27.2.13

Ihmisen jälki maastossa

Kevään toukat ovat heränneet. Aika vahvakyntisiä näyttävät olevan.


Ruskotunturi. Eikö kuulostakin hienolta. Ensin kerätään pa..at ja sitten pidetään hauskaa päällä. Sama se tietysti minulle, mitä siellä alla on. Onhan ne roskat joka tapauksessa olemassa, mutta voiko sitä oikeasti seisoa "roskatunturin" laella ja tuntea huikeaa onnea ja yhtäläisyyden tunnetta luonnon kanssa. Halusin käydä päiväkävelyllä tunturin luona, mutta tuota 1,1 miljoonan euron tiehanketta jyräsivät kuorma-autot siihen tahtiin, että en viitsinyt mennä sekaan. Veikkaan, että lähikoulut ovat asiasta riemuissaan, kun ei tarvitse lähteä mukuloitten kanssa Syötteelle vaan tunturi on lähes kävelymatkan päässä. Mistä tietää, vaikka minäkin joku päivä siellä huruttelen menemään naamarypyt korviin oienneina.


Jotain aitoakin sentään bongasin.Ymmärsin, miksi oravaiset juoksevat kätevästi männynrunkoja ylösalas. Mikäs on painellessa, kun on tarttumapintaa pikku kynsille.


Minulla on 4 päivän loma ja pällistelen ympärilleni, laittelen asioita kuntoon, suunnittelen tulevaisuutta ja vedän vain henkeä. Tapahtuu niin paljon tärkeitä juttuja perheessä ja suvussa. Iloisia ja surullisia. Kun saisin vain tämän käsijarrun päältä pois. Kaksin käsin olen saanut sitä kiskoa. Ruostunut taitaa olla.

6 kommenttia:

 1. Tuleehan siinä tavallaan luonnonsuojelua, kun ei tarvitse kalliilla bensalla kauemmas lapsiansa kiikuttaa mäenlaskuun, vaan voi pistää heidät menemään Paskatunturin laelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, mutta entäs jos koko Pohjanmaa tulee tätä nyppylää katsomaan, kun ei siellä lakeuksilla taida nyppylöitä olla : )

   Poista
 2. Hyvää lomaa sinulle, hengittele syvään ja hartaasti jospas olo kevenisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Siivosin eilen pölyisiä kaappeja, joten en oikein syvään viitsinyt hengittää : D

   Poista
 3. Lepää nyt ens alkuun ja kokeile sitten sitä käsijarrua levännen mielin.
  Rentouttavaa lomaa any way.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tarvitaan jo jarrua stoppaamaan vauhtia : ) Kiitos.

   Poista

Luetuimmat : )