20.2.15

T. Rex - enkä nyt puhu dinosauruksista

"Olen pieni, mutta nautin elämästä, anyway"

Onko teillä jokin musiikkiesitys/laulaja/bändi, joka on se YKKÖNEN? Olisi kiva kuulla ja perustelut sille, jos mahdollista.

Itse en saa tarpeekseni T. Rexistä ja Marc Bolanista, vaikka musiikkimakuni kulkee todella laidasta laitaan eli hevistä klassiseen ja haitarimusiikista huiluun. Varsinaisia perusteluja en osaa sanoa muuta kuin sen, että ihastuin esityksiin jo nuoruudessa. Silloin, kun ihminen on täynnä elämää : ) Soundissa vain on sitä jotain. Minun musiikkini ei tarvitse olla täydellistä, loppuun hiottua - riittää, että se koskettaa jotakin sisälläni. Rahiseva kasettinauhuri voi olla juuri se juttu, koska koko se kuunteluympäristö luo tunnelman.

Blogimaailmassa ei paljon keskustella musiikista, mutta itse olen aivan koukussa musiikkiin ja kaduttaa, että en tehnyt siitä uraa. Tähän nappasin tarkoituksella vähemmän katsotun videon ja blogini alaosasta löytyy lisää.





,

10 kommenttia:

 1. Musa on tärkeää täälläkin, nyt se on vaan jäänyt jälkipolven heiniksi toteuttaa. Itse tyydyn kuuntelemaan. Skaala on laaja täälläkin, nuo mainitsemasi olivat joskus todella suosikkilistalla. Tänä päivänä Radio Rock on oikein hyvä valinta korvilleni :)
  PS. Paiskasin muuten sinua haasteella :)
  http://mrsnobodyelse.blogspot.fi/2015/02/5-x-5-x-5-x-5-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpotus, että muistat T.Rexin. Moni ei tunnu tietävän koko bändiä. Nuorisollehan se soittaminen on täälläkin siirtynyt : )
   Kiitos haasteesta, katsotaan nyt milloin vastailen : )

   Poista
 2. The Manhattan-Lets just kiss and say goodbye.
  Tuossa semmonen kappale, joka sai minut nuorena herkäksi ja melkein itkemään. Ihan nätti lauluhan se on vieläkin, mutta nykyään enimmäkseen huvittaa poikien lavaesiintyminen, "herkkupeput". Kas kummaa, pidän nykyään itämaisesta musiikista =) T-Rex on jostain syystä jäänyt minulle aika tuntemattomaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa esityksen ja sehän on valtavan kaunis kappale. En ihmettele, että herkistyit. Koreografia kyllä kutkuttaa nauruhermoja : )
   Totta puhut, musiikkimaku muuttuua iän myötä.

   Poista
 3. T-Rex on minulle uusi tuttavuus...=) Olen huomannut minäkin, että jotkin nuoruuden suosikkikappaleet miellyttävät vieläkin. Tälläisiä ovat esim. 70- 80-lukujen soul- tai groovebiisit, ne saavat tanssijalkani yhä vipattamaan. Musamaku on laajentunut ja klassinen musiikki on nykyään ehkä mieleisintä, varsinkin sellosonaatit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musiikki on ihanaa ja ne teini-iän suosikit kyllä pitää pintansa. Valitettavasti Bolan kuoli nuorena huumeisiin, kuten niin monelle kävi.
   Ah, sellosonaatit on upeita.

   Poista
 4. T-Rexiä en tunne. Oikeastaan en ole musan suurkuluttaja. Musiikkimakuni on muuttunut sitten nuoruusvuosien rajusti.
  Nykyään kuuntelen joskus jotain automatkoilla, tavallisesti Kalevi Korpea. Myös siivotessani pistän soimaan ns. Siivousmusaani, joka on Schubertin Serenade, Listzin Liebestraume ja Beethovenin Silencio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Siivous sujuu paremmin musiikin kanssa. Kuuntelen autossa joskus musiikkia aika suurella volyymilla. Siellä se tuntuu ympäröivän minut kokonaan : ) Eräs työkaveri huomautti, että nuoret vaan kuuntelee noin lujaa : D En tiennyt, että siinä on yläikäraja.

   Siivousmusasi kuulostaa ihanalta!

   Poista
 5. Tää oli mullekin ihan uusi tuttavuus, mutta akustinen kitara puree muhun aina.
  Mulla on niin paljon kaikkea mistä pidän, etten osaa yhtä nimetä. Abbasta olen tykännyt aina ja sitten on sekalaista 60 luvun musaa(Olavi Virta, Beatles,,,)80 luvulta poppareita(se nuoruus) ja sitä sun tätä siitä eteenpäin. Tyylilajitkin ovat kaiken kirjavia. Musiikkia pitää olla, itse en osaa mitään kunnolla soittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että Bolan oli kuollut, kun olet syntynyt, jos ymmärsin oikein, että olit nuori 80-luvulla. Maailmassa on paljon ihanaa musiikkia, mutta on huonoakin. Voisin melkein oksentaa, jos on kaupassa pakko kuunnella jotain huonoa iskelmää. Kipin kapin kuljen kassan kautta ulos ja vedän syvään henkeä : )

   Poista

Luetuimmat : )