19.2.23

Miksen minäkin?

 


Miksen minäkin voisi luottaa, että rikon joka kevät kuplan, jossa olen talven elänyt ahertaen, joskus alakuloa vastaan taistellen, joskus oudosti talven vankina olostani nauttien.

Kesäihmiselle talvi on niin pitkä niin pitkä. Elämä on pitkä, liian pitkä. Kunnes aurinko räjäyttää kaikki ummehtuneet pölypallot silmille ja saa elämän voiman virtaamaan ihmiseen ja lähes juosten ryntään siivousvälineiden kimppuun antamaan huutia nurkissa piileskelleille pikkuöttiäisille.

Kasvit ja eläimet eivät malta odottaa, että pääsevät jatkamaan lajiaan. Tässä iässä on nautittava kesästä muista syistä. Liityn miekkavalaan seuraan. Sekin osaa ottaa ilon irti seniorivuosistaan tekemällä kaikkea, mikä sattuu huvittamaan.

Ensi talvena minäkin luotan, että kevätkupla puhkeaa.


Viikon krapuhaasteen ylläpitäjä:

https://susupetalsanat.wordpress.com/2023/02/19/vapaa-2/

18 kommenttia:

 1. Oikein rupesin jo kesää odottamaan. Niin hieno kevättunnelma tekstissä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, että kesä on nyt juuri tulossa eikä menossa. Kiitos.

   Poista
 2. Kesä- ja kevätihmisenä samaistuin tähän täysin. Siivouksen jätän kyllä vähemmälle. Talven kupla on vuosi vuodelta suurempi ja pidempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se minunkaan kevätsiivous kauaa kestä :)

   Poista
 3. Samat on tunnelmat. Talvi on pitkä ja kevät kaukana. Voi miten odotan jäiden lähteä ja uintikauden alkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä vähän kun jaksamme jäät lähtevät rytisten tai hiljaa sulamalla.

   Poista
 4. Ihana lopetus! Juuri noin pitää seniorivuodet elää; tehdä kaikkea sitä mikä milloinkin sattuu huvittamaan <3! Ja ilokseni huomasin kommenttiosiossa ettei se sinunkaan pölyrätti kauaa heilu, kun on paljon muuta ja hauskempaa tekemistä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin sanoa tuosta kuvastasi, että on kertakaikkisen hieno!

   Poista
  2. Kiitos. Siinä se leskenlehti tunkee ylös keskeltä harmautta. Ja juu, en ole siivousintoilija. Se on lähes hukkaan heitettyä aikaa :D

   Poista
 5. Pari päivää oli täälläkin jo niin keväistä ja sitten palasi harmaus ja lumipyryt. Mielialakin laski samalla takaisin pakkasen puolelle. Onneksi mutaman viikon päästä on kunnon kevät ja sielu alkaa laulamaan ilosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sinulla on ilonasi ne käsityöt. Sepä se, kun tahtoo alakulo iskeä tässä harmaudessa. Toivon sinulle kivoja luovuushetkiä, koska sinulla niitä riittää ja toivon, että kisu paranee ja kirmailee kohta kevätauringossa iloisena!

   Poista
 6. Hiihtämisen vaihtaakin mielellään talven jälkeen pihatöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että olet hiihtoihmisiä. Se tuo iloa talveen.

   Poista
 7. Eikö olekin hienoa aikaa juuri nyt - aamulla on jo valoisaa! :) Olen kevätihminen. En juhli joulua mutta vuodenvaihde on joka vuosi tärkeämpi. Silloin tietää, että pahin alkaa olla takana päin ja on toivoa tulevasta valosta, keväästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Joulu ahdistaa itseänikin aika paljon ja jo tapaninpäivänä tuntuu, että kevättä kohti mennään.

   Poista
 8. Niin totta, että kesä- ja kevätihmisille talvi on pitkä, kuin nälkävuosi. Minä pidän talvesta, ensinnäkin kaamostalvesta ja sitten kevättalvesta kantohankineen. Eivät muutkaan vuodenajat ole inhokkejani, kaikki ajallaan, sin kevätkuplasikin. Herttainen krapu ja kyllä kevätauringon kilotus saa minutkin joskus etsimään pölyhuiskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin sinua, kun kirjoitin juttuani. Muistin heti, että olet oikea talvi-ihminen. Ehkä se johtuu olosuhteista. Niin kauan kuin on tätä töihin-kotiin -elämää, ei saa luonnosta paljoakaan irti.

   Poista
 9. Näin helmikuussa energiavarastot ovat aika tyhjät, vaikka ulkoilen aika paljon. Odotan kyllä jo aikaa, kun aurinko alkaa lämmittämään. Muuten ollut kiva, kun ei ole ollut pitkää pakkasjaksoa. Hyvä krapu, johon sanat sopivasti solahtivat.

  VastaaPoista

Luetuimmat : )