31.12.17

Äidit ja tyttäret


Minä ja tytär. Kysyn nykyisin itseltäni, millainen äitini oikein oli, kysyn, millainen tyttäreni on. Onko äidin ja tyttären suhde todella erityinen. Suhde poikalapseen on äidille jotenkin helppo. Tyttöä yrittää estää tekemästä samoja virheitä kuin itse, mutta kun ne on niin viisaita.

Kuvassa olemme juurimatkallla Bogotassa Kolumbiassa, Andien vuoriston huipulla. Halusin antaa perustan lapsilleni siitä, mistä he ovat tulleet. Poika on ottanut kuvan. Molemmat lapset vauvoina maansa jättäneet ja syliimme tulleet.

Millainen on sinun suhteesi tyttäreen/äitiin/isään/poikaan?
12 kommenttia:

 1. Kaunis kuva sinusta ja tyttärestä!
  Meillä tyttären kanssa on outo suhde. Tai en tiedä onko outo, mutta vaistoan aina, jos hänellä on huolia, vaikka ei niistä kertoisikaan.
  Näen sen unissa ja tunnen sen valveilla ollessani, vaikka tytär asunut jo vuosia poissa kotoa.
  En ole mikään näkijäeukko, mutta näin todellakin tunnen ja näen..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän varmasti huomaa, että vaistoat. Minulla oli samanlainen tunne, että äitini tiesi aina, kun minulla oli erityisen vaikeaa, vaikka en siitä kertonutkaan. Äidiltä esimerkiksi saattoi tulla erityisen lohdullinen kirje juuri silloin. Siihen aikaan ei ollut puhelinta minulla vaan soittelin puhelinkioskista Helsingistä Keski-Suomeen.

   Poista
 2. Meillä on tytön kanssa aivan erityinen suhde, taidan olla tyttären paras kaveri jolle voi puhua kaiken. Tyttöä tulee suojeltua ehkä liikaakin, pojan uskoin aina selviävän kaikesta, johtuukohan heidän valtavasta ikä-erostaan 21 vuotta. Oma suhteeni vanhempiini on ollut hyvin ongelmallinen ja sitä on purettu vieläkin terapiassa. Psygolokien mukaan isäni oli liian ankara ja äiti mieletään sairas, mutta eihän sitä lapsena tajunnut, että vika ei ollutkaan minussa itsessäni. Nykyään on kaikki kuitenkin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut sinun ja tyttäresi upeat välit. Onnea siitä. Ihanaa, että olet voinut nyt ymmärtää miksi vanhempasi olivat sellaisia ja että se ei johtunut sinusta. Äitini oli aivan liian kiltti, mutta hänen sisällään oli vahva nainen. Olen havainnut olevani samanlainen.

   Poista
 3. Minun äitini sairastaa muistisairautta ja hän ei ole enää se sama äiti, jonka vuosikymmenet tunsin. On outo tunne, kun läheinen muuttuu erilaiseksi kuin mitä on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani. Varmasti koet menettäneesi hänet jollakin tavalla.

   Poista
 4. Äitini on aina ollut minulle sellainen turva ja tuki♥ Isääni kaipaan kovasti, hän kuoli syöpään kun olin teini-ikäinen..Tyttärien/pojan kanssa pidämme aina silloin tällöin sellaisia kahdenkeskisiä äiti-tytär/poika päiviä jolloin tehdään jotain mukavaa ja vaan jutustellaan kaikesta maan ja taivaan välissä:) Lapset on kyllä sellainen onni elämässä! Hyvää uutta vuotta 2018♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani isäsi menettämisestä. Lapsillani on sama ikävä, vaikka tyttö oli vasta 4 ja poika 8, kun mieheni kuoli. Meillä on hyvät välit.
   Tuollaiset kahdenkeskiset päivät kuulostavat hyvältä. Hyvää vuoden alkua ja jatkoa : )

   Poista
 5. Minulla on kaksi tytärtä ja suhde heihin erilainen. Luotan enemmän vanhemman tytön pärjäämiseen ja suhtaudun suojelevammin nuorempaan, vaikka uskon, että hänkin pärjää. Äitiini olen luonut erilaista tasa-arvoisempaa suhdetta, mutta on vaikea muuttaa lapsena tullutta asetelmaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moni varmaan suojelee sitä nuorinta eniten. Lapsetkin ovat omia persooniaan ja sekin kyllä vaikuttaa ja vanhemmat ehtivät toki itsekin muuttua vuosien kuluessa.

   Poista
 6. Tyttäreni on aina ollut rohkeampi ja tehnyt asioita joista minä olen haaveillut mutta en ole uskaltanut. Poikani on vähän samanlainen kuin minä, vähäpuheinen ja itsekseen viihtyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyajan naiset ovat paljon rohkeampia kuin me joissakin asioissa, mutta elämäkin on tosi vaativaa ja on sellaisia paineita, joita ei meillä ollut. Meillä vain minä olen rauhallinen, lapset on vilkkaita, mutta ovathan he Etelä-Amerikasta : )

   Poista

Luetuimmat : )