16.4.10

Minua odotetaan

Kesäpaikkakuume alkaa olla korkeimmillaan. Vaivan ensihoitoon katselin viime kevään kuvia ja yllätys yllätys, minullakin on muutama lintukuva melkein vahingossa. Niitä pyörii siinä ympärillä aamusta iltaan ja kuvia saa otetuksi ikkunasta, ettei säikytä niitä pois - siis ihan tavallisella kameralla.

Tässä västäräkki, joka tepastelee kivemme päällä. Joko se on 35-vuotias tipu tai sitten siihen tulee aina uusi ja uusi. Kuinkahan pitkä västiksen elinikä oikein on? Kun kaupungissa sattuu västäräkki näköpiiriin, sanon lapsille, että "meidän västis on tullut tervehtimään" : )

Kivilaiturillamme tai mikä lienee kivikasa (jatkuvan korjailun kohde) on aina keväisin muhkeat kasat kaisloja. Sillä puolella mistä päin on sattunut eniten tuulemaan. Ne palaa nuotiossa tosi hyvin. Niistä saa hyviä savupillejä : ).

Tässä ikkunan läpi kuvattu päätön kana:

Ai ei ollutkaan : )

Kerran jouduin lokin kanssa suukopuun, kun se oli tehnyt pesänsä melkein meidän portaille, mutta sekin riita ratkesi sitten myöhemmin, kun nakkelimme kuivat leipäpalat hyvitykseksi. Pitää olla tarkkana, mihin tämän lintumaailman sumutorven päästää pesiytymään : )

Tässä kuva unestani, jolle olen antanut nimeksi "Hanna ja lapset". Vai olikohan se unta? Jospa vain raotin silmiäni, katsoin ulos ja aivojeni pikku kamera otti kuvan : )


Mukava mennä paikkaan, jossa on oma västis odottamassa : )

13 kommenttia:

 1. Wikipedian mukaan vanhin suomalainen västäräkki on ollut reilu 7 vuotias ja maailmalla taas yli 12 vuotias. Eli aika vanhaksi nämäkin elävät..
  Ihania mökkimaisemia sinulla ;)

  VastaaPoista
 2. Yllättävän vanhaksi tosiaan! Jostain muistelen lukeneeni, että linnuilla keskimääräinen elinikä olisi noin puolet ennätyksestä. Eli olisiko se sitten kuusi vuotta västäräkillä?

  Ihanaa viikonloppua sinulle, västäräkin kanssa! Ainakin meidän pihavästist on jo tullut, ja ensimmäiset munatkin pyöräyttänyt. :)

  VastaaPoista
 3. Aivan, västäräkki on se, joka tervehtii pyrstöään keikutellen. Ihan oma tyylinsä sillä! Punarinta on sitten toinen, joka pihassa pyrähtelee, kuin kotikana. Rohkea ja utelias ja ihana!
  Onnellinen sinä, kun pääset veden ääreen : )
  se vaan on niin terapeuttista ja ties vaikka mitä! Alimmainen kuvasi on niiiin unimaailmasta, miten tuon teitkin?

  VastaaPoista
 4. Ihana katsella kesä kuvia, nyt juuri kun läpsii räntää.
  Mökki kesää myös kaipailen. Siellä on jo monena vuonna pesinyt joutsen pari, viime vuosina silkkiuikku pari on siirtynyt mökin puoleiseen rantaan pesimään. Varmaankin joutsenet hätistivät.

  VastaaPoista
 5. Elisa: jos västäräkki tekee 3 poikasta joka kesä ja elää 12 vuotta ja jokainen niistä poikasista tekee kolme poikasta ja jokainen niistä ... : D

  Anskukka: missä on västäräkin pesä? En ole koskaan onnistunut löytämään. Oletko päässyt näkemään ne munatkin?

  Taru: mistähän tuo tyyli on tullut. Luonto-ohjelmia kun katsoo, eläimen käytökseen on aina jokin syy ja alkuperä. Haluaisiko se vain erottua joukosta pyrstön heilutuksella : ).
  Punarintaa ei täällä näy. Se on varmasti ihana.

  Pehmyt piirto: Onko se joutsenpari sama? Oletko saanut selville? Silkkiuikut ovat myös upean näköisiä!

  VastaaPoista
 6. Västäräkkiä olen juossut sanko päässä pakoon. Olivat tehneet pesän mökin saunaan eivätkä halunneet seuraa. Tuli vain mieleen hassu muisto vuosien takaa. Vesi on niin ihana elementti.

  VastaaPoista
 7. Tiuku: olisi ollut hurja juttu lehdessä: "västäräkki pahoinpiteli ihmisen". Pääsitkö saunaan koko kesänä? : D

  VastaaPoista
 8. Kesäpaikka kuumetta siis jo havaittavissa muillakin kuin mulla :)
  Mukavia kuvia, hyvää sunnuntaiaamua sinulle Mayo!

  VastaaPoista
 9. Unikuva on kaunis uni. Västäräkki tekee pesän melkein minne vain, mutta pitää myös kiviröykkiötä sopivana pesäpaikkana.

  VastaaPoista
 10. Vapaana liplattava vesi näyttää aika iloiselta ja hienolta. Tuommoinen kesäpaikka on varmasti mukava. "Hanna ja lapset" on hieno otos. Siellä ne hämärän turvin lämpimänä kesäyönä äitinsä perässä potkuttelevat... rupattelevat varmasti omia juttujansa ^^.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Seijastiina.

  Famu: aika ovelasti linnut pesäänsä livahtavat, ettei sitä löydä, jos ei tarkkaile kauan : ) Mutta miksi pitäisikään löytää.

  Tuuluska: kohtahan se taas liplattelee vapaana.
  Onkohan se isä nukkumassa ja vaihtavat sitten vuoroa?

  VastaaPoista
 12. Oi mitä ihania kesämuistoja... pian taas ovat edessä. Unikuva on hieno. Iloista kesänodottelua

  VastaaPoista
 13. Ulkona sataa lunta, joten saa sitä kesää odottaa, mutta kiitos samoin sinulle; odotelkaamme kaikki yhdessä :)

  VastaaPoista

Luetuimmat : )