17.6.17

Uusi kotini

Kaksi vuotta se kesti - kodittomuus. Ei sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Hyvä, kun aloitin talonmyynnin pari vuotta sitten. Vanhempana en olisi jaksanut tätä kaikkea.

Myyntituskan ja väliaikaisen kerrostaloasumisen jälkeen sain nyt oman pesän ja kesä osoitti ratkaisun oikeaksi, koska mikä onkaan sen mukavampaa tässä iässä kuin rapsutella omaa pihaa, joka ei ole liian suuri.

Etupiha, joka voi muuttua vielä moneen kertaan ja on vielä keskenkin:


Takapihalle mahtuu kaikki oleellinen: oleskelutila, pallogrilli (jota kukaan ei käytä), kukkia ja kissan tilat. Aidan katkaisin keskeltä ja puolet laitoin toiseen reunaan. Humala jäi vähän orpona ihmettelemään, minne se aita hävisi :)Tori.fi:stä ostin helpot puutarhakalusteet edullisesti ja lapsilta sain keinun äitienpäivälahjaksi. Kissa pääsee ikkunasta omaan häkkeröiseensä, joka uusitaan juhannuksen jälkeen, koska tämä on parvekeversio.


Toisella puolella on toisessa kerroksessa parveke, joka sopii hyvin saunavilvoitteluun ja pyykinkuivatukseen. Kissalle laitoin verkot alaosaan enkä uskalla sitä yksin jättää, koska katseli jo siihen malliin, että hyppää kaiteen yli.


Muksulla käy kissavieraita vähän väliä, mikä on hieman ongelma, kun osa kissoista pidetään kiinni ja osa vaeltaa vapaasti. Muksu pitää aivan tuhottoman konsertin häkissään, kun naapurin kissat tulevat vierailulle. Katselin yläkerrasta, kun yksi pikkukissa sai aina köniinsä muilta. Onneksi sen emäntä oli viisas ja alkoi kuljettaa valjaissa kuten minäkin.


Ontto olo alkaa vähitellen helpottaa ja teen huomioita ihmisistä. Se onkin mielenkiintoista. Äidit huutavat joskus aika pahasti lapsilleen, mutta kai minäkin tein joskus niin - teinkö? En muista. Sitten on nämä iänikuiset autokiistat, joita on ollut niin kauan kuin on ollut autoja ja on hamaan maailmanloppuun saakka.

Parasta kaikessa on se, että ongelman tullen voi soittaa kiinteistöhuoltoon tai isännöitsijälle. Ei tartte aina itse maksaa. Valtava multakasakin oli ilmestynyt asukkaiden käyttöön juuri kun aioin ostaa multaa. Paikkasin nurmikkoa aivan mielissäni.

Suosittelen rivitaloasumista, jos muuttaa omakotitalosta pois ja vähänkään haluaa laitella pihaa : )

Muksu tässä hoitaa hienosäädön ja minä sitten ajan ruohonleikkurilla perässä:Tällä päivitysvauhdilla toivottelen jo hyvät juhannukset kaikille!


24 kommenttia:

 1. Mukava kuulla, että uusi koti tuntuu hyvältä paikalta asua:) Hyvää juhannusta myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvät ratkaisut vievät aikansa.

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin! Pianhan se Juhannuskin on, hyvää sitä <3

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen kotiin!
  Keväällä tuli kaksi vuotta siitä, kun muutimme tähän rivariin isosta omakotitalosta.On etupiha ja pikkuiruinen takapiha ja tykkään todella, vaikka ensin olin kauhuissani, kun talomme myytiin.
  Kävimme katselemassa silloin kerrostalojakin. Uusissa taloissa oli jo aika mukavan kokoiset parvekkeet, mutta sanoin miehelle, että haluan pihan....vaikka miten pienen, mutta pihan,jossa voin kesäaamuisin nauttia aamukahvini....ja nyt minulla on postimerkin kokoinen piha...huoltoyhtiö käy talvella luomassa lumet ja hiekoittamassa. Kesällä ajaa yhtiön nurmikot ja se pieni pläntti, joka jää meidän ajettavaksi ei paljon rasita..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea teillekin onnistuneesta vaihdosta. Kiva kuulla, että olette tyytyväisiä edelleen.

   Poista
 4. Samaa rataa täälläkin, isosta omakotitalosta rivitaloon. Helpottaa elämää mutta yhteys luontoon säilyy kun on piha. Onnea uuteen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin vielä laittaa lintulaudan, mutta se ei varmaan ole sallittua. Onneksi kaupungin puistoalueella näkee oravia ja lintuja.

   Poista
 5. Oma pikkuruinen piha olisi jokaisella oltava. En voisi kuvitellakkaan että asuisin enää kerrostalossa ja vieläpä ilman parveketta. Sinun pihasi näyttää tosi viihtyisältä pakalta.
  Miksi ei voisi laittaa lintulautaa ? Eikä kaikkeen kannata edes lupaa kysyä ;D Minä aikanaan istutin kaupungin omistamaan suureen pihaan koivuja , sireeneitä ja juhannusruusuja vaikka säännöissä luki että nurmikkoa ei saa tärvellä. Nyt kaikki vain kehuu kuinka viihtyisä terassinedusta minulla on =) Aluksi jouduin kyllä vahtimaan että talonmies ei aja niitä ruohoa leikatessaan pois. Nyt kukaan ei edes muista että minä ne ilman lupaa olen siihen istuttanut =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä kannustit minua jo kauan sitten muuttamaan rivitaloon ja oikeassa olit. Ehkä minä en sitä lintulautaa kuitenkaan laita, kun täällä on paljon vapaana kulkevia kissoja. Aion kyllä istuttaa puun pihalleni. En vielä tiedä onko se tuija vai syreeni. Tuijasta olisi talvella iloa.
   Pieni kansalaistottelemattomuus on joskus paikallaan ja uskon, että sinun taiteellisella silmälläsi olet saanut hyvän lopputuloksen : )

   Poista
 6. Onnittelut uuteen kotiin muuttamisen johdosta!
  Kiva on huoneista päästä ulos omalle maa pläntille.

  Edellinen kotimme oli rivari. Tykkäsin istuttaa erilaisia kasveja ja kukkasia takapihalle.

  Hyvää Juhannuksen aikaa Sinulle ja ihanille kisuille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Samaa sinulle : )

   Poista
 7. Ei ihmistä ole tehty kerrostaloon asumaan. Kissaa vielä vähemmän on mun mielipide.
  Onnea uuteen kotiin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin moni asuu kerrostalossa ja olen itsekin asunut vuosia. Jotkut tykkää, jotkut ei eikä aina voi valita. Kiitos.

   Poista
 8. Onnea uuteen kotiinne, varmaan viihdytte Muksun kanssa kauniissa pihapiirissänne.
  Mukavaa mittumaaria teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sitäpä samaa sinulle : )

   Poista
 9. Onnea ja siunusta uuteen kotiin.
  Vaikuttaa mukavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä tarvitaan : )

   Poista
 10. Rivari on kätevä vaihtoehto, pääsee niin paljon vähemmällä työllä ja saa kuitenkin nauttia pihasta. Eihän sen nyt tarvi niin kovin suuri ollakaan, kunhan aamukahvia mahtuu juomaan. Suomessa on luonto muutenkin niin lähellä,jos haluaa enemmän lääniä.
  Onni kukoistakoon uudessa tuvassa!

  VastaaPoista
 11. Kyllä se oma piha olla pitää. Kissallakin.
  Hyvät jussit ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muksu tästä on erityisesti nauttinutkin. Kiitos samoin : )

   Poista
 12. Kovasti paljon onnea uuteen kotiin. Kun luonnosta tykkää, niin paras on silloin asua sitä lähellä, mikäli vain mahollista. Muksukin tykkää.Vähän samaa rataa ovat minunkin muuttoni meneet. Isosta vanhasta talosta taaja-alueelta pikku hirsimökkiin erämaan nurkalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kissa tykkää, se on varma : )

   Poista

Luetuimmat : )