9.6.12

Remppatäti ja ohjeet naisille, osa II

Mökillähän sitä voi rempata mitä vaan, kun ei millään ole väliä, mutta tätä kotiremppaa pitää aina tarkemmin suunnitella, jos vaikka myy joskus talon. Olen katsonut "pientä pintaremonttia" ja aina siellä "päivittävät" asuntoja nykyaikaan, joten tuumasta toimeen.

Takkahuoneen seiniä olen inhonnut jo 5-6 vuotta. Asiasta on kiistelty muun perheen kanssa, mutta nyt päätin sulkea korvani ja maalata sen. Maalaaminenhan on helppoa, mutta nyt kysymyksessä on hankalahko kohde ja halusin onnistua. Aloitin erillisestä seinästä, jos kaikki menee pieleen, sille voi tehdä jotakin. Alkutilanne:

1
Irrota listat ja rasiat. Suojaa paikat. Säästä maalarinteipissä ja tiputa maalia vain teipin tai lehden päälle : ) Voit yhdistää lehdenluvun ja remontin mukavasti.

2
Älä hio, jos et viitsi. Maalipesu riittää. Kumihanskat käteen kuten tullimiehellä ja laimentamatonta maalipesua pesuvampulla pitkin seiniä. Odota vähän ja pese sitten seinät vedellä. Iso rätti pesuun ja kuivauspyyhe. Ohjeessa sanotaan kunnolla, mutta kokeilin kädellä, kun pinnassa ei enää tuntunut liukkaalta ja se oli siinä.

3
Korvaa myös tartuntapohjamaalilla hiominen.
Rautakaupassa sain oikein hyvää palvelua nuorelta naiselta, mutta hän ei ymmärtänyt, kun käytin ilmaisua "maalin hilseily". Sukupolvien välinen kuilu. Sana palvelu kalskahtaa korvaani. Olisiko asiakasapu parempi?


Pää olkapää peppu polvet varpaat polvet varpaat -lauleskelin noustessani ylös ja alas apunani pianotuoli. Tämä korvaa kuntosalikäynnin.4
Kolot näkyvät paremmin tartuntapohjamaalauksen jälkeen - lohduttelin itseäni, kun olin unohtanut hoidella ne aluksi.


Onneksi kaikkien naisten sängyn alta löytyy pikasilote. Se oli kuivunut, mutta leikkasin saksilla poikki ja sieltä peräpäästä löytyi sopivan kosteaa silotetta. Sormilla koloihin ja ennen seuraavaa maalausta muotoilu.


Pohjamaalauksen jälkeen oli vähän epävarma olo. Vakuutin itselleni, että ei se tuolta sitten näytä.


5
Kun myyjä ohjaa sinut maalihyllylle, muista sanoa kauhistuneena "ompa kallista", jolloin myyjä ohjaa sinut puolta halvemmalle purkille. Voit aivan hyvin käyttää kattomaalia seinään, jos et pese seiniä ja minähän en pese! Meillä ei lapset piirrelleet ennenkään seiniin ainakaan sen jälkeen kun.....Poika spreiasi mustalla maalilla skeittimerkin talomme ulkoseinään. Minä sitten kiikutin pojan putsaamaan seinän. Naapuripariskunta syöksyi sisälle taloonsa havaitessaan, että nyt on Mayo kiukkuinen : ) Rouva sitten jälkeenpäin tuli kertomaan, kuinka heidän tyttärensä oli maalannut epämukavia kuvia kotikadun asfaltille.


Yö ehti tulla. Pohjamaalaus kuivuu 6 tunnissa. Oikea maalaus 2 tunnissa. Toisen oikean jätin seuraavaan päivään. Rajansa kaikella. Kuu pilkisteli tuloksia. Hienointa mitä voi olla: valoisa kesäyö ja kuu!


Ta daa:


Minulla oli yleisöä, jolta sain myönteisen lausunnon. Tosin pieni epäilys kytee, koska lausunto tuli ruokakaapin yläpuolelta.


Tästä kaikesta nyt seurasi, että jatkan tänään muita seiniä eli minulla on tuplasti työtä, koska muilla seinillä on ovia pilvin pimein enkä vielä tiedä, mitä niille tekisin.

Nyt ymmärrän, miksi lajitellaan "miesten ja naisten työt". Miehet yrittävät omia kaikki mukavat työt itsellensä, mutta minäpä hoksasin : )

18 kommenttia:

 1. Totta turisit kerran, että meissä on paljon samanlaista.
  Meidän vuokra-asunnossa kerätään asumispisteitä, joilla saa ostaa remonttia tai tarvikkeita. Minäpä päätin säästää ja ostin maalia. Nyt sitten meinaan ihan itse maalata huoneesta seinät. Eihän siinä muuten mitään, mutta kun en ole koskaan ennen tehnyt semmoista, enkä edes nähnyt kenenkään tekevän. Maali on sitä halvinta, kun heti kaupassa ilmoitin että semmoista =). Nyt kyllä tarvittaisiin sinua täällä opastamassa ja apuna =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun osaat tehdä taidokkaita käsitöitä, maalaaminen on sinulle lasten leikkiä. Kaiken a ja o on se pohja, onko se tapetti vai jotain muuta. Minua pelotti tuo kiiltävä paneeli, että tarttuuko. Normaalisti ei tarvita noin monta tököttiä : )

   Poista
 2. Tulipa hienoa jälkeä! Minä aloitin viime kesänä ulkona olevan kahdenistuttavan penkin maalamisen. Pohjamaali on pinnassa, se oikea maali odottaa vielä autotallissa. Ehkä tänä kesänä... Ikuisuusprojekteja on hyvä olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se penkki näyttää hyvältä, tarvitseeko sitä maalata : )

   Poista
 3. "Onneksi kaikkien naisten sängyn alta löytyy pikasilote" Repesin:D
  Hieno suoritus, ja jatkoa seuraa siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupan kassallakin vähän nauroivat, kun sanoin, että tässä iässä tarvitaan pikasilotetta : D

   Poista
 4. Tosi hienolta näyttää...usko vaan kissoja! Kiitos maalaus ohjeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein ohjeet vähän itseänikin varten, jos vaikka viikon kuluttua unohtuu : )

   Poista
 5. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 6. Hyvätä näyttää.

  VastaaPoista
 7. Hyvä tuli! Jatka vain. Oletpa oikeassa tuossa naisten ja miesten työt jutussa :) Se on huomattu kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että miehet tekevät aina sitä, mikä on mukavaa ja naiset sitä, mikä on pakko : )

   Poista
 8. Minä luulin ensin, että kissat olivat tulleet turvaan maalisutiasi. Hyvin tarkasti näyttävät seuraavan tarmokkaan naisen silottavia ja valkaisevia puuhia. Ihan selvästi näyttävät tyytyväisiltä. Kivan näköistä jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne älyä varoa. Jos maali ei haisisi pahalle, varmaan nuoleskelisivat : )

   Poista
 9. Siitä tuli hieno :)

  VastaaPoista

Luetuimmat : )