11.7.12

Olenkohan minä erilainen

Vahvasti alkoi tuntua, että muille ei voi koko ajan tapahtua kaikenlaista. Lähden pariksi viikoksi tietokoneen ulottumattomiin ja kirjaan varmuuden vuoksi ensimmäisen lomapäivän tapahtumat, jos jokainen päivä on vastaava, en ehkä enää muista.

Lähdin kaupungille pankkiasioille...


Huomasin lähtiessä, että autosta puuttuu pala! Pala, mitä missä milloin? Sievästi pyörän vierestä irronnut. Kokonainen kappale. Sitä en ehtinyt miettimään nyt ja voimaini tunnossa kiipesin portaat pankin kolmanteen kerrokseen huomatakseni, että hikeä pukkasi niin, että olo oli kaikkea muuta kuin sivistynyt ja cool.

Lähdettyäni pankista päätin käydä Anttilan alakerran ruokakaupassa, koska auto oli parkkihallissa. Ruokakauppaa ei ollut! Se oli remontissa. No ostan sitten lohdukkeeksi pehmiksen viereisestä kahviosta. Anteeksi, mutta pehmiskone on pesussa. Ei se mitään. Olinkin juuri laihduttamassa : [.

Piilottelin samalla taiteilijan tärpättiä laukussani, koska se näytti ihan koskenkorvapullolta! Joku voisi vielä luulla, että olen jokin kassialma. Kotona selvitin Muksulle tilannetta. Toinen kissa puraisi minua suutuksissaan aamulla pohkeesta, kun ei saanut herkkuja.


Ennen pensasaidan leikkuuta ehdin vähän soittaa.


Pensaita leikkaamaan. Jatkojohtoa ei missään. Naapuriin lainaamaan (en yleensä lainaile mitään, mutta nyt oli hätätilanne). Siellä avasi oven aivan tuntematon vanhempi nainen. Katselin hölmistyneenä ympärilleni. Olenko tullut väärään taloon? Hän ei kertonut kuka oli, mutta hymyili niin ystävällisesti, että ajattelin hänen olevan siellä oikealla asialla, vaikka kertoi talonväen olevan mökillä. Toiseen naapuriin. Sieltä löytyi johto hetken etsimisen jälkeen, kun isäntä ei ollut kotona. En voinut olla ajattelematta, että meillä emäntä tietää moottorisahat ja rautalapiot. Olen asunut 18 vuotta tässä talossa ja ensimmäisen kerran näin naapurin rouvan hymyilevän!

Pensasroskia siivotessa harjastani irtosi harjaosa ja lensi samaisen naapurin pihalle. Siinä vaiheessa teki mieli käpristyä maahan nauramaan. Mitä, jos se olisi mennyt vaikka ikkunaan: kiitos johdon lainasta : D

Maalaamisen jälkeen huomasin, että ihmisen elämä on paljon turvallisempaa sovalla istuen ja loman kunniaksi keksiä nautiskellen. Ruokolahden leijona on taas noussu tapetille. Mitä ne sitä etsivät, olemme kesyttäneet sen jo aikoja sitten ja se syö kädestä : )


Muistan aikoinaan, kun oikeasti pelotti hakea vettä lähteeltä Keski-Suomessa, kun hiekkatiellä oli ihan selvästi leijonan tassun jälki. Kun ihminen joutuu metsässä pelon valtaan, tekee mieli vain juosta taaksensa vilkuillen. En ole yhtään arka, mutta jokin taantuma lapsuudesta iski. 

Aikaa on sen verran kulunut, että kaikki mahdolliset metsänkulkijat lähtevät minua karkuun. Taidan olla aika pelottava näky tukka sinne tänne töröttäen homsuisissa remonttivaatteissa : ) Hauskaa heinäkuuta ja jos sade harmittaa, ajatellaan Afrikan kuivuutta.


10 kommenttia:

 1. Voi että :D Kyllä näitä päiviä joskus tulee, vaikka epätavallisen paljon vastoinkäymisiä sulle kyllä nyt...parasta vaan nauraa :) Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 2. Heh! Se on kumma, kun välillä tulee näitä päiviä, jolloin tuntuu, että kaikki asiat monimutkaistuvat syystä tai toisesta. Onneksi sentään melko harvoin. Tsemppiä lomanjatkoon! =D

  VastaaPoista
 3. Hauska tarina silti vaikkakin sinulla ei ollut kai kivaa..jos lomasi jatkuu tuollatavalla siitä tulossa tosi mielenkiintoinen.Nautihan lomasta ja ole varovainen...no ei-elä täysillä.

  VastaaPoista
 4. Tuollaisen päivän jälkeen voi jatko mennä vain parempaan suuntaan. Hurmaava tuo kuvan leijona. Rentouttavaa lomaa ja mukavia sattumuksia. Toivottavasti löytyy se jäätelökin nautittavaksi.
  Olen evakossa vuodatuksen romahdettua tässä osoitteessa.

  VastaaPoista
 5. Eikös se ole hyvä, kun on näitä yllätyksiä, niin ei käy elämä liian yksitoikkoiseksi :) Tuolla sinun myönteisellä asenteellasi niistäkin selviää :)
  Sen verran jämäkän näköinen leijona, että kyllä minua ainakin pelottaisi, jos se metsästä yhtäkkiä hiippailisi =)

  VastaaPoista
 6. Tuollaiset päivät iskevät ihmiseen aina silloin tällöin:) Oikein nautinnollista ja iloista lomaa sinulle Mayo!

  VastaaPoista
 7. Hyvä asenne, takaa hyvän loman nauti.

  VastaaPoista
 8. Sattumuksilla lienee taipumus kasautua..

  VastaaPoista
 9. Hyvä että sinuu alkoi naurattaa :) Minä oisin varmaan tuossa kohtaa jo itkenyt. Asenne on kaiken a ja o. Hih, hupaisa kertomus kuitenkin! Ihanaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille yhteisesti kommenteista. Vähän myöhässä tässä kiitosten kanssa : )

  VastaaPoista

Luetuimmat : )