1.11.12

Hammaslääkärin huumoria

Vanhemmat meistä muistavat kouluhammaslääkärin huumorintajun = nolla. Minut luvattiin heittää toisen kerroksen ikkunasta, jos en lakkaa itkemästä. Jos nykylapsia hoidettaisiin samoilla menetelmillä kuin meitä silloin, vanhemmat nostaisivat syytteen lääkäreitä kohtaan : ) Iso joukko oppilaita odotti pikkiriikkisessä odotushuoneessa huonossa ilmassa ja kuunteli sitä porakoneen vinkunaa. Poispäästyäni meinasin pyörtyä ja istuin ulkoportailla selvittämässä päätäni. No, menetelmä kyllä tehosi: kun 14-vuotiaana menin hammaslääkäriin monen pelostaunettoman yön jälkeen ja istuttuani kirkonmäellä tuijottamassa hammaslääkärin ikkunaa ainakin tunnin, sanottiin, että reikiä nolla.

Seuraavassa kuvassa on nykyisen hammaslääkärini odotushuoneen rekvisiittaa.


 Nykyisin minua ei pelota kuin rahanmeno, kun niitä lapsuuden amalgaamipaikkoja kiskotaan pois. Viimeksi maatessani selälläni suu auki kykenemättä puhumaan, lääkäri sai kaupatuksi minulle yökiskot, kun mukamas saatan purra hampaitani, mistä seuraa pahimmassa tapauksessa se, että tulee syöpä ja kireyttä ja huimausta ja hulluutta eikä maksa kuin rapiat 400. Jos olisin saanut suunvuoron, olisin kertonut, että voin mennä baariin iskemään miehen iskulauseella "käytsä usein täällä ja voisitsä tulla kuuntelee purenko mä hampaitani"?


Lähden Pyhäinpäiväksi keskelle metsää, yksin, pimeään, ilman tietokonetta hu huuuu. Siinä minun halloviinini.
Ensimmäinen kerta 31 vuoteen, kun en käy haudoilla, mutta nuoret käyvät mielellään. Matka mökiltä ja kaupungista sinne, missä rakkaani nykyisin ovat, on taatusti yhtä pitkä.

Hyvää Pyhäinpäivää kaikille : )

14 kommenttia:

 1. Hyvää pyhäinpäivää sinullekin.

  VastaaPoista
 2. Kammon sain minäkin lapsena hammaslääkärillä....niin mahtavan, että nykyäänkään en anna, kuin tarkastuksen, puunnuttamatta tehdä...:)
  Purentakiskoja on munullekin ehdoteltu....minä tosiaankin puren hammasta öisin...mies tosistaa...vielä en ole ostanut...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron sitten sinulle, kannattaisiko ostaa : )

   Poista
 3. Kallista on...saisi sattuakkin jos olisi ilmaista. Menetin juuri hampaan katkesi juuresta, kysyin paljonko maksaa korjata, 12000kr niin saisin sillan, jätän kanavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä kiinnostaisi, mitä sinä teit, kun hammas katkesi : ) No, oikeasti olen pahoillani.

   Poista
 4. Rentouttavaa halloweenia, Mayo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se oli rentouttava : )

   Poista
 5. Hyvää pyhää! Suunnitelmasi mennä keskelle metsää kuulostaa minusta hyvältä, teen sen nimittäin itsekin tuossa hieman myöhemmin ja odotan jo sitä...=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnosta vieraantunut ihminen on aika rajoittunut, mutta onko sellaisia oikeasti?

   Poista
 6. Minulla oli vielä muutama vuosi sitten todella vaikea hammaslääkäripelko. Pelko oli niin ääretön, etten kyennyt menemään sinne vaikka löin kerran hampaanikin puoliksi irti ja se turposi ientä myöten. Vasta kun tilanne oli jo todella hirveä, sain mentyä hammaslääkäriin. Ja siellä tärisin, hikoilin ja meinasin pyörtyä.

  Mutta onneksi olen kuin ihmeen kaupalla päässyt pelosta eroon! Nykyään ei pelota enää yhtään mennä sinne, suorastaan ihme kun vertaa aikaisempaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan sitä aikuistumista, kun oppii hillitsemään pelkojaan. Ja kokemus osoittaa, että ei siellä oikeasti mitään kamalaa tapahdu : )

   Poista
 7. Mukavaa Pyhäin päiväviikonvaihdetta.
  Kauhut olen minäkin kouluhammashoidosta saanut, se kyllä kostautui pelkona parikymmentä vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on muukin lääketiede kehittynyt hammashoidon ohella. Ymmärretään paremmin ihmisten kipua ja sen sietoa.

   Poista

Luetuimmat : )