisateessa (öljytyö) :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä on paljon upeita teoksia. Tytär viihtyi myös suomalaisten "vakiomaalausten" äärellä, kun on viimeksi käynyt lapsena. Kiva, että tuli mukaan.

      Poista

Luetuimmat : )