15.4.12

Kolme kärpästä yhdellä iskulla + jatkokärpänen : )

Nyt hävettää niin paljon, että yöunet melkein menevät. Olen saanut jo maaliskuussa kaksi tunnustusta/haastetta ja yhden haasteen huhtikuun alussa. Jos Myrsky, Neitoperho ja Liisa eivät pane pahakseen, yhdistän ne kaikki tähän : )

Myrkyn ja Neitoperhon tunnustusten kera haaste kulkee näin:
1. kerro keneltä sait haasteen. 2. kerro seitsemän satunnaista asiaa itsestäsi. 3. jatka haastetta 15:lle. 

Muksu tässä vieressä avustaa vähän profiloinnissa:
1. "miksi sie aina murehit?"
    - minun koko elämäni menee asioiden järjestämisessä siihen malliin, että ei tarvitse murehtia. Siinä on
      kova homma. En varmaan ikinä ehdi nauttia elämästä, jossa ei olisi murehtimista : )
2. "häärisit useammin keittiössä"
    - ei kiinnosta ruoka eikä ruuanlaitto, ei. Kukaan ei usko, että mulla oli kymppi kotitaloudessa, krhm.
3. "taiat olla työnarkomaani"
   - liittyy kohtaan 1. Kun tekee paljon, on vähemmän murehdittavaa.
4. "kiitos, kun tykkäät meistä kissoista ihan hirveästi"
   - kissahullu sanoisin. Tyttö sanoisi, paino sanalla hullu, koska syötän niitä liikaa.

Muksu ei löytänyt minusta mitään kiinnostavaa, joten laitan tähän kuvan, joka kertonee AIKA paljon luonteestani, joka pulpahti jo lapsena näkyviin. Mitäs ihmeellistä tässä?


Sain nuottikirjoja lainaksi ja koska halusin niistä kopiot eikä siihen aikaan kopiokoneita ollut, pieni tyttö meni kirkonkylän kirjakauppaan (siinä kirkon ja koulun välissä), osti nuottiviivastopapereita, kiirehti kotiin, teroitti lyijykynänsä ja piirsi omat nuotit. Ei kuinka tahansa vaan pilkuntarkasti joka ikisen merkin; jopa kaaret viivaston alussa. Olin silloin ehkä 11-vuotias. Näitä on sitten sivutolkulla. Naurattaa nyt itseänikin. Taisi olla piirtämisen nautinto suuressa roolissa. Ehkä tämä kertoo asenteestani, että "jos jotain teet, tee se kunnolla".

Liisan haasteessa pyydettiin kertomaan 3 äsytyksen aihetta, harmitusta. ja muiden haasteiden tapaan lähettämään edelleen.

Yritän olla harmittelematta, mutta seuraavat kolme asiaa menevät ehdottomasti ylitse muiden:
1. rasismi
2. kiusaaminen
3. juoruilu
Minä en ymmärrä mikä eläimellinen puoli ihmisessä saa hänet vajoamaan rasismiin. Moni fiksulta vaikuttanut ihminen on heittänyt koko sivistyneisyytensä romukoppaan minun silmissäni alkamalla puhua "niistä". Siitä se alkaa. Rasismin alalajit: kiusaaminen ja ehkä vähemmän vaarallinen, juoruilu voivat tehdä toisen ihmisen elämästä helvettiä. Kaikille noille kolmelle kohdalle on ominaista, että kohde ei pysty puolustautumaan millään tavalla!

Lopetetaan positiivisesti: yhdistän nämä molemmat haasteet, laitan ne ämpäriin ja sekoitan vähän. Vastaanottaja voi tuottaa sellaisen harmitus/ilostus/oman elämän satunnaiset jutut - vastauksen kuin haluaa.
Sude, Tiuku ja Famu falsetissa keksivät varmaan jotain järisyttävää.


Lisään tähän nyt myöhemmin neljännen tunnustuksen, jonka sain Valuakuvasa:lta, kiitos : )21 kommenttia:

 1. "Jos jotain teet, tee se kunnolla." Melkoisen perinpohjainen luonne sinulla tuntuu olevankin, ainakin tuon nuottijutun perusteella:D

  (Ja kissoista ei voi tykätä liikaa. Se on ihan fakta.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niistä voi tykätä liikaa siinä vaiheessa, kun niistä pitää luopua, mutta siihen on toivottavasti vielä piiiiiiiiiiitkä aika.

   Poista
 2. Kiitos kaunis. Mietintämyssy on laitettu päähän ja joskus kuuluu tulokset. Naureskelin tuossa itsekseni, kun minulla on sattumalta ollut vuosia tyhjiä nuottipapereita hyllyssä, kun piti kerran laittaa yksi pieni laulu muistiin. Nuotit puuttuvat edelleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän soittelet myös. Kamalinta minun tapauksessani oli, että lopulta nuottien lainaaja lahjoitti minulle nuottinsa eli turhaa koko touhu : D

   Poista
 3. Hämmästyttävää perinpohjaisuutta 11-vuotiaalta! En olisi sen ikäisenä tuohon pystynyt - tuskin nytkään. Amanda on sitä mieltä, ettei kissoja voi syöttää liikaa. Koska hänellä on muutenkin paljon mielipiteitä, etenkin minusta, annan hänen vastata haasteeseen. Nuo hienot blogipalkinnot otan silti itselleni:) Kiitos haasteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en ole satavarma, olinko 11 vai 12. Kysymys taisi olla siitä, että se oli kivaa tekemistä. Maalla kun ei ollut telkkareita ja muita huvituksia.

   Meillä arvostetaan Amandan mielipidettä erittäin suuresti : )

   Poista
 4. Hämmästyttävää perinpohjaisuutta 11-vuotiaalta! En olisi sen ikäisenä tuohon pystynyt - tuskin nytkään. Amanda on sitä mieltä, ettei kissoja voi syöttää liikaa. Koska hänellä on muutenkin paljon mielipiteitä, etenkin minusta, annan hänen vastata haasteeseen. Nuo hienot blogipalkinnot otan silti itselleni:) Kiitos haasteesta!

  VastaaPoista
 5. Kääks, hyvin arvattu =D. En nyt niin kauheen ihastunut ole enää näihin haasteisiin, mutta kyllä minä aina yritän niihin vastata. Tuntuu, että olen jo niin paljon itsestäni kertonut. En nyt kumminkaan laita tätä haastejuttua tuonne vihastuttaviin, olkoon tämmöistä meidän keskeistä salaista tietoa =D Kiitos kumminkin kun muistit minua, en harmistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosi hyvä paikka kertoa salaisuuksia. Tännehän kirjaudutaan tunnuksilla ja on vielä kommenttien tarkistus, jos on : ))

   Poista
 6. Jatkosodan jaloista paenneen evakkoperheen lapsena uuden kotiympäristön ”ryssittely” satutti. Se oli sen ajan rasismia, eikä rasismi ole ainakaan vähentynyt. Ehkä valitettavasti päinvastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että satutti. Meillä oli tukeva isoäiti ja lapset nimittelivät meitä hänen mukaansa, vaikka olimme normaalipainoisia. Se oli kurjaa, koska rakastimme mummoa. Bussipysäkillä taas maatilan emäntä sanoi minulle, kun olin matkalla oppikouluun, että mitäs ne köyhän lapset siellä tekee. Nämä ei unohdu ikinä ja tässä oli vain pari esimerkkiä.

   Poista
 7. Kiitos, kun jaksoit vastata. Kaikkiin mainitsemiisi harmituksiin voin sanoa amen. Viittaan tuohon Simpukan kommenttiin, vaikka en evakko olekaan, mutta sain kuulla samaa ammattini vuoksi. Ihmisten luokitteleminen ei todellakaan ole vähentynyt, vaan päinvaistoin. Nykyisin on oltava todella tarkka sanavalinnoissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kuinka mietin ja mietin, en ymmärrä, miksi pitää arvostella muita syntyperän, elintapojen ja jopa sukupuolen perusteella. Minulta puuttuu varmaan aivoista sellainen osa kokonaan, jossa käsitellään muiden ihmisten väheksyntää.

   Poista
 8. Anonyymi17.4.12

  Sinulla oli varmaan sentään jokin soitin, koska nuotit kirjoitit, minä onneton jouduin piirtämään soittimenkin. Tein suuret pianon koskettimet ja soitto soi hyvin. Mutta ovat nuo ihmeelliset nuo nuottisi, painetuiksi luulin. Huippuhienot. Kaikkein hienointa on, että ne ovat tallella. Minun soitintani ei enää ole tallella :-o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua. Minäkin sain väärän soittimen ja senkin pelkästään kuuluisan tädin miehen ansiosta. Hän kävi isän kanssa Helsingistä ostamassa käytetyn haitarin yhteiseksi siskolle ja minulle. Piano ja harmooni (sellainen kuin kouluissa) olivat saavuttamattomissa. Ostin sitten 30-vuotiaana pianon ihan itse : )

   Poista
 9. kiva tarina, rasismista oon samaa mieltä tasan. ihan kaikissa muodoissaan se on vain pahaksi ihmiselle.
  en tykkää meiän talon juorumyllystäkään, älysin heti mikä oli, kun sain yksityistioetoa asukkaista joita en edes vielä tuntenut. en oo kotona, kun juoru on oven takana, kipitän omaan huoneeseen hopi hopi
  kauniita tunnustuksia olet saanut, paljon onnea, sitähän tarvitaan eikös niin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juoruilun takana on kateus. Rajanveto keskustelun ja juoruilun välillä on kyllä hiuksenhieno. Ihmisiähän me vain olemme. Onnea sinullekin : )

   Poista
 10. Hihi, nyt on harmitukset minullakin listattuna. Taisi tulla vaan vähän liiankin räväkkää tekstiä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa, ei ollut liian räväkkää : )

   Poista
 11. Täältä olisi tulossa yksi tunnustus vielä lisää.
  http://valuakuvasa.blogspot.com/2012/04/tunnustus-ja-kiireita.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, taidan lisätä sen tähän neljänneksi : )

   Poista

Luetuimmat : )