12.5.10

Nyt se alkaa: juurimatkaprosessi

Nyt se on alkanut: juurimatkan suunnittelu. Se on matka, joka tehdään adoptiolapsen toiveiden mukaisesti tai ei tehdä, jos lapsi ei halua. Hänellä on mahdollisuus etsiä juurensa siinä laajuudessa kuin hän itse haluaa tai olla etsimättä.

Saamme tukea Interpediasta ja kohdemaassa olevalta suomalaissyntyiseltä ihanalta Kaijalta, joka oli tukenamme edellisellä matkalla. Minulla on herkkä olo, hyvin herkkä: olen palaamassa 18 vuotta ajassa taaksepäin ilman miestä.

Tässä yksi tuominen, joka kertoo siitä värikylläisyydestä, joka Kolumbiassa vallitsee. Siellä valkoisuus ei ole valttia : ) Siellä oli liike, jossa myytiin kaikkea mahdollista käsin tehtyä: El Balai. Kävimme siellä monta kertaa ihan vain katselemassa ja jotain pientä ostettiin.Täältä tullaan läpi vaikeuksien ja haasteiden - jälleen kerran.

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa jännittävältä!

  VastaaPoista
 2. Varmasti yhdistävä kokemus. Palaatte aikaan ja paikkaan, jossa molemmilla oli jotain, jota enää ei ole. Voimia ja rohkeutta!

  VastaaPoista
 3. Taru: niin jännittää, kun en ole mikään matkustelija.

  Anskukka: kiitos. Lapsethan ovat sieltä molemmat, vaikka kirjoitin teoreettisesti yksikössä. Onneksi ne on isoja, toisin kuin viimeksi.

  VastaaPoista
 4. Avartavaa matkaa teille kaikille!

  VastaaPoista
 5. Jännittävää suunniteltavaa ja paljon pohdiskeltavaa. Jos lapset sitä matkaa toivovat ja uskaltavat kohdata tulevan, niin kyllä siinä yksi äitikin mukana matkustaa turvallisesti. Valtavan hieno suunnitelma ja mahdollisuus kaikille osapuolille. Onneksi on se Kaija siellä auttamassa ja tukemassa.

  VastaaPoista
 6. Manna: sitä toivonkin, uusia näkökulmia.

  Tiuku: kirjoitit kauniisti. Se onkin mukavaa, että saa matkustaa "siivellä". Lapsilla on innostusta aivan valtavasti ja varmaan kiskovat minua mukanaan : )

  VastaaPoista
 7. Jännittävä matka edessänne!

  VastaaPoista
 8. Tuikku: niin on, taitaa mulla olla perhosia vatsassa läntöaamuna : )

  VastaaPoista

Luetuimmat : )