22.12.09

Porsas vai tonttu

Joskus kuva kertoo todellakin enemmän kuin tuhat sanaa. Jos napsauttaa pari kertaa, voi kertoa vaikka kaksituhatta. Tämä 1950-luvulta peräisin oleva seinätaulu on kuulunut joka ikiseen jouluumme. Siinä tapahtuu enemmän kuin pienessä kylässä koko vuonna. Tontut on laskettu heti, kun on opittu laskemaan ja aina tuli eri luku. Sika mokoma sietääkin tulla syödyksi, on se vaan niin ilkeän näköinen. Koska alkuperäistä kopioitiin tyttärille, kopioinnissa katosi yksi tonttu oikeasta reunasta eli kloonaus ei tässä tapauksessa auttanut. Siellä puuasunnossa tonttutytön hiuksia pestään eikä se ole siitä yhtään kivaa. Minä etsin joulun alla porsastaulua, johon jälkikasvu huomauttaa, ettei se mikään porsastaulu ole vaan tonttutaulu. Niin se vaan on, että yksi sika voi varastaa koko huomion : D.

Tämän kuvan kera hyvää joulua lukijoille ja lukemattomille, Australian pussipiruille, jotka ärisevät niin kivasti pelkästä ärisemisen ilosta ja suomalaiselle sudelle, jonka kulmahammas välähtää jouluyön kuutamossa, kun se perheensä kanssa käy nukkumaan vatsa täynnä maksalaatikkoa eikä sitä pikkuporoa, joka juoksee lentokoneen perässä. No niin stop.

4 kommenttia:

 1. Voi miten hurmaava seinätaulu. Siinähän tapahtuu vaikka mitä. Kiva perinne joulun tuomiseksi kotiin.

  VastaaPoista
 2. Kuvan tekijällä on ollut runsaasti mielikuvitusta : )

  VastaaPoista
 3. Anonyymi25.11.13

  Olen niin onnellinen että löysin sivuiltasi tämän taulun. Se oli lapsuudenkodissani keittiön seinällä jouluisin ja olen etsinyt kuvaa vuosikausia. Kiitos äärettömästi, taulu on aivan ihana ja täynnä suloisia joulumuistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipas yllätys : ) En ole koskaan tavannut ketään, jonka perheessä taulu olisi ollut. Jos joskus haluat kopion, tiedät nyt mistä löytyy : )

   Poista

Luetuimmat : )