1.1.14

Otto rangaistuksena?

Ja heti viis yli kuus ku ekat raketit räjähti nii Otto kipitti saunan alle itkemää ja täriseen.

Nyt täytyy sanoa, että rakas Otto-raukka. 18:05 oli pamahtanut ensimmäinen raketti ja se oli mennyt saunaan itkemään. Uskon, että isäntäväkensä (poikani ja vaimonsa) hoiti asian hyvin siitä eteenpäin : ) Kuvan nappasin facebookista luvatta, mutta uskon, ettei ketään haittaa.

Miksi rangaistus? Löin pojan kanssa vetoa, että laihdutamme helmikuun loppuun saakka kilpaa. Jos poika häviää, tekee minulle uuden eteisen lattian ja jos minä häviän, hoidan Ottoa viikon. Lattiani ei ole suuri ja ostan tarvikkeet. Hoidan kyllä Ottoa mielelläni, mutta viikko on vähän liikaa, kun Muksu ei oikein tykkää siitä ja minä saan hengenahdistusta, kun se seuraa minua.  

Yllätys koittaa myös Muksulle: hän laihduttaa pari kiloa tahtoi tai ei : D


Poikahan ei ole ollenkaan paino-ongelmainen; nuori mies vain haluaa olla komeampi?? Itselläni on 10 kg liikaa. Miksi liikaa? Minkä mukaan? Minua ei kiinnosta taulukot eikä muiden ihmisten mielipiteet, minulla vain on hitsin kivoja vaatteita kaapit täynnä eikä ne enää mahdu päälle! Jospa kuitenkin heittäisin ne 80-luvun olkatoppaukset ja vyötäröhousut pois? Tervekin olen saanut olla kuin pukki (jos nyt ei pienistä valiteta). Laihana olin paljon sairaampi.

Menetelmä on seuraava: tulos lasketaan painonlaskuprosenttina, ei kiloina. Lisäksi katsotaan vuötärönympäryksen pieneneminen prosentteina ja prosentit yhdistetään. Tämä siksi, että liikunnan lisääminenhän ei välttämättä vähennä kiloja, mutta vaikuttaa ympärysmittaan.  Onko tässä systeemissä jokin perusvika? Löytyykö mitattava vyötärö : D

Haha. Sitten oma kehittelemäni seuranta. Jos käyttää exceliä, se on simppeli tehdä. Painoasteikko on tässä vain esimerkki. En aio kertoa koko lukijakunnalle, jos/kun/että painaisin 100 kg.


Viikonloput on sitten hiukan vapaampaa. Käytän teitä, rakkaat lukijat, tässä vähän hyväkseni. Asian julkisuus lisää painetta onnistua. En toki ole kovin murheellinen, vaikka häviäisin: saan Oton viikoksi itselleni : )


20 kommenttia:

 1. Voi noita elukoita ,onneksi on paukuttelu loppunut.
  10 kg pitää saada minunkin pois, ja sehän lähtee, itse jatkan 5:2 dietillä on parempi kävellä kun ei jalat turpoa kun laihduttaa eli ihan paremman olon vuoksikin.
  Hyvää uuden vuoden aloitusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen sanoit: hyvä, notkea olo. Sehän on tärkeintä eikä vaatteet, kunhan vitsailin.
   Samoin sinulle, hyvää vuotta 2014.

   Poista
 2. Tsemppiä laihdutukseen!

  Rangaistus näyttää oikein symppikseltä:) Saatko koirista astmaoireita? Poden itse astmaa ja tuollaisissa tapauksissa astmalääkkeen lisäksi auttaa monesti allergiatabletit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On minulla reseptivapaita allergialääkkeitäkin, mutta unohdan aina ottaa niitä riittävän ajoissa. Kiitos toivotuksesta.

   Poista
 3. Vai ajattelit aloittaa uuden vuoden itseäs rääkkäämällä =D Vaikka onhan se helpompi liikkua, kun on kevyempi reppu mukana. Onhan sitä laihduttamista tullut itsekkin harrastettua silloin aikaisemmin, mutta kun huomasin että lihon vain joka kerta, niin lopetin yrittämästäkään. Kaapissa on kyllä muistona XXS-vaatteita, mutta käytössä XXXL-vaatteet =D
  Onnea ja kevyempää oloa sinulle. Kyllä se kunto nousee sitten ainakin, jos Ottoa lenkeilytät viikon =) verran =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa Otto olla ainut, joka tässä varmasti voittaa kävi niin tai näin : ) En kai ole havaitsevinani pientä epäluuloa siellä? : )

   Poista
 4. :D :D hitsi mitä sinä olet juonut, laita minullekkkin yksi. Hyvää Uutta Vuotta ! Ai niin King katosi illalla kun ensimäinen pamaus kuului (on vapaana ulkona), juuri palasi ehjänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa jaa, siellä nauretaan mun yritykselle saada uusi lattia? : ) Minut pudotettiin vuoden vanhana portaissa ja tämä on lopputulos. Linja on "vettä ja leipää" ilman leipää, joten etköhän sinä saa vettä lähettämättäkin : ) Hyvää uutta vuotta sinulle ja Kingille!

   Poista
 5. Otto parka! Onneksi pauke on nyt ohitse. Tsemppiä sinun ja Muksun projektiin. Toivottavasti saavutetut tulokset ovat sitten pysyviä. Melkoisen monimutkainen laskentasysteemi sinulla -mutta minähän olenkin blondi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan varma, että tulokset ovat pysyviä ja jatkuu alaspäin. Tämä alkusysäys vain on antanut odottaa itseään. Blondi voit kyllä olla, mutta pelkästään hiusten puolesta ja kovin hento, ettei tarvitse yrittääkään laskea näitä : )

   Poista
 6. Samassa (laihdutus)veneessä ollaan sitten molemmat. Viime vuonna paino putosi 10 kg, kun en syönyt suklaata ja jätskiä. Takaisin tulivat heti kun iskin hampaani herkkuihin. Nyt uusi yritys. Tsempataan toisiamme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInä en jaksa laskea kaloreita. Kaikkea muuta voin tehdä ja tietysti varoa herkkuja : )
   Jess, tsempataan vaan. Hienosti olet jo kerran pudottanut 10 kg!

   Poista
 7. Eli jos Muksu ei laihdu niin Otto tulee? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tapauksessa tulee varmasti, eihän tuolle syöpölle kissalle mitään voi : D

   Poista
 8. On sinulla tosi söpöt laihdutuskaverit. Sympatiat saa saunan nurkassa itkevä Otto-parka. Eihän noin suloisilta olennoilta voi herkkupaloja vähentää.
  Hieno on taulukkopohjasi, siitä on varmaankin hyvä lähteä alkuun. Kunnon prosentteja toimiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen sanoit. Kuinka kieltäytyä antamasta kissalle ruokaa, kun se pyytää. Tolkutan mielessäni koko ajan, että se sairastuu, jos ei laihdu. Sama pätee tietysi itseeni. Kiitos kannustuksesta!

   Poista
 9. Kannustan ja tsemppaan. Taitaa painonpudotus olla taitolaji. Saan myös katsoa tarkkaan, mitä suuhuni pistän, pienemmässä formussa on mukavampi olla.
  Otto näyttää ihan maansa myyneeltä pelätessään raketteja. Molempi taitaa olla hyvä, häviät vedon tahi voitat, mutta hyvää alkanutta vuotta any way.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, mutta sanoitpa älykkään lauseen: "pienemmässä formussa on mukavampi olla". Siinähän se on koko ajatuksen ydin, en vain osannut ilmaista asiaa.
   Hyvää vuoden jatkoa myös!

   Poista
 10. tiuku2.1.14

  Omasta postauksestani löytyy Muksulle myös vaihtoehto laihtumiselle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn kurkkaamassa : )

   Poista

Luetuimmat : )