26.8.18

Tuoksujen huumaa


Pikku satoni korjaaminen ja ylikasvaneiden tillien tuoksu sai minut miettimään, mikä on maailman paras tuoksu. Se on sellainen, mihin ei kyllästy. Minulle metsämansikkamukin nuuhkiminen on ihanin tuoksukokemus ikinä. Noh tosin siihen ei pääsekään kyllästymään, kun se on niin harvinaista.

Lapsuudesta muistuu, kun isoihin juhliin tehtiin saunan eteistiloissa juhlavoileipiä. Voi mikä tuoksumeri siellä olikaan ja sai veden kielelle. Pullan tuoksu herkistää varmasti raavaankin miehen ja sitten on ruokaan liittymättömiä tuoksuja kuten ruusut, kielot, tuomet tai sateen raikastama luonto.

Mikä on sinun muistosi tuoksusta ja suosikkisi?


10 kommenttia:

 1. Sateen jälkeen luoto tuoksuu ihanalta....ja suklaakin tuoksuu hyvältä...vasta leivottu vehnänen...ja...voi niitä on paljon..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on, siinä olet oikeassa :)

   Poista
 2. Juuri sisäänkannettu joulukuusi, pullan ja piparin tuoksu. Keväästä sitten sireenin tuoksu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit. Juuri tuosta syystä hankin aina oikean kuusen : )

   Poista
 3. Tuomen, syreenien, vastaleikatun nurmen, raikkaan syyspäivän tuoksut tulevat ensimmäisenä mieleen, mutta ihania tuoksuja on kyllä paljon. Mukavaa elokuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suolakurkkutynnyriä on vaikea ohittaa kaupassa. Sen tuoksu on jotenkin niin vetovoimainen :D
   Kiitos samoin sinulle ja hyvää syyskuuta myös!

   Poista
 4. Minä saan mahtavan päänsäryn tuomen tuoksusta, mutta vasta niitetty ruoho, onko sen parempaa tuoksua. Sitä kärsii haju-allergisenkin haistella. Onnistuin kerran saamaan hajuvettä joka tuoksui niitetylle heinälle, se oli aivan ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomen tuoksua ei ole vaikea vältellä. En ole kuullutkaan niitetyn heinän tuoksuisesta hajuvedestä. Se on varmasti ihanaa.

   Poista
 5. Tuo mainitsemasi metsämansikkamukin tuoksu muistui mieleen lapsuudesta. Nyt suosikkituoksuja ovat saunavastan ja nuotiosavun tuoksut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan varmasti saunavasta ja nuotiosavu. Kuinka saatoin unohtaa ne : )

   Poista

Luetuimmat : )