16.6.12

Rakas päiväkirja

Et usko, mitä tänään tapahtui! Kävin ostamassa ovimaalia ja antoisan keskustelun jälkeen erittäin asiantuntevan myyjän kanssa (meinasin sanoa miesmyyjän, mutta ei tässä killuttimia lasketa) tulin onnellisena kotiin kassissani purkki kaunista maalia, maalarinteippirulla ja hyttyskiekuroita kissahäkkiin. Kysymykseni kassalla, saako rullan laittaa kissahäkkiin, sai naurunpyrskähdyksiä ympäristössä aikaan.

Nousin autosta kahden ruokakassin, maalikassin, päivän postin ja painavan käsilaukun (minulla on aina kaikki tärkeä omaisuus mukana) kanssa yrittäen sieltä jostain kolosta napsauttaa auton lukkoon. Silloin kopsahti maalikassi maahan. Menin sisälle esitelläkseni onnellisena maalia tyttärelle. MITÄ? Purkki on TYHJÄ! Maali oli muovikassin pohjalla! Kansi oli siinä kopsauksessa auennut. No, ei siinä mitään, lavuaarille ja saksilla reikä pussin kulmaan aivan kuten hanaviinin viimeisiä tilkkoja tirutellessa : D. 3/4 maalista on nyt purkissa, loput joka paikassa muualla ja huomasin, että maali on todella tarttuvaista. Oikein tarkoituksellahan sellaista hain. Kuten aina, ihminen alkaa miettiä, mitä pahempaa olisi voinut sattua. Jos purkki olisi tipahtanut kädestäni... jos purkki olisi ollut 10 litran purkki ja tipahtanut kädestäni...jos kissa olisi ollut alla...

Tässä maalariapulaisten sanailua:

Pitkäveteistä hommaa näyttää olevan
 enkä tiedä miks pitää tehdä ja pakko tässä
 olla olevinaan kiinnostunut kun tuo toinen änkee ihan viereen.


Tässä sulle varasuti, jos tarvitset. Eikä mua pelota ollenkaan, katso vaikka Cilla!


Mitä se aikoo? Nyt menee liian pitkälle. Tuollaista mielistelyä ja keimailua.


Ihanaa tämä remontointi. Tehdään useammin : )21 kommenttia:

 1. Ihanaa maalausseuraa sulla ainakin on. Meidän misut olis kyllä pää edellä maalipurkissa jos vain selkänsä kääntäisi. Uteliaisuus ja silleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cilla loikkasi kerran aikaisemmin maalikaukalon kautta ja nyt en päästä lähelle : )

   Poista
 2. Oh my! Onneksi ei ollut kymmenen litran purkki.
  Ihan paras tuo viimeinen kuva:) Homma teillä siis siellä hanskassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homma on hanskassa, lavuaarissa, lattialla, muovipussissa ... : D

   Poista
 3. Ostit ilmeisesti tarttuvaista maalia oli vain hieman irtonaista, no ovi ja lavuaari samaa sävyä. Mukavaa kesän jatkoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väärää sävyä kaiken lisäksi : )

   Poista
 4. Kaikenlaisia kommelluksia! Riittikö maali vai pitikö lähteä uudelle noutoretkelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneksi riittänyt, koska ostan eriväristä seuraavaksi. Tämä meni kokeiluksi.

   Poista
 5. Ihanat kisut! No onneksi sait edes osan maalista pelastettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mutta pitää vaihtaa väriä. Vivahtaa vaaleanpunaiseen eikä sitä nähnyt siitä peukalonkynnen kokoisesta värimallista : )

   Poista
 6. Eihän siinä loppujen lopuksi kovinkaan huonosti käynyt. Minä keksin monta "hyvää paikkaa" mihin se maali olisi voinut kaatua =). Minun suuri maalipurkkini odottaa innostuksen puuskaa. Saa nähdä iskeekö se ennen joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa maalata luonnonvalossa, ettei tule yllätyksiä. Kokemuksesta puhun : )

   Poista
 7. Ihania nuo pikkuapulaiset.Meillä hyttyset ovat koirien kiusana.Inhottavia.Mitähän tököttiä niihin voisi laittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että eläimet ei kärsi hyttysistä kuten ihmiset. Ehkä pitäis kysyä asiantuntijalta ennen kuin menee laittamaan mitään aineita. Tosin en vienyt kania ulos, kun sen pitkät korvat oli hyttysiä täynnä ja nenässä istui pari.

   Poista
 8. Miten se maalipurkki niin helposti aukesi. Kokemusteni mukaan maalipurkin kantta saa vääntää kaikin voimin ja ähisten ja puhisten auki ruuvimeisselillä.
  Maalasin juuri ulko-oven pielet, koska ne olivat väärän väriset. Kilokaupalla rapsutuksia ja silityksiä mainioille maalarinapulaisille!

  VastaaPoista
 9. Olipa harvinaisen höllästi kansi kiinni,monasti on jo tehnyt mieli hakata reikä purkin kylkeen että pääsisi maaliin käsiksi.
  Sinähän olet tehnyt oikein ison urakan siellä, hienot tuli paneeleista! Tässä kohden olen samaa mieltä,perinteiset miesten työt on hauskempia, joskus vähän raskaampia muta ehdottomasti hauskempia.

  VastaaPoista
 10. Siinä on ollut kyllä onni onnettomuudessa! Hyvä, että maalista 3/4 löytyi muovipussista...Huonomminkin olisi voinut olla.

  VastaaPoista
 11. Siinä on kissalta ytimekäs sanaton kommentti maalauspuuhista ;)

  VastaaPoista
 12. Teuvon kuvat kävi täällä ja toivottaa oikein hyvää juhannusta täältä Noormarkusta www.ttvehkalahti.blogspot.com

  VastaaPoista
 13. Kesä ja poutasää on hyvää maalausaikaa.. Minusta se on jopa kivaa, siihen asti, kunnes väsyttää:

  Onko Mayo vapaaehtoinen tulemaan mukaan kesäjatkokertomukseen Varjojen saari, pieniä sanoja sivulla... jos niin kommi , osallistun ja teksti omaan blogiin, josta käyn sen ryöstämässä;)) KIäy ainakin lukemassa, paljon siellä jo tapahtuu, mutta ihmisiä on satoja, tarinaan sopii lisäjuonia vaik kuin paljon.. Hyvää juhannusta

  VastaaPoista
 14. Nirppua itikat kyllä ainakin haittaa.Sillä on usein mahanalus niitä täynnä ja se näykkii ja puree ötököitä,kun kutiaa.Lisäksi usein noilla koirilla on naamassa turvonneita ja kutiavia patteja hyttysten iskiessä.Entisellä villakoirallamme turposi koko kuono,kun oli yöllä ulkona ja hyttysparvi kävi kiinni.Tuli kiire eläinlekuriin,kun oli vaarana,että ilmatiet tukkeutuu turvotuksesta.En minä tosissani aikonut mitään tököttiä suihkuttaa :-D.Edes punkkiainetta en nyt uskalla laittaa,kun Digi pesee Nirpun kuonosta varpaisiin monta kertaa päivässä.

  VastaaPoista

Luetuimmat : )