15.6.10

Kissakuvahaaste 135

Aiheena "rotukissa". Yritän pysyä asiallisena, koska muuten menetän kasvoni rotukissaihmisten joukossa. Ensin teki tietysti mieli sanoa, että meillä on norjalaisen metsäkissan kanssa paljon yhteisiä piirteitä: suora nenä ja älykkyys : DD. Norskin naamavärkki muodostaa isojen, sisältä karvaisten korvien kanssa (tässä alkoivat meidän eroavaisuudet) kolmion, katsokaa vaikka:


Vasemmalla oleva Muksu osaa kasvattaa rodulle tyypilliset poskikarvat, mutta myös Cillalla on pussihousut : ). Älykkyys myöskään ei ole jakautunut tasapuolisesti; liittyisiköhän se poskikarvoihin: mitä viisaampi, sen enemmän karvoja. Tässä vähemmän älykäs (tai kukapa sen mittaa, pitäisi olla varmaan eri mitta-asteikko eläimille kuin ihmisille), mutta ah niin suloinen Cilla toivottelemassa tänä aamuna minulle hyvää työpäivää:


Ai niin, minun piti olla asiallinen ja tässä näkyy norjalaisen metsäkissan ominaisuuksia: vahvat raajat, pitkä vartalo ja tuuhea häntä. Kaikesta ne ovat kiinnostuneita ja joka paikkaan ne änkeää, siis ihan joka paikkaan. Maalipensselin laitoin eilen takan päälle veteen yöksi odottamaan, no eikös Cilla istu jo siellä ihmettelemässä. Miten se sinnekin pääsi. Siis tässä asiallistakin asiallisempi kuva rodulle ominaisista piirteistä:Minulle rodulla ei ole väliä, kissa kuin kissa, kaikki yhtä ihania, mutta en ole huonoja ominaisuuksia norskeissa havainnut, ihmisystävällisiä ja vilkkaan rauhallisia ovat. Cilla näyttää Husky-koiralta, juoksee kuin hevonen, tömähtää hypätessään eikä tule pehmeästi, syö kanien ruokaa ja pahvia. Muksu nauraa koko ajan ja vastailee kysymyksiini. Tervehdin sitä jo ulkoa töistä tullessani. Se naukaisee minulle ikkunan läpi, että missäs taas kuppasit koko päivän. Parempia ne on kuin ihmiset : )

14 kommenttia:

 1. Söpöläisiä ovat molemmat kissasi.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä, aivan ihania ja suloisia ja somia ovat silkkikarvaiset kisulisi ;) Sohvi lähettää terveisiä täältä kylmästä ja sateista säästä!

  VastaaPoista
 3. Nämä ovat kyllä niin kertakaikkisen upeita kissoja. Mies on meillä puhunut että otettaisiinko norjalainen metsäkissa.. :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit kissasi osaavat ottaa lunkisti, ne ovat niin lutusia.

  VastaaPoista
 5. Olen kanssasi samaa mieltä kaikki kissat on ihania!

  VastaaPoista
 6. Ah! Niin kissamaista ja niin kaunista. Kukapa heitä voisi vastustaa. Elämän voi näköjään ottaa ihan iisisti kissojen maailmassa.

  VastaaPoista
 7. Suloiset viirupäät! Kun tätä juttua lukee, niin taitaa norskeilla olla joitain yhteisiä ominaisuuksia, joista rotumääritelmässä ei puhuta mitään - sen verran tutulta touhut kuulostaa:-) Tassulta terveiset!

  VastaaPoista
 8. Osaisipa itse ottaa yhtä rennosti. Terkut meidän Siperialaiselta.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Famu : )

  Sohville myös terveisiä. toivottavasti jo paistaa!

  Marika: hyvä ehdotus miehelläsi.

  Mantelille sekä Sirpalle ja Kollolle kiitos kissojen puolesta.

  Leena: kaikki on ihania, mutta jokaiselle omat tietysti parhaat : )

  Tiuku: ei ole stressiä ei.

  Susu ja Tassu: kiitos terveisistä. Viirupää oli hyvin sanottu : )

  Ruusupionille ja Börrelle terveiset takaisin : )

  VastaaPoista
 10. Voi miten ovatkin suloisia, kuten kissat vain voi olla.
  Veikeitä, ja kissa kuin kissa osaa herättää lempeitä ajatuksia.
  Pidän myös kissan itsenäisyydestä.
  Mukavaa viikonloppua ja kiitos vierailusta blogissani.
  P.S Se ylioppilaskuva on tyttäreni. :D

  VastaaPoista
 11. Seijastiina: kissan itsenäisyys tekee siitä omistajalleen helpon.
  Kaunis tytär sinulla ja onnea lakin johdosta, milloin sitten onkaan saatu : )

  VastaaPoista
 12. Rotukissan ilmein varustetut yksilöt :)

  VastaaPoista
 13. kyllä vaan kissa on komia ja rento elukka :D

  VastaaPoista

Luetuimmat : )