3.9.17

Niin mielelläni...

... istuisin wanhassa nojatuolissa wanhan mökin nurkassa lukemassa kirjaa, jonka lukemista ei voi lopettaa, korkeintaan keskeyttää kahvikupposen valmistamiseen. Korviin kantautuisi vieno laineiden liplatus ja pikkulentokoneen surina sekoittuen kirjan tapahtumiin.


No, se ei vain mene niin. Jos kaikki istuisivat alas lukemaan kirjaa, maailmantalous romahtaisi (ei ehkä juuri minun lukemisestani), mutta eipä Pohjois-Koreassakaan tehtailtaisi pommeja, jos yhä useammalla olisi lukuhetkihaaveita.


Riittää, että joka ilta karistaa ikävät mielestään ja antaa uudelle päivälle mahdollisuuden.


Linnuilla ei ole ensi talvena hätäpäivää ainakaan pihlajanmarjasatoa katsellessa. Muistui mieleen koulun kotitaloustunti, kun teimme pihlajanmarjapuuroa, jonka opetus kai oli, mitä kaikkea voi luonnosta hyödyntää. 


Iloisia alkusyksyn päiviä. Tuli mieleeni äidin kertomus, kuinka hänen veljensä oli polttanut selkänsä pellolla auringossa syyskuussa. Sekin vaara on siis vielä olemassa : D


18 kommenttia:

 1. Eilen sain tietää, että eräs ystäväni sairastaa haimasyöpää...tänään kuulin, että toisen ystävän mies kuoli viimeyönä.
  Kumpa saisin illalla pahat ajatukset mielestäni....antaisin huomiselle mahdollisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osanotto suruusi. He molemmat tarvitsevat nyt tukeasi, mutta tärkeintä on, että pidät omasta olostasi myös huolta. En pystynyt auttamaan miestäni syöpätaistelussa 20 vuotta sitten muutoin kuin kulkemalla päivästä päivään rinnalla ja hoitamalla lapsia. Se taistelu menetettiin, mutta toivosta ei saa koskaan luopua.

   Poista
  2. Miehellänikin oli syöpä. Kerran jo uusi, eikä voitu enää leikata. Onneksi miehen yleiskunto oli hyvä ja voitiin rankemmalla kädellä lääkitä ja sädettää. Tällä hetkellä kaikki on hyvin, mutta tiedät varmaan, että mielestä ei sairautta saa...varsinkaan tälläisten tapausten sattuessa. Kyyneleet polttavat luomien alla, mutta yritän olla vahva.

   Poista
  3. On lupa itkeä. Hyvä, että miehelläsi on nyt hyvin!

   Poista
 2. Ihanalta kuulostaisi tuo alussa kuvailemasi lukuhetki! Pihlajanmarjoja onkin tänä vuonna runsaasti. Hyvää syyskuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan sitä lukea kyllä missä tahansa, mutta ajatus mökin nurkkauksesta houkuttaa : )

   Poista
 3. Ihana tuo ylimmäinen kuva <3

  VastaaPoista
 4. Ihanaa syksyn eloa sullekkin!

  VastaaPoista
 5. Kaunis postaus ja ihania nuo kuvat😍 Voi kun sitä aina osaisikin illalla karistaa nuo ikävät asiat/huolet mielestä..niin paljon mukavampi olisi kyllä nukkua kevyellä mielellä♥ Kaunista sunnuntai-iltaa sinne ja leppoisaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se aina onnistu, mutta paremmat unet saa : )

   Poista
 6. Samaa toivon minä, hiljaista hetkeä ja rauhallista hetkeä lukea kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluna uuden kirjan kanssa viimeistään? : )

   Poista
 7. Malta vielä =) Kunhan pääset eläkkeelle sitten joskus, niin sitten voit lukea missä vain milloin vain ja ihan hyvällä omallatunnolla. Kaunista syyskuun viikkoa sinulle ♥

  VastaaPoista

Luetuimmat : )