14.1.17

Meitä on moneksi

Tarina työhönsä kyllästyneen yrittäjän tapauksesta.


Asunnonmyyjän asenne oli niin erikoinen, että minua melkein naurattaa vai mitä sanotte tästä:
Lähetin netissä lisätietopyynnön kohteesta kuten sivustolla opastettiin. Kului monta päivää eikä mitään kuulunut joten soitin. Langan toisessa päässä sanottiin, että ei he semmosia lähetä ja niitähän on jaettu esittelyissä (olisit tullut sinne) ja papereiden lähettely on vastoin lakia. Jouduin lopulta kysymään, että haluatko sinä edes myydä kohdetta, koska siinä mielessä soitan. Saimme sitten tapaamisen sovituksi.

Kiirehdin paikalle. Minua odotti pihalla myyjä, joka minut nähtyään käänsi selkänsä ja puhui puhelimessa. Kävelimme peräkanaa sisälle. MINÄ ojensin käteni eteisessä ja sanoin päivää. Asiat menivät jotenkuten, mutta kuuntelin samalla myyjän lapsuudenkokemukset ja sukuselvitykset. Jotain tärkeää sain siinä sivussa kysytyksi. Kysyin mihin ilmansuuntaan piha on, jolloin hän heilutteli kännykkäänsä ja sai ilmansuunnaksi välillä pohjoinen ja välillä etelä.

Nostin kaihtimen ja sepä ei tullutkaan alas. Sama juttu toisessa ikkunassa. Yhdessä niitä sitten revimme ja hän sanoi, että pikkujuttu. Noita saa halvalla.

Kysymyksiini papereissa mainituista tulevista remonteista: yläpohjan eristystarve ja tiiliverhouksen kunnostustarve, vastauksena oli "se tarkottaa sitä, että joku käy kurkkaamassa vintille ja kiertää talon ja silmäilee tiilit".

Koska asunto myyjästä huolimatta kiinnostaa minua, kysyin pääsisinkö vielä pojan perheen kanssa katsomaan sitä sunnuntaina. Vastauksena tuli, että ei onnistu! Ei mitään ehdotusta, että milloin onnistuisi tai muuta.

Voiko työhönsä kyllästyneempää ihmistä olla? Mietin jo pitäisikö minun soittaa asunnon omistajalle, että hänen myyjänsä ei tule saamaan asuntoa ikinä kaupaksi.

Sitten on olemassa erittäin hyviä kiinteistövälittäjiä. Aivan loistotyyppejä. Jokaisessa ammattikunnassa ja jokaisella organisaation portaalla on skaalan ala- ja yläpäässä olevia tyyppejä.

Jäin kyllä miettimään kenen etua tämän myyjän asenne palveli, koska hän omistaa yrityksensä...


18 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta!!! Jo oli välittäjä. Silloin, kun me etsimme uutta kotia, vajaa kaksi vuotta sitten, huomasin, että oli muutama välittäjä, jotka olivat niin itseään täynnä, että asiakas tunsi häiritsevänsä välittäjää. Tiedän, että saavat provikan myynnistä, joten luulisi sitä palvelualttiutta löytyvän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua inhotti suuresti, kun erän miesvälittäjä katsoi oikeudekseen taputella minua olkapäälle. Tykkään henkilökohtaisesta reviiristä ja se oli alentavaa.

   Poista
 2. Oliskohan "pikkusen" ollut työmotivaatio hukassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä burn outin kourissa.

   Poista
 3. No voi harmi! Kyllä sitä nyt odottaisi tuollaisessa työssä palvelu-alttiutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos paikalle tulee, pieni ystävällisyys ei varmasti vie liikaa energiaa.

   Poista
 4. Just. Olen kuullut useammankin tämän tapaisen jutun, ja sanon suoraan, että ainakaan oopeen välityksessä ei myynti kiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan se varmaan mukava, kun ihmiset ostaisivat pelkän nettikatselun perusteella. Ei tarvitsisi mennä edes näyttämään.

   Poista
 5. Ei se halunnut myydä huoneistoa. Jostain syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin oletan.

   Poista
 6. Sääliksi käy asunnon omistajaa, jos tuon välittäjän kontolla nojaa kauppojen syntyminen. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en sitä sitten ostanut. Jospa se omistaja alkaa kohta ihmetellä.

   Poista
 7. Oho. Ei kyllä ole oikein omistajaa kohtaan, hänelle lienee olisi eduksi saada asuntonsa kiireesti kaupaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta asunnosta saatetaan pyytää liikaa ja myyjä on kyllästynyt siksi?

   Poista
 8. No jopa oli myyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häiritsin hänen elämäänsä : )

   Poista
 9. Näitä riittää, valitettavasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se pikkuhiljaa kostautuu palkkioiden puutteena.

   Poista

Luetuimmat : )