14.10.14

Kaikki paitsi elämä on turhaa

Mikään toimi ei ole yhtään sen merkityksellisempää kuin kivien kiikuttaminen kottikärryillä sinne sun tänne. 100 vuotta on kiviä järjestelty työllä ja tuskalla, myrskyt ovat tehneet omat monumenttinsa ja lopulta minä luulen voivani vaikuttaa tilanteeseen.


Tietotekniikka ja automobiili ovat pettäneet minut. Olen niin sähköistynyt, että jos tulisi sähkökatko, loistaisin varmasti ihan itsekseni. Silittelisin kissaa niin, että ritinä kuuluu ja loistaisimme yhdessä kuin majakka nukkumalähiön typerryttävässä tylsyydessä. Tarvittaisiin jokin alkuräjähdys, että pääsisin kivikuormastani hetkeksi kompastuakseni tarttuviin seitteihin.


Saappaassa litisee märkä sukka, niskaa pakottaa, väsyttää, seitit liimautuvat kosteisiin sormiin ja marjaämpärissä on roskia pitkäkoipisten ötököiden rattona. Tihkusade armahtaa piilottamalla ihmisen häpeän kyyneleet. Häpeän omasta heikkoudesta. 

Nousenko kivelle muurahaisen tavoin, että Jumala näkisi paremmin. Kivelle? Siksikö minä sitä kivikasaa raahaan...


17 kommenttia:

 1. meidän pihakallio räjäytettiin rikki taloa rakentaessa, niitä kiviä olen hellästi siirrellyt ja rakennellut kaikenlaisia muureja kukkia ja puita varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisten kiviä rannoilta ei toki saa siirrellä...

   Poista
  2. Omia kiviä ovat omalla rannalla - valitettavasti - tai kyllä siitä vielä hyvä tulee.

   Poista
 2. Voimia kivisavottaan. Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimat kasvaa töitä tehdessä : )

   Poista
 3. Etkö voisi kuvitella, että kivien kolistessa kottikärrystä uuteen paikkaan ja hien valuessa naamaltasi sekottuen kyyneliin, saat roimasti sisäistä voimaa. Vielä kun tuijotat hetken järvelle, niin heikkoutesi kääntyy vahvuudeksi.
  Rantasi on aivan ihana. Hyvin terapeuttinen kivineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstini ei ollut aivan konkreettinen. Minusta on ihanaa rehkiä mökillä. Ainakin siellä on aineksia polkujen tekoon : )

   Poista
 4. Lohduttava(?) tulkinta tuokin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella on omat kivensä raahattavana joskus : )

   Poista
 5. Kyllä se järjestyy, ajan kanssa. tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivet ei ainakaa karkaa eikä niitä kukaan varasta : D

   Poista
 6. Sellaista se elämä on. Joinakin päivinä kivikuorma tuntuu liian raskaalta, kunnes tulee päivä, jolloin jostakin tulee voimia taas taakkaansa raahata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemusta on ja aina on selvitty : )

   Poista
 7. Kivien siirtelyä olen nyt harrastanut tässä pihalla 21 vuotta. Aina kun lapioni johonkin isken, kolahtaa se kiveen. Tästä on varmasti ohi menneet ne suuret jääkauden lohkareet ja kaikki rippeet on rapisseet tähän mäkeen. Joten ymmärrän kyllä, miten tuskaista se välillä on.
  Toisaalta rankka raataminen tekee myös hyvää -sisäisesti. Ja kun homma joskus on valmis, mietis mikä tunne siitä tulee....
  Tsemppiä siirtelyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisihan niiden antaa olla rauhassa. Kunhan melskaan ilokseni : )

   Poista
 8. Nyt sinulle on tainnut iskeä syysväsymys. Muista, ei sinun tarvitse yksin sitä elämän kivikuormaa raahata. Anna toisten tehdä välillä ja keskity sinä johonkin mukavampaan. Eikä niitä marjojakaan tarvi metsästä hakea, niitä saa kaupan kaapista valmiiksi pakastettuna.;D Kaikki mikä helpottaa elämää on sallittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä löytänyt helpomman elämän konstit. Päiväunet viikonlopulla on yksi niistä : )
   Oikeasti tykkään niin kivi- kuin marjahommistakin : )

   Poista

Luetuimmat : )