2.10.10

Vanhat, rakkaat, pienet asiat

Otin tästä tienviitasta kuvan v. 1996, koska pelkäsin, että seuraavan kerran tullessamme sitä ei enää ole. Se on vieläkin ja silti pelkään joka kerta, että seuraavalla kerralla sitä ei ole, vaan tilalla on jokin moderni kyltti.  Se on nyt jo näin huono ja silti olen onnellinen, että joku muukin arvostaa sitä, vaikka viereen on noussut pilvin pimein upouusia taloja ja voisi hyvin kuvitella, että kyltti olisi ensimmäisenä potkaistu mäkeen. Täytyypä tehdä aloite tienviitan entisöinnin puolesta.


Olen kerännyt aitan lähettyville vanhoja, mukana kulkeneita tai mökillä jo asuneita esineitä, joille ei löydy oikeaa paikkaa. Vanhoja ja vähemmän vanhoja. Mieleni tulee niistä niin hyväksi. Uusi esine ei voi sellaista tunnetta saada aikaan.Tässä sitten 60-luvun lyhtyjä. Muuten vain ripustin vintin portaisiin roikkumaan, vaikka en ole mikään lyhtyihminen. Kun ne nyt sattuivat olemaan olemassa ja kas, kun olin maalannut kaiteet valkoisiksi, punaiset lyhdyt sopivat hyvin. Eri asia sitten on, sytyttääkö kukaan niitä koskaan palamaan.


Mökillä tulee ihan hassuksi. Siellä olen kerännyt pikkuhassuja tavaroita ikkunalaudoille, vaikka periaatteessa mielestäni on kamalaa tunkea ikkunalaudat täyteen tavaraa.


Vielä pikku männynpoikanen ihan kesän muistoksi. Voi, miten se voi jo nyt alkaa tuntua haikealta. 


7 kommenttia:

 1. Vanhoissa tavaroissa on jotain, mitä ei ikean tavaroihin koskaan saa.. Hienoa, että olet kerännyt niitä. Sulla on mökin ikkunoista niin upea näköala, että mietin miten mahdat raskia edes nukkua siellä ;)
  Ei se auta, kohta on muistoihin käärittävä kesä..

  VastaaPoista
 2. Upea näköala mökinikkunoista. Vanhoista tavaroista minäkin tykkään, jokin vanha kiva muisto herää henkiin niitä pidellessä.

  VastaaPoista
 3. Voi noita kahta viimeistä kuvaa! Niissä on sitä sellaista tunnelmaa, joka saa minut ikävöimään muihin maisemiin. Betonilähiö on opiskelijalle milteipä ainoa vaihtoehto ja edessä on aina matka halki Suomen, mikäli mielin vanhempieni luo tai mökkimaisemiin. Onhan se reissu silti kalenteriin soviteltava :)

  VastaaPoista
 4. Tien viitta on kaunis, pidän niistä itsekin ♥
  Upeat valoisat kuvat, mökkinäkymä ikkunasta on huikea!
  Aurinko on ihanasti kuvissasi mukana, ilahduttavaa, siispä aurinkoista sunnuntaita ♥

  VastaaPoista
 5. Tuo ikkunakuva tavaroineen ja valoineen on aivan uskomattoman kaunis. Ihana tienviitta ja aivan kuin olisin nähnyt sen jossakin. Ihme, että noin vanha viitta on säilynyt tässä uusiutuvassa maailmassamme. Onneksi on.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania ja tunnelmallisia kuvia :)

  Tuo viitta on kyllä aivan mahtava....

  VastaaPoista
 7. Elisa: kiitos kauniista sanoistasi. Kyllä se nuorempana vähän vaikeaa oli: piti auringonnousuun saakka valvoa : ) Ikä tekee tehtävänsä ja nukkumaanmenoaika on auringonLASKUN kanssa yhtäaikaa.

  Manteli: se onkin jännä, että tutuista, vanhoista tavaroista tulee hyvä mieli, mutta saman tekee ennen näkemätön vanha tavara eli menneet ajat muistuttavat itsestään : )

  Ella: kun muutin maalta keskelle Helsinkiä parikymppisenä, tuli joskus huikea ikävä maaseudun luontoon, vaikka Hesassa olikin muuta vipinää.

  Seijastiina: olisin oikeasti järkyttynyt, jos viitta katoaisi. Pitkä, kuuma kesäpäivä kultaa mökin illan viihdykkeeksi : )

  Tiuku: kiitos sanoistasi. Olet varmasti nähnyt viitan, tietysti Rauhaniemeen käännyttäessä : D

  Hanna: olet niin kaunis tänään : D. Ihana kuva sinusta : )

  VastaaPoista

Luetuimmat : )