22.5.10

Vieraita siellä sun täällä

Kummasti sosiaalisuus lisääntyy kesän tullen. Sitä alkaa suunnitella kaikenlaista tapaamista ilman keksipussejakin : ). Tässä ei-toivottu yllätysvieras, joka ei tullut vain käymään vaan asumaan:

Tämä vieras muutti mökin korkeimpaan kohtaan niin että piti käydä rautakaupasta ostamassa jatkovarsi ja sitten vaan lähempää tuttavuutta tekemään. Muutaman lääkärireissun ja muodottomaksi turvonnen polven kanssa vieraanvaraisuus vähenee.

Samalla tässä suunnittelen vierailua bogotalaiseen lastenkotiin, jossa kuulemma on suuria taloudellisia vaikeuksia. Sen näkeminen tulee olemaan rankkaa. Siellä on kuulemma paljon aikaisempaa enemmän isoja lapsia. Viimeksi käydessämme siellä kävi päivisin isoja lapsia syömässä, koska heidän kodeissaan ei ollut ruokaa. Tämä lastenkoti on rakastava paikka. Olen kuullut intialaisesta tyylistä laittaa vauvat selälleen lattialle ja tuttipullot roikkumaan katosta. Saa ruokaa, jos saa pullon kiinni.

Projektimme on edennyt niin paljon, että lentoliput on varattu Helsinki-Pariisi-Bogota ja takaisin. Matkasta en juuri blogin ulkopuolella "huutele", koska minua ärsyttää suunnattomasti lausahdus "voi miten hienoa". Ei siinä mitään "hienoa" ole, jos lapset käyvät syntymämaassaan.  Ei siinäkään mitään hienoa ollut, kun heidät haimme. Lastemme syntymä meidän perheeseen vaati ulkomaanmatkoja piste. Tosin sanoja voi olla ihan vilpitön ja sen kyllä sitten huomaa : )
Nyt lähden kuitenkin tämän pikku apulaiseni kanssa pihatöihin : ). Eihän siitä muuten mitään tulisikaan.

Kuva on tyttäreni ottama, mutta kissa on osittain minun - ainakin häntä : )

12 kommenttia:

 1. Matkastanne tulee varmasti hieno, ehkä jopa rankka, mutta taatusti ainutlaatuinen.
  Kissakuva on hieno, tyttäressä on selvästi ainesta ;)

  VastaaPoista
 2. Oh-hoh! Maailmassa tosiaan mennään monella lailla, tuttipullot katosta roikkumassa. Ou nou!

  Onnea matkaan!

  VastaaPoista
 3. katoin ensin tuota ylintä kuvaa että siinä joku eläin kyhjöttää portailla :D

  VastaaPoista
 4. Saas nähdä löydämmekö mekin tuollaisen asumuksen mökin sisältä ensi kerralla. Mehiläisiä ainakin oli muutamia eksynyt sisään ja sitä ihmettelimme,että mistä niitä oikein tulee.
  Ulko-oven yläpuolella oli kerran pesä ja isäntä sai muutaman pistoksen ja pesä muutti pian paikkaansa.
  Lämmin matka ainakin tulee olemaan.

  VastaaPoista
 5. Elisa, kiitos. Kerron tyttärelle terveiset. Hänellä onkin hyvä kamera ja nyt haluaa jokun putken. Ostakoon joskus itse; onhan jo melkein 18 : )

  Taru: elämä on jossakin kovaa alusta alkaen. Kiitos matkan toivotuksesta, mutta teemme sen vasta syksyllä. Täytyy olla ajoissa liikkeellä : )

  Aino: ei ole ihme, kun kuvan ympäristö puuttuu. Joskus on tosi vaikeaa tajuta, mitä kuva esittää.

  Pehmyt piirto: Niillä voi olla pesä seinän sisällä. Menimme kerran syksyllä ja lämmitimme mökkiä. Seinän sisältä lämpöön heräsi talvihorrokseen vaipuneita pörriäisiä ainakin 50. Ulkopuolella oli pieni kolo, josta ne oli menneet. Se oli melkoista reviiritaistelua.

  VastaaPoista
 6. Minullakin on ampparien pesä pahassa paikassa, mutta enpä uskalla tehdä mitään. Matkan suunnitteleminen ja siitä keskusteleminen on tärkein vaihe matkalle lähdössä. Edessä on jotakin jännittävää odotettavaa.

  VastaaPoista
 7. Tiuku: jos ei ole vikkelät jalat, ei kannata mennä pesää sorkkimaan. Eihän ne oikeastaan hyökkää, jos eivät joudu uhatuksi.

  Vaikka matkaa suunnittelee, jokin voi mennä pieleen, mutta riskejä on otettava : )

  VastaaPoista
 8. Minulla asuu ullakolla kimalaisia, en tiedä kuinka paljon. Siellä ei ole kukaan käynyt nyt muutamaan vuoteen. Muutama kävi tervehtimässä minua keittiössä. Olivat vielä aika kohmeisia, joten sain pyydystettyä ne juomalasiin. Heitin ne menemään kuistin kaiteen yli ja kehoitin niitä pysymään poissa minun reviiriltäni:))

  VastaaPoista
 9. Hyvä Famu! Kyllä ne yleensä uskoo, kun antaa juomalasikyytiä : )

  VastaaPoista
 10. Meillä tekivät pesän talon ulkoverhouksen alalaidan sisäpuolelle, ihan sisäänkäynnin viereen. Varsinkin koirat olivat aina hyökkäyksen kohteena, kun kulkivat samalla korkeudella. Se pesä olikin tosi hankala hävittää, kun ei sinne meinannut yltää millään. myrkkyäkin suihkuteltiin moneen otteeseen, vaan ei mennyt tarpeeksi pitkälle. Jollain kepulikonsilla ukkokulta sen pesän sieltä sitten lopulta pois sai.

  VastaaPoista
 11. Kuvan kissalla on mainio ilme! :)

  VastaaPoista
 12. Anskukka: myrkkyä minäkin suihkutin, mutta tuli niin ikävä olo, kun en haluaisi tappaa eläimiä, eihän ne ole mitään pahaa tehneet.

  Sirpa ja Kollo: pensasta pureskelee : )

  VastaaPoista

Luetuimmat : )