18.3.18

Hiihtolomalla

Eipäs pääse enää historian opettaja pilaamaan hiihtolomaa. Hän järjesti aina historian kokeet loman jälkeen ja antoi 6 aihetta, joista aikoi 3 kysyä. Siinä sitten koko viikon mietti ja lopulta viimeisinä päivinä hullun lailla valmistautui niihin. Joka vuosi.


Nyt minä valmistauduin 15 vuoden jälkeen hiihtämään. Hommasin isolla vaivalla käytetyn suksipaketin. Ei se ollutkaan niin helppoa :D Suksethan on ihan hallitsemattomat. Kun lähdin hiihtämään pitkin moottorikelkkarataa, koska joka paikassa muualla on ihan hirveesti lunta, sukset lähti menemään liukkaasti itsekseen ja lensin pyrstölleni. Kelkka oli tulossa ja rämmin epätoivoisesti pystyyn tosi nolona. Nyt on sisäreidet kipeät enkä edes käynyt kaukana. Huomenna uudestaan!

Lunta on joka paikassa, siis ihan joka paikassa. Tässä paljun savupiipun huppu. Raivasin jo tietä saunaan ja aion lämmittää sen, vaikka vesi pitää sulattaa lumesta. Ainakin se on puhdasta ja kevyttä. Saapa nähdä meneekö vesi lattiakaivosta ulos vai onko jäätynyt putki kuten eräänä talvena.


Aion sitkeästi olla täällä monta päivää. Olenhan tuntitolkulla lämmittänyt mökkiä. Mukana on hyvä kirja ja sukankutimet. Sain lasten perheiltä kissoja ja koiraa myöten lahjaksi mikrojärkkärikameran ja olin siitä hämmentyneen iloinen. Mistähän sekin kumpuaa, että on vaikea saada lahjoja. Tuli sellainen olo, että en ole ansainnut sitä. Mieleinen se silti on ja tulevaisuuden iso ilo. Harjoittelin vähän:Outo olo ilman kissaa, kun tytär tuli lomalle Ouluun ja katsoo Muksun perään. Saapa nähdä, kuinka laiha se on kun palaan. Minä en saa kissaa laihtumaan, mutta tyttö osaa hoitaa eläimiä oikein : )

Kesäaika alkaa, vaikkei uskoisi ja tässä minun ihanainen kissani taas:


Vesiräntää sataa vaakatasossa, mutta minä katson Tanhupallon haastattelun Arto Nybergin ohjelmassa. Onkohan sillä karvamato mukana?


12 kommenttia:

 1. Nuorena hiihtelin Keiteleen jäillä katselemassa Savivuoren rinteen laskijoita. Ihania keväisiä päiviä auringonpaisteessa ja tuli ihan mannermainen olo. Nyt taitaisivat sukset mennä takaperin jos vielä yrittäisin hiihtää. Niitä karvapohjaisia suksia olisi mielenkiintoista kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan samoissa maisemissa ollaan. En voinut kuvitellakaan, että hiihtotaitokin rapistuu. Oli nimittäin tosi vaikea päästä ylös, kun pyllähdin. Tosin suksiakaan en ollut voidellut mitenkään, mutta luistoa ei ainakaan puuttunut :D

   Poista
 2. Nykyajan suksilla onkin ihan erilaista hiihtää kuin ennenvanhaan. Kumpa saiski jostain vielä niitä leveitä oikeita suksia joilla pääsi metsässä ja niityllä eikä tarvinnut valmiita latuja.
  Mahtaa olla omituista olla ilman kissaseuraa välillä. Kenellekkäs sinä nyt juttelet ;)
  Sen kameran sinä ihan varmasti olet ansainnut ja paljon muitakin lahjoja. Hyviä hiihtolenkkejä ja kuvausmatkoja sinulle lomallasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukset on tosi kapeat - ja liukkaat. Syödessä tuntuu oudolta, kun kukaan ei tule kerjäämään ruokaa. Muuten on ok, kun täällä on niin paljon lunta, että kissan kanssa ei voisi ulkoilla. Kiitos toivotuksista : )

   Poista
 3. Minä olin ennen kova hiihtämään mutta kun monot meni rikki niin en enään saanut sopia monoja joten hiihtäminen on jäänyt.
  Mukavia aurinkoisia päiviä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä mökillä kehtaa hiihtää vanhoilla välineillä ja vanhoilla vaatteilla, kun ei ole kukaan arvostelemassa, vaikka enhän minä varsinaisesti sellaisesta välitä.
   Kiitos samoin sinne!

   Poista
 4. Rentouttavaa hiihtolomaa.:)
  Minulla on hiihtämisestä kulunut muutama vuosi, kun täällähän ei yleensä lunta ole, enkä niin kovasti ole sitä kaivanutkaan, mutta ensi talvena haluaisin kokeilla kävelyä lumikengillä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikengät minuakin kiinnostaa kovasti. Ehkä ne sopisi paremmin kuin sukset, mutta vaatii varmaan kuntoa. Hyvää kevättä sinulle!

   Poista
 5. Minä en ole hiihtänyt enää vuosiin, ei vaan saa aikaseksi. Ollaan tässä asuttu 7-8 vuotta, sitä ennen entisellä mökillä joskus hiihdin pienen lenkin. Täällä joskus alkuvuosina pikkuisen suksia kokeilin, vaan sitten se jäi... kyllä niitä tuolla varastossa olisi useampikin pari, kun on joku lasten entisiäkin, aikuiskokoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä myyntiin. Ne on kovin haluttuja. Ainakin tietyt koot.

   Poista
 6. Voin kuvitella tuon saunanlämmityksen. Pesuveden sulattaminen lumesta ei ole ihan pikkujuttu. Tarvitaan aika paljon lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen on sitten ansaittu saunominen : )

   Poista

Luetuimmat : )