4.8.12

Sekametelisoppa

Olen kysellyt itseltäni, miksi pidän blogia ja ainut järkevä vastaus on ollut "miksi en?" : ) Joten seurauksia tässä. Pomppelehtimista ilman aasinsiltoja.

Kesällä katson suurinta pudottajaa ja toivon, että ystävälliset pärjäävät : ) Ihmisen kannattaa pyrkiä siihen painoon, joka tuntuu itsestä hyvältä. Iloinen ihminen on hyvän näköinen on sitten 100 tai 50. Koska ihmiskunta on itse vieraannuttanut itsensä terveellisestä elämästä, kärsiköön (ihmiskunta; en syyllistä ketään yksittäistä paitsi itseni) nahoissaan. Kuinka usein näemme lihavan villieläimen? Laihallakin eläimellä on syynsä eikä se ole anoreksia.
Hassua, että sekä aliravitsemus että liikalihavuus ovat suuria ongelmia samalla pikku pallollamme. Lopetan näihin hiukan pelkistettyihin ja naivistisiin ajatuksiin, koska ongelma on niin laaja, niin laaja ja kohta jatkan kliseisesti että maailmassa pitäisi olla rauha ja suomalaisten pitäisi voittaa olympiakultaa : )

Cilla ei hehkuta terveellisen elämän puolesta. Hänestä kissojen ruokakaappiin piiloutuminen ja siellä nuuskiminen on ah niin ihanaa itsekidutusta. Eikä Cilla epäilisi ollenkaan pistellä poskeensa ruokaa niin paljon kuin napa vetää, jos vain saisi nuo riivatun peltipurkit auki. Muovit saisi kyllä, jos ihminen ei häiritsisi.


Koulussa voisi olla kivaa, jos työskentely-ympäristö olisi kuten Viitasaarella. Aivan uusi koulu varmaan, koska piha-alue oli kesken. Arkkitehdille täydet 10 pistettä. Pallot ja tangot olivat kiinteät. Tylsää, mutta välttämätöntä?


Riivatun sade. Riittää kiitos. Samalla ajattelen mutavyöryjä, maanjäristyksiä, tulvia ja kuivuutta. Ei siis valiteta. Oulun rankkasateestakin tuli uutinen, miksi? Se tuli ja meni. Nostin vain parit liljat pystyyn tukikepeillä ja kissat lakkasivat juoksemasta ympyrää viereen osuneen salaman pamauksen jälkeen. No, ehkä joillekin tuli enemmän harmia.

Aitankattoprojektini meinasi vesittyä. Kiipesimme vähän väliä katolta pois sateen vuoksi ja kaikki poisrevitty huopa-alue piti suojata muovilla. Olisihan se ollut niin paljon helpompaa repiä ensin kaikki pois ja sitten vetäistä uudet tilalle. Koko kattoa ei viitsinyt peittää muovilla, koska se oli aika mukavan liukas sateella. Siinä olisi meikäläinen äkkiä löytänyt itsensä lähikosketuksesta mustikanraakileiden kanssa : ) Minun kattoni loppuivat nyt. Ensi kesänä siirryn ulkoseiniin. Yksi kerrallaan. Kilpajuoksua vanhuuden kanssa.


Kissaihmisen blogi ei ole blogi ilman kissoja, joten tässä loppukevennystä/hyppelyä.


Nyt lähden poistamaan kantoa keskeltä pihaa (täällä kaupungissa). Siinä voi tulla hiki. Katotaan...


16 kommenttia:

 1. Upea leiskautus. Tuolle loikalla saattaisi jo päästä mitalisijoille kotikissojen olympilaisissa. Tyylipisteitä ainakin heruisi roppakaupalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kissa tietää, mihin rahkeet riittää. En ole ainakaan nähnyt, että epäonnistuisivat hypyssä. Mitali voisi olla syötävää : )

   Poista
 2. Älä vaan ihmeessä lopeta kirjoittelua. Minä käyn aina ensimmäiseksi kurkkaamassa onko sinulta uutta juttua.
  Tuo paino se on ihan asenne kysymys =) Minä painoin nuorena 42 kg ja kärsin valtavasti leveästä takapuolesta. Nyt 60:nä olen iloinen 115 kiloinen ja takapuoli on just sopivan kokoinen muuhun kroppaan. Lääkäri välillä motkottaa painosta, mutta hätäkös tässä niin kauan kuin pylly mahtuu yhteen tuoliin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkäs ihminen perusrakenteelleen voi. Mulla on, usko tai älä : ), samanmallinen kroppa kuin sinulla. Ei auttanut jumpatkaan pepunpienennykseen, vaikka alle 50 kiloa oli nuorena, kuten sullakin.
   Pärjätty on tänne asti joten eiköhän tästä eteenkinpäin.

   Poista
 3. Tykkään myös katsoa Suurinta pudottajaa, lienenkö sadistinen, kun nautin siitä ärinästä, rehkimisestä ja pinnistelystä, kääk. Itsenikin pitäisi pudottaa kymmenisen kiloa..
  Koulun piha on upea, värit piristävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on hauskinta katsoa, kun menevät puntarille ja se, kun joku kelju tipahtaa : )

   Poista
 4. Komppaamme Myrksyä! Todellinen leiskautus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva oli niin epäselvä, että pistin kunnolla viuhumaan. Jouduin ottamaan lasin läpi ja kamera päätti rätkäistä salaman. Sitten piti laittaa käsisäädölle, jotta sain salaman pois ja lopputulos oli sitten huonompi.

   Poista
 5. Ainahan se paino meitä naisia rassaa-liikaa tai liian vähän.Totta jos itse on hyvä olla niin mitä sitä muita kuunteleen..Kyllä katselen kyseistä ohjelmaa ja jännitän punnintaa.
  Sais tässä jokusen kilon pudottaa mutta resiä en ota.
  Juu-onpas kaunis ja virikkeinen koulunpiha.
  Kiva uutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä mennään : ) Kiitos kommentista ja kivaa uuden viikon jälkeistä viikkoakin : )

   Poista
 6. Koulun piha on upea. Ja viime vuosina kaikki uusien koulujen pihat, seinät, maalit ja pinnat... oikeastaan myös uudet kerrostalot. Onko rakentajat (suunnittelijat, arkkitehdit tai kenelle nyt kunnia kuuluukaan antaa) heränneet yhtäkkiä, kaikki uudet talot ovat iloisia ja eläviä. Ei enää suoraa harmaata betonia, vaan nyt on värejä ja eläviä pintoja eri tasoissa. On rytmiä ja reippautta. Ihan ilolla katselee uusia rakennuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omakotitalot eivät ole mielestäni aina menneet parempaan suuntaan eikä pienkerrostalot, mutta isommat kylläkin. Oulussakin on aivan kamalia muutama vuosi sitten tehtyjä laatikoita. Nyt on noussut upean värisiä kerrostaloja mm. Alppilan kaupunginosaan.

   Poista
 7. Ah, se ihana ja nostalginen puukoulu, jossa käveltiin parimarssia konventeissa. Ja se ihana juhlasali lattioineen, jossa pidettiin myöhemmin taidenäyttelyjä. Oi niitä aikoja. Onneksi aika muuttuu ja arkkitehtuuri tekee iloisemman olon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnen melkein puukoulun tuoksun ja kopinan, kun puulattialla käveltiin. Hienoja olivat : )

   Poista
 8. Kyllä ruokakaapin tarkastus silloin tällöin on paikallaan. Ettei vaan pääsisi ruoat loppumaan:) Hieno koulurakennus ja piha. Tälle arkkitehdille toivon paljon töitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki homekoulut uusiksi uusin värein, mutta ei taida olla budjetissa varaa.

   Cilla antoi huomautuksen, että liian pieni varasto : )

   Poista

Luetuimmat : )