10.8.13

Aasinsilta on mainio

Blogatessa on hyvä köpötellä aasinsiltaa pitkin: voi pomppia asiasta toiseen. Nyt tietysti rupesin miettimään, miksi kuuluisasta kirjasta tuttu ratsu on saanut ilmaisussa jotenkin alentavan merkityksen. Osaako joku kertoa sillasta enemmän?

Ensimmäinen siltapalkki: viipaloitu aurinko.


Toinen: auringon juovittama yksivärinen verho.


Aurinko tekee kaikista asioista kauniimpia:
Vieraita; tai niin ainakin luulin. Tämä koskelo tuli seurakseni kivelle keikistelemään. Olin iloinen seurasta, kunnes hoksasin, että se vahti vain poikasiaan puolen metrin päässä rannalla, kuten edellisessä tekstauksessani kerroin.


Sitten tuli pojan perhe ja Otto tietysti. Poika on innostunut kalastamaan ja oli ostanut oikein verkon ja virvelin. Olen iloinen, että hän muistaa vielä isänsä ja hänen kanssaan kalastamiset. Poika oli 8 menettäessään isänsä. Minä muistan parhaat kalapaikat ja että katiska lasketaan siihen paikkaan, josta alkaa näkyä kirkontorni. Verkon laskupaikankin muistan, mutta minun soututaidoillani se harvemmin osuu siihen :  ). Hieno hauki ja lahna tuli verkolla ja virveli tuotti kai ahvenia. Otto katselee rannalla, että mitä ihmettä se tuolla touhuaa.


Otto löysi oikein hyvän nukkuma-asennon. Otto-raukalle tuli jalkaan pipi ja joutui leikkaukseen. Ongelmana on se, että tuohon kaulaan on vaikea löytää sopivan kokoista kauluria ja haava pitää suojata muilla tavoin.


Laitoin öljyä lapsuudenkodin lamppuun, mutta en uskaltanut pestä lasia oikein hyvin. Jos se raksahtaisi rikki, uutta ei löytyisi ainakaan lähi-Siwasta.


Viimeisenä siltapalkkina kukan anatomia. Onko krassissa nuo lärpäkkeet siksi, että mehiläinen jää pyörimään kukkaan kauemmin ja kerää enemmän siitepölyä itseensä? Se on vähän kuin katiskan pehmeämpi malli: sisään päästää, mutta ei ulos : )  Kas siinä pulma.


24 kommenttia:

 1. Kauniita ovat auringon muodostamat aasinsillat kuvasta toiseen. Tuo Otto on kyllä hurmaava otus. Aasinsillasta toiseen. Muistakaa varoa karhuja. Paikallislehden nettisivuilla oli juttua Vsaarella liikkuvista karhuista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs minä karhuista : ) Tarjoan Karhu-olutta ja käydään painimaan.
   Tai sitten ovat vain nähneet minut möyrimässä mustikoiden perässä : )

   Poista
 2. Aurinko tekee minunkin mielestäni asioista kauniimpia ja maisemasta ystävällisemmän -outoa assosiointia. Enpä ole koskaan miettinyt krassin kukan rakennetta noin, mutta kyllä nuo härpäkkeet varmaan pidättelevät pörriäistä pidempään kukassa ja pölytys varmistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaisi vain aina, että siellä se aurinko on pilven takana : )

   Poista
 3. Toivottavasti Oton leikkaushaava paranee! Ja ihan hemmetin hauraita ovat nuo lasit, löytyyköhän niille mistään ostopaikkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On parantunut nyt kärsivällisellä hoidolla. Noita laseja voi saada jostain maalaisrautakaupasta.

   Poista
 4. Hyviä olivat siltapalkkisi, kauniita kuvasi! Onnellista viikonloppua Sinulle, Mayo!

  VastaaPoista
 5. Voi minullakin on aurinkoleikkikuvia tallennettuna mutta en ole muistanut niitä laittaa esille. =) Sie toit ne miun mieleeni näillä omilla ihanilla kuvituksillasi.


  Krassi tosiaan on pieni ansa, mutta viisaat pörriäiset eivät onneksi jää sen syliin ikuisiksi ajoiksi. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krassi on helppo ja kaunis kasvi : )

   Poista
 6. Aurinko on sielläpäin, näemmä, heittäytynyt leikkisäksi. On tuo Otto vallan suloinen. Krassi puolestaan taitaa olla aika ovela kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kasveillakin on luonnetta. Olet sen varmaan huomannut siellä pihamaallasi : )

   Poista
 7. voi hauva parkaa, toipumisia toivotan, hienoja fotoja olet jälleen koonnut hyvä idea tuo aasinsilta, se antaa varsinkin blogimaailmassa rajattoman määrän aiheesta toiseen:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos siis aasille : ) Hauva on nyt terve - ainakin vähän aikaa.

   Poista
 8. Miten tuo Otto osaakin olla noin symppiksen näköinen ♥
  Mistähän se "Aasin silta" sanonta oikein juontaa. Olenhan minä aaseja nähnyt ja samalla lailla ne sillalla köpöttää kuin muutkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat sanonnat on tavattoman hauskoja. Jostakin saaneet alkunsa kuten paikannimet. Niitäkin tuolla kulkiessa ihmettelee : )

   Poista
 9. Kauniita siltoja!

  Paranemisia Otolle!

  VastaaPoista
 10. Kaunista auringonleikkiä ja hieno pöydänpinta maalaustelineen ja värituubin alla. Ja tuo vanha lamppu - mikä aarre!

  Kissat ja koirat tuntuvat löytävän aina parhaat loikopaikat....=) Lempeitä tummenevia iltoja sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuubin alla on lattia, mutta kiitos. Kun hyväksyy, että vanha on vanha, ei tarvitse niin kauheasti remontoida. Pätee myös ihmiseen : )

   Poista
 11. Auringonvalo antaa kauniisti potkua kuviin.

  Oton on hyvä tuossa kölliä, kyllä olo siitä paranee.

  Luulenpa krassin olevan lerpallaan mainitsemistasi syistä.;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvessa onkin kamalinta auringonvalon puute!

   Poista
 12. Aasinsillat on mainio keksintö, miten sitä muuten voisi juontevasti päästä "asiasta muuten toiseen". Sama on fotojen kanssa. Kuvasi käyvät upeasti sillasta toiseen. Josta tuliki mieleen, että kiva kun löysit blogini, jolloin löysin sinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa sadanneksi lukijakseni! Lähdenkin tästä lukaisemaan, mitä blogissasi jälleen tapahtuu : )

   Poista

Luetuimmat : )