28.3.10

Kahta en syö

Toinen on lammas. Olen kuitenkin opetettu kohteliaaksi joten jos menisin kylään ja joku olisi suurella vaivalla valmistanut lammasta, söisin - vähän - mutta en kehuisi, en! Hymyilisin kyllä : ) Sitä lammastahan ei kuitenkaan voi pelastaa.

Tässä ystävälampaitamme. Niitä käyskentelee tuolla mökkikuntamme lähellä olevassa kartanossa, jonka varmaan moni kuvastakin voi tunnistaa. Kuva ei ole hääppöinen taaskaan teknisesti. Mistä minä saatoin arvata, että rupean joskus blogia pitämään ja näille on muutakin kuin omaa käyttöä. Tahallani en rajannut oikean kulman valoisuuttakaan pois, koska tämä on iloinen tilannekuva, kuinka lammasystävämme tulevat aina meitä tervehtimään rapsutuksen toivossa. Jos emme ehdi piipahtamaan, tiirailen ohi ajaessa näkyykö lampaita...näkyykö lampaita, jess, siellä ne on. Joskus käväisemme kartanossa syömässä, kun laiskottaa mökillä värkätä, mutta tarkistan silloin, ettei tarjolla ole lammasta. Ei ole koskaan ollut.

Toinen on tietysti jänis. Sitä en söisi edes kohteliaisuuttani kylässäkään. Enkä juuri hymyilisi. Tässä meidän Pikku-Pupu eli Ulla, jolle on ihan netistä tilattu kevätmuotia. Mitähän ne virpojat tänään sanoisivat, jos antaisin niitten koriin pupun. No en tietenkään, kunhan höpisen. Sitä paitsi saattaisi tulla pikkuvirpojien jälkeen isoja virpojia isojen risujen kanssa.


Minä olen vähän höpsöllä tuulella. Otin neljä päivää lomaa, josta pääsiäiseen yhdistettynä tulee sellainen paketti, että voin vähän lepuuttaa stressihermojani. Tässä vielä asia, jonka olen luvannut kuukausittain, mutta en ole pitänyt lupaustani. Olen aikaisemmin julkaissut samaa sarjaa olevan kuvan, mutta ei se minua haittaa : D. Tadaaa: kuvan nimi on Tulisuudelma.


15 kommenttia:

 1. Polttava tulisuudelma, aaah!
  Lammasta kyllä syön, kunhan on kotimaista (älä nyt kuitenkaan hurjistu ; )
  Mutta pupujussin syöminen ei onnistuisi.

  VastaaPoista
 2. Hauskoja lampaita jonossa, kuka noita nyt söis?
  En kyllä pupuakkaan söis!
  Kerran olen tehnyt lampaasta paistin, ja se tais olla viime kevät, en tykännyt :(
  Taidan ruveta kasvissyöjäksi, se on oikeesti käynyt mielessä :)

  VastaaPoista
 3. Taru sitä heti innostui alimmaisen kuvan aiheesta : D
  Totta puhuen tykkään tillilihasta, mutta en kysele mitä lihaa siihen on laitettu, vaikka kai perinteisesti lammasta, mutta itse en tekisi sitä.

  Seijastiina: olen ollut aina joitakin kausia kasvissyöjä. Jos katson vaikka ohjelman, joka kertoo huonosti kohdeltavista eläimistä, kinkut jää kauppaan.

  Tuossa välissä kävi virpojia, joille näytin pupua ja toinen virpoja oli niin nuori, että ei uskaltanut edes silittää ja sanoi silmät pyöreänä: onko se OIKEA pääsiäispupu?

  Tarulle ja Seijastiinalle täydet pisteet siitä, etteivät laittaisi minun pupujani vartaaseen : D

  VastaaPoista
 4. Tulin vastavierailulle ja täällähän onkin mukavia juttuja ;) Lammas ja pupu ei oikein maistu täälläkään.. Tässä lähellä oli lampaita kesällä kun lapset oli pieniä, niitä käytiin usein katsomassa. Ja tuo pupu, voi miten suloinen ♥
  Hieno tulisuudelma, todella kaunis kuva!

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa Elisa. Hauska kuulla, että samoilla linjoilla ollaan lampaiden ja pupujen kanssa : )
  (Minulla on keskiverto kamera; pitää panostaa siihen asiaan tulevaisuudessa.)

  VastaaPoista
 6. Minun ruokavaliosta puuttuvat kaikki muut eläimet,paitsi sika,nauta ja kana.Muut vain jostain syystä eivät mene alas ihan sympatia syistä.Nuo muutkin aiheuttavat huonoa omaatuntoa.No,tunnustan kerran syöneeni hirveä,kun sain työtoveriltani lahjaksi jauhelihaa.

  VastaaPoista
 7. Ajattelehan Soile, jos olisi Kiinassa ja joutuisi syömään koiraa. Se se vasta kamalaa olisi. Ei minulta kyllä nahkiainenkaan mennyt alas, vaikka en tunnekaan sympatiaa sitä kohtaan : )

  VastaaPoista
 8. Hyvänen aika tuota paitulia, oikein värikästä kevätmuotia! :D

  VastaaPoista
 9. Marika: ostos kuuluu sarjaan "maailman turhin ostos" : D

  VastaaPoista
 10. Ihana lammasrivi. Yksi ei halua pysyä ruodussa. Minäkin haluan tuollaisen raitapaidan missä on tasku selässä. Ulla-pupu on silminnähden tyytyväinen keväisiin väreihinsä.
  Oi,mikä pusu!!!

  VastaaPoista
 11. Famu, joukkoon mahtuu aina yksi musta lammas. Tämä vain on naamioitunut valkoiseksi : ).
  Voisihan se olla vähän hankalaa, jos rahat olisi siellä selkätaskussa : D

  VastaaPoista
 12. Täytyy tunnustaa että lammasta on tullut kaalikeitossa maistettua. Karitsan syöminen kuulostaa pahalta.
  Pupujänön lihaa en tietääkseni oo maistanut, mutta tulisuudelmia silloin tällöin ^^.

  VastaaPoista
 13. Tuuluska: kai sitä söisi melkein mitä vain, jos olisi oikein kova nälkä - tyyliin autiolla saarella : )

  VastaaPoista
 14. Ompa ihku paita pupulla:D Kuinka se antaa olla sen päällä??!

  VastaaPoista
 15. Pampula: Meidän Ulla-pupu on maailman kiltein pupu, mutta ei me kuitenkaan sitä "kiusata" vaatteilla. Otettiin pois aika pian kuvan jälkeen : )

  VastaaPoista

Luetuimmat : )