24.2.13

Pikajunalla pikakäynti pikapikaa

Kävin sitten kuitenkin. Kuviahan taidenäyttelyissä ei tietenkään saa ottaa eikä kuvat tee oikeutta tauluille muutenkaan. Sekin Keitele, jonka esittelin edellisessä tekstissäni, pitää nähdä oikeasti livenä. Taulussa oli niin upea tekniikka. Se näytti oikeasti kostealta ja hohtavalta. Uskomatonta! Pari pettymystä tuli, kun paria kuuluisaa taulua ei ollutkaan saatu, kuten Huutoa ja juuri Kuolleitten saarta, josta kerroin.

Kuvia sieltä, mistä sai ottaa. Portaikko.


Ateneum vesisateessa.


Matkaan lähtö. Muksu jaksoi juuri ja juuri nousta aamuvarhain emoa saattamaan ja kritisoi samalla epäterveellisiä eväitä.
Seuraavana Kauhava. Nästa Kauhava. The next stop Kauhava.


Hiukan erilainen asema kuin Pohjanmaalla.


Nyt minä tiedän, missä on Vltava-ravintola, josta olen kuullut.
Siinähän se nököttää rautatieasemasta postille päin.


Sain uusia ajatuksia näyttelyssä. Käytävällä oli pitkä rivi miestaiteilijoiden kuvia ja sitten yksi suomalainen nainen: Ellen Thesleff, josta tuskin olin kuullutkaan. On varmasti ollut vaikeaa olla naistaitelija 1869-1954. Tässä pari hänen tauluaan Wikipediasta (linkitetty sinne) kopsattuna. Poistan, jos joku pitää sopimattomana.

  

Kun katsoin aikajanaa, jossa oli kuvataiteilijoiden määrä eri kausina ja jana näytti liskolta, jonka maha on paisunut, tunsin selvästi harmia siitä, että nykyaika ei pysty tuottamaan samanlaisia kuolemattomia teoksia kuin ennen. Vai onko niin, että emme näe niitä. Sadan vuoden kuluttua joku ihailee tämän päivän taiteilijoitamme. 

Sitä odotellessa nautin arkitaiteesta. Vesi, joka alkaa kiehua:


Rakas vieraamme, Otto-koira on mielestäni täydellinen taideteos : )


Olen ollut koko viikon väsymyksestä pökerryksissä enkä ole jaksanut täälläkään vierailla, mutta asia korjataan alkaen nyt : )

6 kommenttia:

 1. Vähänkö oon kade, kun pääsit oikein luonnossa katseleen noita tauluja. Heheh, eihän sitä vielä tiedä kuinka arvokas minun Untonikin on sadan vuoden päästä, ( jos ei perilliset ole sitä roskiin kantaneet sitä ennen) =D
  Otto on kyllä niin ihana, että voisin vaihtaa koko katraani yhteen Ottoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teet Untolle parit kaverit lisää ja pystytät Unto/apinanäyttelyn. Veikkaan, että suosio on taattu! - Et sinä muuten kissoistasi ja Eetusta luopuisi : )

   Poista
 2. Kävit sittenkin näyttelyssä! Aikamoinen olet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein toivon, ettei ihan pian tulisi uusia näyttelyjä, joihin on taas "pakko" mennä : )

   Poista
 3. Oo jee, sinä teit sen! Onnittelen.
  Kyllä kantsii joskus innostua ja toteuttaa mielitekonsa.(ettei tartte ruveta katumaan, miksen ja miksen...?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katuminen on ärsyttävää. Kyllä sinäkin tunnut tarttuvan toimeen, aina kun kohdalle tulee : )

   Poista

Luetuimmat : )