14.4.17

Eläinystävän ruokavalinnat

Mitä syödä pääsiäisenä? Jänistä en missään tapauksessa, missään olosuhteissa milloinkaan. Taloni uudet asukkaat saivat kuvan pupun "perinnöksi". Se kävi ihan tahallaan näyttäytymässä minulle, siitä ei ole epäilystäkään. Pyöri usein ikkunani alla kuten vanhemmat blogilukijani muistavat.


Hevosta en syö. Eilen hypistelin naudan sisäpaistia ja silmiini pisti teksti jotain sellaista, että "juuri teurastettu". Sinne lensi liha takaisin kaappiin. Lampaat ja karitsat saavat myös olla rauhassa minulta. "Kokonaiset" kanat ja varsinkin litistetyt sellaiset (mistä ne markkinahenkilöt noita nimiä ruualle keksii?) jäävät hyllyyn. Ostin sitten valmiita wieninleikkeitä, koska vieraita on tulossa enkä aina halua tarjota kalaa. Tekopyhä minä. Eläintähän nekin on.

Päässäni kaikuu koulusta tieto, että yhden lihakilon tuottamiseen tarvitaan niin iso viljelysala, että sen alan tuotoilla ruokkisi huomattavan määrän ihmisiä.

Hyvää ruokahalua vaan kaikille. En vain voi itselleni mitään, että ajatukset ovat tällaiset. Maalaistalon lapsena söin, mitä eteen laitettiin; juuri teurastettua sikaa, jolla oli ollut nimi. Selkäsauna siitä olisi tullut, jos olisi nirsoillut ruuan kanssa.

Kissan suusta olen pelastanut hiiriä ja lintuja. Kissakin oppi, kun huusin sille, että "tapa se", että jos ei tapa, hiiri viedään pois, jos se suinkin on elinkelpoinen.

Kaupassa koin yllätyksen, kun pääsiäismunia etsin. Ne olivat loppuneet! Onneksi olin ostanut muutaman aikaisemmin. Aion tehdä töhnämunia, kuten varmaan miljoona suomalaista. Nimi on yhtä vastenmielinen kuin nyhtösitäjatätä ja tuo mieleeni ihan jotain muuta, mutta maku on varmaan hyvä.

Munat on pop! Hyvää pääsiäistä : )

14 kommenttia:

 1. Lihaa syödessä ei tosiaankaan kannata miettiä liikaa, muuten jää syömättä... Minäkään en saanut enää pääsiäismunia ja hyllyn luona oli moni muukin ihmettelemässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa siis olla aika monella samanlainen tunne tuosta lihansyönnistä : )

   Poista
 2. Hyvää ja maukasta pääsiäistä sinulle! Me suosimme riistaruokaa jos vain suinkin mahdollista, juuri sen luonnonmukaisen hyvän maun vuoksi. Ja omat lemmikkieläimet jätän syömättä. Vain niiden munat kelpaavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä ymmärrän metsästyksen. Siinähän eläin elää onnellisessa ympäristössä loppuun saakka : )

   Poista
 3. Kovin lihan ystävä en minäkään ole. Hevosta, enkä karitsaa en ole koskaan syönyt. Mämmi on minun pääsiäisen herkkuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän on kaikenlaista mämmiä. Etsin jäätelömämmiä, mutta en löytänyt. Sitä lehdessä mainostettiin.

   Poista
 4. Kyllähän me sinun pupusi muistetaan =) Meilläkin loikkii iso rusakko joka yö pihan poikki, kiva sitä on seurata.
  Kyllä minä lihaa syön, jos joku sen valmiiksi valmistettuna eteeni lyö. Kaupasta en itse pysty sitä ostamaan, kun aina tulee miettineeksi , että minkälainen elämä ja kuolema tuollakin eläimellä on ollut. Valmiiksi paistettu ei enää vaikuta niin eläimeltä, kuin joku raaka lihaköntti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä meillä on samanlaiset ajatukset tässäkin asiassa : )

   Poista
 5. Minäkään en pahemmin elukoita syö, mutta kalaa vedän hyvällä ruokahalulla. :)
  Täällä loppui jo ennen palusunnuntaita pääsiäismunat kaupoista. Kinderiä oli vaan tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jauhelihaa tulee kyllä ostetuksi kalan lisäksi ja kanankoipia grillistä. Hornetteja en voi syödä, kun ajattelen, että ne on pikkutipuja, jotka eivät saaneet elää juuri ollenkaan.

   Poista
 6. Kananmunat onkin hyvä.
  Hyvää pääsiäistä myös sinulle !

  VastaaPoista
 7. Lihansyöntiä pitäisi tosiaan rajoittaa harvoihin hetkiin sekä ympäristösyistä että eettisesti. Me kaikki tiedämme, minkälaista tehotuotanto on eläinten kannalta.

  Rauhallista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on onneksi havaittu, että liha ei olekaan ihmiselle niin terveellistä kuin on luultu.

   Rauhallista on ollutkin. Samaa sinulle . )

   Poista

Luetuimmat : )