27.12.13

Jokaisella pitäisi olla oma kaivo

Onnellisella ihmisellä on kaivo. Kaikki, joilla on kaivo, ovat onnellisia. Näin se on! Vai voiko joku väittää, että ei olisi. Siellä voi pitää maidon kylmänä, jos tulee sähkökatko. Lauta poikittain luukulle ja köysi laudan ympärille. Maitoastia köydessä veteen saakka niin, että yläosa jää pinnan ylle. Vettä voi ottaa, mutta sitä ei saa läikyttää. Jano ei yllätä, jos tulee vesikatkos ja sitä janoa pitää mielellään hetken, kun tietää, kuinka raikasta vesi on. Se voittaa kaikki juomat ja sitä voi juoda puoli ämpärillistä suurimpaan janoon. Sellainen megajano voi tulla vaikka suolla rämpiessä. Olen kokenut.


Kun tahtoo saunaan, vesi nostetaan kaivosta. Tuntee ansainneensa saunomisen, kun on kantanut vedet ja puut. Sisilisko voi katsoa silmiin, mutta kaivo ei ole kuralammikko, jollaisesta suuri osa maailman ihmisiä joutuu vetensä ottamaan. 

Raikas vesi. Tarvitseeko eläväinen olento muuta? Eläimet vaeltavat valtavia matkoja juomaan. Edes lähellä hörppivä leijona ei haittaa antilooppia, kun molemmilla on jano. Sen jälkeen kyllä kannattaa ottaa kaviot alle.

Minulla ei ole kaivoa, mutta kyllä minä sen vielä kaivan, jos onneni on siitä kiinni!

8 kommenttia:

 1. Meillä on oma kaivo. Tavallinen rengaskaivo ja porattu kaivo.
  Voi kun kaikilla olisi puhdasta vettä. Näin ei kuitenkaan ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertainen asia: puhdas vesi. Moni tulisi siitä hyvin onnelliseksi.

   Poista
 2. Äläpäs muuta sano. Meillä on Suomen mökillä lähde, josta on kannettu kaikki saunavedetkin jo yli sata vuotta eikä ole kuivaa vuotta nähnyt. Aatella, että nyt täällä joudun ostaan juomavedenkin pullossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin mökin lähellä on lähde ja se on viimeisinä vuosina mennyt huonoon kuntoon. Minusta tuntuu, että siellä käy liikaa porukkaa. En tiedä, mitä ovat sille tehneet. Ihan hyvä lähde aiemmin. Toivottavasti pullovetesi ei ole kovin kallista!

   Poista
 3. Meillä on oma kaivo. Me olemme siis onnellisia:)

  VastaaPoista
 4. Mä muusta haveilekaan ku omasta kaivosta. Olispa messevää pumpata käsipumpulla vettä ja kastella kasvimaata ja kukkapenkkejä. Oih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi voi, sittenhän meitä on kaksi kaivotonta. Keräätkö sadevettä jotenkin tuohon tarkoitukseen?

   Poista

Luetuimmat : )