22.4.17

Kesää odotellessa

Koska en grillaa paljon, tein hintavertailun netissä ja hurautin Kaakkurin Bauhausiin ostamaan tee-se-itse -grillin. Heti saatuani osat laatikosta jokin karvainen ja salamannopea syöksyi paikalle. Tietääköhän se, mitä grillissä tapahtuu tuossa osassa :)


Jotkut muistavat vuosien saatossa kunnostamani aitan. Sen isot hirsiportaat mätänivät 60 vuoden jälkeen. Taisin olla osasyyllinen, koska sain kuningasajatuksen eräänä kesänä ja vetäisin suoja-ainetta niihin. Joko se nopeutti tuhoa tai ei. Kolmen vuoden "pitäisi ne aitan portaatkin korjata" -keskustelun jälkeen poika ja miniä menivät oikein varta vasten rakentamaan ne. Tässä lopputulos ja hyrisen tyytyväisyydestä. (Kuva ei ole minun ottama.) Carlosista on tullut oikea jytkypötkäle.


Jatkan ensi kesänä sisäseinien uudelleenmaalaamista/vahausta. Nyt odotan kieli pitkällä, että lumet sulaisivat pikkupihastani Oulussa ja pääsisin istuttamaan niitä samoja kasveja, jotka kukkivat entisen kotini pihalla.

Joku voi kauempaa katsellen pitää minua hulluna, kun yhtäkkiä kumarrun asfaltilla ja alan kuvata pikku lätäkköä. Lopputulos oli tällainen.


Tänä keväänä tulee 20 vuotta leskenä. Kevät 1997 on mielessäni pikkupiirteitä myöten. Puolison terminaalihoito pieniä lapsia hoitaen ja uudessa työpaikassa opetellen oli minun kiirastuleni. Koko negatiivinen tunneskaala koettiin sinä keväänä ja sen jälkeen. Se muutti minut lopullisesti.

Mutta -  kaikilla meillä on murheemme. Toisilla ei ole läheisiä, ei kotia, ei terveyttä. On vainoa, kiusaamista ja kidutusta. Minulle jokainen ihminen on yhtä arvokas enkä ole se, joka nostaa ensimmäisen kiven. Käteni ei vain nouse siihen edes kuvaannollisesti. Auttakaamme toisiamme aina kun on mahdollista :)


16 kommenttia:

 1. Kissat ne kyllä löytävät paikat joihin käpertyä, pahvilaatikot, pussit ja näköjään grillikin kelpaa.

  Taidanpa tietää mitä on olla kiirastulessa. Melkein samoihin aikoihin 20 vuotta sitten elämä riepotteli. Sitten alkoi ihan toinen elämä. Ei, en kaipaa entistä, nyt on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koettelemukset elämässä voivat johtaa parempaan, mutta ennenaikaista kuolemaa en ymmärrä.

   Poista
 2. Kissat pitävät ympyrän muodosta.

  Komeat ja vankat portaat, hienot ovat.

  VastaaPoista
 3. Toki grilli piti koemaata. Eihän sitä voi olla tarkoitettu kuin kissanpediksi, eihän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä ilmoilla siitä voisi hyvinkin tulla kissan vuode : )

   Poista
 4. Muksu sitten mukaan grillailemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, mutta ehkä ulkopuolelle : )

   Poista
 5. kiirastulesta on minullakin kokemusta.

  Ihana Muksu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monella on kokemusta; toiset pääsee helpommalla.
   Kiitos : )

   Poista
 6. Muistetaan ja kannustetaan, ♥

  VastaaPoista
 7. No nyt kestää rappuset Carlostakin :) Kyllä se kesä on tulossa , koita malttaa vielä vähän aikaa. Meillä jo peipposet laulelee päivisin, vaikka öisin sataakin vielä lunta. Toissa-yönäkin yli 10 cm, mutta päivän mittaan sulaa jo kaikki pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tämä mikään tavaton kevät ole. Nyt on vasta huhtikuun loppu : )

   Poista
 8. On sulla persoona kissa. Boheemi suorastaan. Tietää varmasti, mitä tahtoo.
  Mutta on upeat portaatkin tehty, oikein tyylikkäät.
  Joskus tuntuu vain, että jonkun osa on raskaampi kuin toisen. Mutta luulenpa, etti kukaan selviä ilman omaa "kiirastultaan" Sinulla on suuri ja ymmärtävä sydän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoilla on hauska ajatuksen juoksu : )
   Sitä oppii ymmärtämään ihmisiä iän ja omien koettelemusten myötä.

   Poista

Luetuimmat : )