19.12.15

Joulu on lasten juhla

Niin se vain on, että ensin yrittää nuorena pitää kiinni siitä tunteesta, mikä lapsena oli jouluna ja sitten vähän vanhempana ja vielä vanhempana kunnes tajuaa, että sitä tunnetta on mahdotonta saada takaisin. Tai sitten se on omaa kuvitelmaa. Jokaisella on oma, erilainen joulunsa.

Nyt sitä vaan nauttii, kun sattuu vielä olemaan elossa ja lapset tulee kotiin.

Talvikin sitten tuli, mutta uhkaavatko jääpuikot taloani?


Minusta oli hauska seisoa seinän vieressä ja olisihan se ollut mahtavaa, kun lumet olisivat jyrisseet katolta juuri silloin. Pikkuniagaranputous.Olen taas havainnut, kuinka sisäinen huumorini ja kyky nähdä hauskaa pienissä asioissa pelastaa vaipumasta suomalaiskansalliseen melankoliaan. Unista puhumattakaan. Viime yönä näin unta, että kissa kakkasi sänkyyn ja ne vilkkuivat valoa. Oli helppo kerätä pois : D

Kissa tukee parhaansa mukaan perheemme hauskuusastetta kuten tässä taannoin: Vääntäydyin yksi ilta lattialle voimistelemaan. Olin selälläni ja odotin inspiraatiota. Kissa tuli viereen, heittäytyi selälleen, nosti etutassut yläviistoon ja alkoi pyörimään kyljeltä toiselle. SE olisi pitänyt saada videolle. Ei voisi parempaa kannustajaa olla. 

9 kommenttia:

 1. Olipa hauska uni :D Kissat on parhaita elämän sulostuttajia <3 Ei oo enää samanlaista joulutunnelmaa, kuin nuorempana ja kun lapset vielä asuivat kotona. No hyvä kun vielä tulevat käymään, yksin eläjät ilmeisesti aatoksi, perheelliset joulupäivänä. :)

  VastaaPoista
 2. Onpa siellä lumista. Kauniilta näyttää talvi. Ja hauska uni sekä jumppakaveri =)

  VastaaPoista
 3. Sinulla on siellä juuri sitä mitä nyt eniten kaipaan - lunta! Täällä on mustaa ja pimeää, ei yhtään jouluista. Vielä vaikeampi saada kiinni joulufiiliksestä. Puhuit taas ihan asiaa, juurikin noin se on, lapsuuden joulut ovat vain kerran. Mukavia ovat joulut myös silloin, kun näkee lasten ilon. Mutta nyt on se vaihe, kun omat lapsoset ovat nuoria, eikä pikkuisia ole. Yhdessäolosta kuitenkin nautin yli kaiken:)

  Kissathan ovat voimistelun mestareita. Lääkäri kysyi mieheltäni, kun tämä oli niskajumista siellä käymässä, että onkos herralla kissaa. Mies vastasi, että kolme on ja siihen lääkäri, että on se sitten kumma, ettei herra ole ottanut niiltä mallia, kuinka venytellään! Että sillä lailla ne meitä opettavat:)

  VastaaPoista
 4. Lapset osaa riemuita niin joulusta, mutta kyllä me isotkin, kun vain jätetään turhat höösäykset vähemmälle.
  Just tuolla lailla jumppaamaan kissan kanssa ja ihailemaan talvea, niin joulukin tuntuu ihanalta.

  VastaaPoista
 5. On sitä lunta teilläkin. Kissat on niin ihanan sulosia ♥
  Mukavaa joulunaikaa sinulle :)

  VastaaPoista
 6. Talvi? Ja lunta? Voisi tulla meillekin... mutta ei tupaan asti.

  VastaaPoista
 7. Onneksi joulut eivät enää ole samanlaisia kuin lapsena, sillä minulla on niin paljon pahoja muistoja sieltä. Kamalia riitoja, äidin itsemurhayritystä sun muuta. Joulut alkoivat tuntua joululta vasta kun sain oman kodin. Meillä ei saa riidellä eikä puhua ikäviä joulun aikaan. Nykyään ollaan tytön kanssa kahdestaan jouluna ja on niin ihanan rauhallista ja lokoisaa, kuulee joululaulutkin radiosta ilman häiritseviä sivu-ääniä =)Ihanan rauhallista.
  Tein tuonne blogiini listan älyttömistä joululahjatoiveista, mutta en uskaltanut sinua haastaa ihan nimeltä ( kaikki kun ei tykkää haasteista, en yleensä minäkään). Olisi kyllä mukavaa lukea jos sinäkin miettisit, mitä älytöntä toivoisit, mutta et kuitenkaan koskaan saa =D

  VastaaPoista
 8. personal trainer -kissa:)

  Hyvää jouluviikkoa!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille kommenteista. Luen ne aina jokaikisen tarkkaan. Vastaaminen vain vähän myöhästyi nyt. : )

  VastaaPoista

Luetuimmat : )