3.12.17

Iloisia projekteja

Kun välillä masentaa niin pirskatisti tämä syystalvi, pitää täyttää elämä kaikella touhuamisella. Kävin taas pensselini kanssa huonekalujen kimppuun.

Olkkarin pöytä. Jalat irti ja maalaamaan. Minulla oli vanhaa Multistoppia ja vetelin sillä kolmeen kertaan. Levy on pinnoitettu enkä irroittanut sitä kuin reunoista ja alapuolen jätin maalaamatta. Hinta 0 euroa, jos ei lasketa sitä, mitä maalista olen joskus maksanut.


Tämmönen siitä tuli. Siinä on siis lasipinta ja maalasin tuon alatason. Ostin pöydän kesällä Tori.fistä jollain viidelläkympillä.


Black Friday mainosti tositarjouksessa 75 eurolla TV-tasoa. Siispä en menetä mitään, vaikka yritän maalata vanhan. Tutkin netistä kuinka lakattu huonekalu maalataan. Soitin rautakauppaan ja kyselin, mikä ero siinä nyt sitten on, että pitää olla kalustemaalia eikä muuta. Myyjä sitten vähän nihkeentyi minulle ja sanoi, että jokainenhan saa maalata, millä haluaa : ) Minulla nimittäin sattuu olemaan HIRVEÄ määrä maalarinvalkoista maalia, mutta ei kalustemaalia. Itsepäisesti aion käyttää sen. Vetäisen sitten joskus sitä kalustemaalia päälle, jos näyttää huonolta.

Lainasin pojalta hiomakoneen. Ostin nipun hiomapaperia. Siinä koko kustannus = 7 euroa.


Karhennus riitti, en hionut kaikkea pois.


Tässä lopputulos. Kolme kertaa maalasin. Ovien lasien ym. vetimien irroitus oli se suurin työ. Pelkäsin koko ajan, että kissa hyppää maalatulle pinnalle, mutta säästyttiin siltä. Jos olisi tullut hauska tassun kuva, ehkä olisin jopa jättänyt siihen. Senhän olisi sitten voinut maalata vaikka eri värisellä - voi miksei hypännyt...


Sitten minulla on vielä yksi projekti, mutta siitä en kerro, jos lapset sattuisivat lukemaan blogiani. Liittyy nimittäin heidän joululahjoihinsa.

Auton ajovalot oli fixausliikkeessä. Umpiot oli sameat ja sain ne satasella taas kiiltäviksi. Vuokrasin auton, että pääsin töihin. Olipa hauska ajella sisältäkin punaisella pienen pienellä Fiiatilla. Siinä oli kaikki, mitä ihminen tarvitsee kaupunkiajossa. Olipa se hassu tunne


Kun tekee kaikkea, mitä on jo monta vuotta pitänyt tehdä, siitä tulee tosi hyvä olo. Tekemättä on vielä paljon, mutta mihin minulla kiire olisi.

Hyvää joulun odotusta "bloggarit" ja satunnaiset lukijat :)

10 kommenttia:

 1. Kyllä kannatti heilutella maalisutia...hienoa jälkeä!
  Tottakait ne maalikaupassa, myisivät vaikka mitä, jos vaan uskoisi heidän puheita...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassahan se myyjä oli, mutta väliäkö sillä :D

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Minulla on sellainen käsitys, että kalustemaali muodostaa kovemman pinnan kuin tavallinen. En ole itse huomannut mitään ongelmaa, kun olen tavallisella maalilla kalusteita maalannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on kovassa käytössä, varmasti kannattaa valita kalustemaali.

   Poista
 3. Kivoja tuunauksia! Mukavaa joulukuuta sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Voi miten hienoja tulikin, upeaa jälkeä! Oikein ihanaa joulun odottelua sinne ja Leppoisaa ensimmäistä adventtia♥

  VastaaPoista
 5. Kylläpä maalii muuttaa ihan erilaiseksi huonekalut. Minullakin on jo monta vuotta ollut seinämaali valmiiksi ostettuna, mutta jotenkin se ei vaan ole seinään ilmestynyt. Sitten kun sinulla ei muuta tekemistä ole, niin voisit tulla minun seinäni maalaamaan =) =) =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt tyrkyttää itseäni siskolle maalariksi, mutta hän ei ole vielä tarttunut. Ajattelee varmaan, että aika menee kuitenkin rupatellessa ja saunoessa :D

   Poista

Luetuimmat : )