3.8.13

Ensin leikki ja sitten työ - vai miten se oli?

Lomakooste pikana, kun vielä muistan, mitä tapahtui. Muulloinhan ei sitten mitään tapahdukaan meikäläisen elämässä : )

Suuntasin siis Savonlinnan balettigaalaan ja hiukan jos epäröinkin miksi nähdä moinen kallis vaiva, en epäröinyt esityksen jälkeen. Harvoin joudun sellaiseen hurmioon, että taputan käsiäni kuin sekopää silmistä kyyneleet valuen. Erityisesti eräs esityksistä sai sen aikaan.


Miljöö on napakymppi tällaisille esityksille. Pystyy irtautumaan nykyhetkestä täydellisesti.

Tunteet ja myrsky jatkuivat ja jatkuivat mökillä. Nimittäin variksenpoikien tunteet ja oikea myrsky, joka vei minulta kaksi mattoa. Olin nakannut ne hetkeksi järveen kastumaan ja pesua odottamaan, kivi päälle. Siellä ne nyt ovat jossakin.
Keiteleen myrsky ei ole leikin asia eikä tämä vielä ollut edes myrsky. Moni loihe lausumaan, että se on meri, enkä ihmettele. Monen päivän tuuli alkaa kyllä mökkiläistä ottaa pannuun. No olihan minulla aikaa valtata aitta, mistä olin päättänyt jo 2012. Olihan siinä hommaa, kun kolmeen kertaan kävin rakennuksen läpi: homeenpoiston levitys, huuhtelu ja valttaus. Toisen kerroksen jätän ensi kesään, kyllästyin niin perusteellisesti. Silmiinkin tippui valttia laseista huolimatta, kun työskentelin ylöspäin. Hiukan kirjavaksi jäi, mutta se toinen kerros... (Kuva tietysti keskeneräisestä työstä : )


Sitten sähköhommiin. Kyselin kyliltä sähköliikettä ja jokainen neuvoi eri suuntaan niin että päädyin ei minnekään. Siinä vaiheessa hoksasin tämän ihanan auton, jonka omistajalta kysyin luvan kuvan ottamiseen : ). Se oli keskellä Viitasaaren toria ja sain kaiken mitä halusin. Ulkohuussin seinään kirkkaan lampun ja jatkoroikan. Siinä vaiheessa, kun hankin sähköt, ei tullut vedetyksi valoja huussiin, mikä ei ollut ihan viisasta, vaikka onnistuuhan jotkut asiat pimeässäkin, jos ne eivät ole kivisen polun takana : )


Ei muuta kuin naisellinen viritys. Valojen kytkentä tapahtuu ennen pimeän tuloa yhdistämällä jatkoroikat. Paahaa sutta ken pelkäisi lal lal lal lal laaaaaaaa.Iloista elokuuta kaikille : --- )


14 kommenttia:

 1. Vain nainen voi keksiä noin loistavan ratkaisun valopulmaan. Miehillä tietenkin on tuohonkin asiaan jotain huomautettavaa =D
  Ajattele myönteisesti mattojen menetystä, säästyitpä niitten pesemiseltä :)
  Meidän Berniinasta ei ole kuulunut mitään. Siitä asiasta en edes halua löytää mitään myönteistä puolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jäisi odottelemaan, että joku mies tekisi asialle jotakin, saisi kulkea pimeässä maailman tappiin : D

   Berniinan katoamisessa ei ole mitään myönteistä : (

   Poista
 2. Ihanaa elokuuta myös sinulle. Sait varmaankin taiteellisen olotilan baletista ja jatkoit ripustamalla nykytaidetta luontoon polulle.
  Olen samaa mieltä siitä, että järven myrskyt ovat mahtavia. Veneretket mökille muistan myös korkeista ja vaahtopäisistä aalloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sinähän olit samalta paikkakunnalta lähtöisin : )

   Poista
 3. Hieno kuva "taistelevista" variksista! Mukavan rentoa elokuuta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää aina ottaa ikkunan läpi kuvia, koska muuten pyrähtäisivät lentoon.

   Poista
 4. Sopivasti nautintoa ja ahkeruutta! Toivottavasti sinulla on ollut hyvä loma, siltä ainakin kuulostaa :) Itsekin tässä vietän loman viime aikoja, joka vähän jo ahdistaakin...kun jaksaisi taas työssä...

  VastaaPoista
 5. Monenlaista olet ehtinyt kokea loman aikana ja toivottavasti olet saman tien saanut ladatuksi akkujasi kulttuurin parissa ja luonnon keskellä!
  Onnellista elokuuta!

  ps. Tuo sähköviritys on mielenkiintoinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin lihaskunto parani fyysisessä työssä : )

   Poista
 6. ihan mieletön idea; sähköistetty ulkohuussi, miksi mä en ole ikinä ajatellut mökillä tuota, vaikka tuollainen jatkoroikkakin olisi. Aina pimeällä ollaan kipitetty taskulampun kanssa huussiin!
  Minä en tykkää myrskysäistä järven rannalla ollenkaan. Sitä tuntee itsensä niin vangiksi, kun ei pääse veneellä pois. Ja kaikki asiat muuttuu vaikeammiksi: roskien poltto ja ranta-pyykkipata, kun ei tuulelta voi sytytellä elävää tulta ulos. Ja sitten sekin, että lämminkin ilma tuntuu tuulella kylmältä. Tuuli on ihan kamalaa! mutta voi kurja sinun mattojasi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin jatkoroikasta pää pois ja kytkentä lampun sokeripalaan. On niitä sellaisiakin johtoja myytävänä, jossa pää on oikeanlainen, mutta oli huomattavasti kalliimpi. Rupesin sitten askartelemaan.

   Poista
 7. Kiva kun nautit balettigaalasta.
  vai vei myrsky matot, harmi.
  Hienoja kuvia olet ottanut,
  Mukavaa viikonloppus♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matot oli onneksi pieniä, mutta ei kai ne isot olisi kulkeutuneetkaan pois : )

   Poista

Luetuimmat : )