27.5.13

Käärme paratiisissa

Nyt en varmaan pääse taivaaseen, kun en tappanut käärmettä. Sellainen sanonta on olemassa. Ei kyllä tappanut herrasmieskään, joka tuli polkupyörällä paikalle. Varoitteli nuoren käärmeen vaarallisuudesta. Se kuulemma myrkyttää pahemmin, kun ei osaa säästellä eliksiiriään tulevia koitoksia varten.


Kuinka monet kerrat olenkaan poiminut voikukanlehtiä kanille juuri siltä alueelta. Ristiriitainen olo. Sievä vauvakäärmehän se oli, sihisköön tiehensä? Paratiisiosuus tässä:


14 kommenttia:

 1. Joo, ei ole kyllä kiva tulla vastakkain käärmeen kanssa. Sen sain kokea omassa pihassa ja sen jälkeen olenkin kulkenut kukkapenkkien vieressä tömistellen ja katsetta terästäen. Toivottavasti vältymme pistoksilta!

  VastaaPoista
 2. Hyi olokohot, pohojammaan murtehella.
  En katso toista kertaa tuota käärmettäsi.... tiedän , se tulee uniini.
  Rentukkoja vahtaan täälä pohojammaalla ilomielin ;)

  VastaaPoista
 3. Ja nuo ovat rauhoitettuja... Eli ilmeisesti teit lain mukaan oikein.

  VastaaPoista
 4. Ei oo käärmeet kivoja! Meiänkin nurmikolla oli yhtenä kesänä, mies tappoi sen.Oli ollut ihan puutarhatuolin vieressä :(

  VastaaPoista
 5. Meillä on vain tuo yksi myrkkykäärme ja aika harvoin sekään hyökkää. Minusta käärmeen tappaminen on väärin, ihmiselle on luotu myötäsyntyinen pelko niitä kohtaan ja vähintään yhtä paljon ne pelkäävät ihmistä. En silti toivo kyitä pihapiiriini. Marja- ja sienireissulla luonnonsuojelualueella sen sijaan törmään niihin aika usein.

  VastaaPoista
 6. Komea käärme, mutta monen kammoama. Minusta käärmeilläkin on paikkansa Suomen luonnossa, mutta ymmärrän ihmisten pelon niiden tullessa esim. pihapiiriin. Liikkukaamme siis tömistellen, että osaavat kadota kauemmas.

  VastaaPoista
 7. Luojan luoma sekin:) Vaikka toisin väitetäänkin.

  VastaaPoista
 8. Mäkin olen mielestäni kuullut, että nuo on rauhoitettuja. Ei missään nimessä saa tappaa! Eikä muutenkaan saisi syyttä suotta luontokappaletta tappaa.

  VastaaPoista
 9. Hyvä kun et tappanut. Et olis päässyt taivaaseen, jos toiselta olisit hengen riistänyt :) Kai se on käärmeelläkin tärkeä paikka luonnon ekosysteemissä.

  VastaaPoista
 10. Ihmetteleekö käärme sinua vai miettiikö tilannetta itsensä kannalta. Jännän valmistautunut asento kumminkin. Itse olisin poistunut vauhdilla paikalta enkä olisi jäänyt kaivelemaan kameraa.

  VastaaPoista
 11. Hui! Minä en olisi rohjennut ruveta kuvaamaan. Pakoon olisin pötkinyt, ja jälkeenpäin katunut sitä ottamatonta kuvaa:)

  VastaaPoista
 12. Paratiisi muodostuu monista elementeistä, niitty ja käärme ovat osa sitä. Mitään ei saa "poistaa" häiriönä.

  VastaaPoista
 13. En tapa kyytä minäkään, ellei mokama ole aivan tupani portaalla. varon niitä kyllä, enkä täällä ilman saappaita metsään mene.

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikille kommenteista. Selväksi tuli, että käärme herättää kunnioitusta. Ehkä minäkään en olisi jäänyt kuvailemaan, jos se olisi ollut aikuinen käärme. Eihän ne tahallaan hyökkää ihmisen kimppuun vaan puolustautuvat : )

  VastaaPoista

Luetuimmat : )