15.6.16

Kettu vaan ei karhu

Juuri eilen mietin, että ihme kun täällä ei näy eläimiä enemmän, vaikka metsä on ihan vieressä. Kyse on tosiaan siitä, että minä en näe niitä. Valjastelin kissaa tuossa pihapolulla, kun se alkoi tuijottaa sillä tavalla hiuksetnostattavasti. Olihan sentään yö (valoisa kesäyö). Yhtäkkiä huomasin ketun ihan lähellä ja sähköistyin, koska kokemuspiiriini ei kuulu, mitä sidottu kissa ja vapaa kettu tekevät kohdatessaan. Onneksi olin itse paikalla ja kettu pomppi pois. Se tosiaan pomppi. Kissa juoksi sisälle muristen. Erikoinen kokemus : )

Nyt olen kuolemanväsynyt. Piti nousta viideltä ylös, kun sellaiset pikkiriikkiset hyttyset pistelivät koko yön. Olisin myrkyttänyt iiihan vähän Raidilla, jos olisin ollut yksin, mutta kissan vuoksi en voinut. Tässä kiskon aamukahvia ja kissa makaa minun tyynyllä. Jutut tuli tässä ja nyt on vain kuvia, mitä nyt lopussa vähän taas porinaa.

Mökissä on tämmönen vintti. Kukaan muu kuin minä ei tykkää käydä siellä. Se on tietysti pölyinen, mutta olen haaveillut, että sinne puhkaistaisiin aukko sisältä ja tehtäisiin nukkumatila. Nyt sinne mennään ulkokautta enkä ole kovinkaan monta kertaa onnistunut käymään siellä lyömättä päätäni parruun. Olen nukkunut siellä nuorena ja siellä saa makeat unet. Kissa innostui hiiren hajusta enkä meinannut saada pois.Viikko lomaa ja projektini on tämä: Maalaan ikivanhat seinät. En ehdi viikon lomalla maalata kuin kaksi seinää, koska se pitää tehdä todella huolella: Maalipesu, Multistop -pohjamaalaus ja sitten varsinaiset maalit. Kaikenlaista näpertämisnurkkaa ja ikkunoita.


Täytyy jatkaa hommia. Ei ne itsekseen etene : ) Onnellista kesää ihanat ihmiset!

20 kommenttia:

 1. Kyllä kissa ketun pois ajaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän siinä periaatteessa kävi, vaikka kettu taisi säikähtää minua : )

   Poista
 2. Ihanan näköistä mökillä! (Vai oletko mökillä ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä olen ja tekisi mieli jäädä tänne. "Kaukana kavala maailma."

   Poista
 3. Hyvähän se on lomalla vähän jotain puuhastelua olla ettei pääse laiskistumaan, paitsi kissa. ;)
  Ihana vinttikammari. <3 Tuolla ois kiva kuunnella sateen ropinaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ihan työstä kävi, mutta sain kaksi seinää valmiiksi, kun tänään pitää lähteä. Huopakaton aikaan ropisi kivasti, mutta nyt peltikaton aikaan en ole nukkunut siellä : D

   Poista
 4. Sanotaan, että metsän eläimet tietävät heti kun ihminen on läsnä, mutta ihminen tiedä eläinten läsnäoloa.

  Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta olisi niin mukava nähdä niitä, mutta parempi eläimille olla piilossa, kun meitä ihmisiäkin on moneen lähtöön.

   Poista
 5. Jännittävä tilanne ketun kanssa, onneksi ei käynyt kuinkaan. Näytääpä todella ihanalta paikalta tuo, on varmasti mukava viettää siellä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tulisi mieleenikään lähteä matkustelemaan, kun täällä saa viettää laatuaikaa, mutta eihän sitä tiedä sitten vanhempana, kun ei enää saha ja vasara pysy kädessä : )

   Poista
 6. Huonosti siinä olis kissalle voinut käydä. Narussa oleva kissa ei pääse karkuun, eikä ole oppinut taistelutaitoja, niin kuin nuo minun irti olevat.
  Minä asun melkein keskellä kylää, mutta kun istun öisin ulkona hiljaa tupakalla, niin olen nähnyt monenlaisia eläimiä. Ohi on juossut kettuja, supeja ja pupuja, näin isoimpia mainitakseni =)
  Jos niitä maaleja lähetät joskus, niin laita lasku mukaan. En minä kehtaa niitä ilmaiseksi ottaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ihana katsella öisiä kulkijoita : ) Jotenkin minusta tuntuu, että Muksu olisi kyllä näyttänyt ketulle, mistä se kana pissii : D
   En minä ole vanhantavaran kauppias, joten eiköhän ne värit vaihda paikkakuntaa ihan huvikseen : )

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Onhan tässä kiva aamukahvia juoda ja katsella laineen liplatusta, myrskyä, aurinkoa, tuulta ja vesilintujen poikueita.

   Poista
 8. Mahtava paikka teillä!
  Tässä yhtenä päivänä kun poika oli lähdössä kylille, kipaisi yks kaks takaisin Leevi kainalossa. Pihan läpi oli köpsötellyt kaksi mäyrää, metrin päästä siitä, missä Leevi istui. Leevi oli vain tuijottanut ja mäyrät eivät olleet siihen kiinnittäneet mitään huomiota. Poika kuitenkin toi kissan nopeasti sisälle turvaan, varmuudeksi, kun ei tiennyt mitä voisi seurata. No, ei niitä mäyriä sen jälkeen näkynyt. Käytiin Leevin kanssa vielä pihalla kasteluhommissa ja kyllä katti tarkkaan nuuski mäyrien jäljet. Kyllä tässä metsän ja pellon reunalla asuessa kulkiaa on jos jonkinlaista, mutta mäyrää en ole pihalla ennen nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kissa on vapaana, ei koskaan voi olla varma, kuka sen metsästä nappaa. Onneksi se pääsee puuhun, mikä ei ainakaan ketulta onnistu. Mäyrä onkin harvinaisempi näky.

   Poista
 9. Mökkimaailmasi on viihtyisän tuntuinen. Maisema hieno ja hommaa piisaa.
  Ei hommat itekseen etene, mutteivät myöskään mihinkään karkaa.
  Mukavaia hommapäiviä. Kurkista välillä ulos, jos vaikka tapaat ketun uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mikään työleiri olekaan. Aloitan, milloin huvittaa ja nukun jos nukuttaa : ) Loput jäikin elokuulle, vaikka olisin voinut puristaa viikossa koko huoneen. Luonto on se ykkösjuttu ja ulkona vietän paljon aikaa : ) Kiitos mukavista sanoistasi.

   Poista
 10. Ihastuttava mökki! ja aivan ihanat kuvat. Näyttää tosi viihtyisältä paikalta. Ihana kesä <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se viihtyisä, mutta 240 km etäisyyttä kotoa, joten ei ihan joka viikonlopu viitsi käydä : )

   Poista

Luetuimmat : )